World Adventure Golf Masters pelattiin ensi kertaa Suomessa kauniissa Kuopion Bellanpuistossa. Reilu kuukausi sitten pelattu FiAGM antoi toiveikkaita odotuksia tähän kilpailuun, mutta miten kävisi kun kaikki raskaat tykit tuotaisiin paikalle.

Joukkuekilpailu.

Kolme joukkuetta ilmoitettiin 1.joukkue oli pelijärjestyksessä Marko Nuotio, Eetu Ikola, Tom Ahlberg ja Aki Sillman. 2.joukkue Sandra Walker, Juha-Petri Kujansuu, Tommi Lantta ja Aapo Siurola. 3.joukkue Seija Björk, Mia Vuorihovi, Tuula Mörck ja Mikko Oinonen. Sateen uhkan takia päätettiin pelata 4 joukkuekierrosta perjantaina ja vain 2 lauantaina jotta saataisiin mahdollisesti henkilökohtaiset finaalit pelattu myös lauantaina.

Ensimmäisestä kierroksesta lähtien Suomi 1. heilutti tahtipuikkoa ottaen heti 6 lyönnin johdon Ruotsiin. Suomi 2 ja 3 pelasivat myös vahvasti ja sijoitukset vaihtelivat aina hopeatilasta yhdeksänteen hyvinkin tiukassa joukkuekilpailussa. Ensimmäisen päivän jälkeen tulosluettelo oli nautiskeltavaa luettavaa. Suomi 1 oli vankassa 21 pisteen johtoasemassa, Suomi 2 oli toisena parin pisteen erolla Ruotsiin joka oli tasoissa Suomi 3n kanssa.

Toinen päivä alkoi kärkikaksikolta hyvin, mutta Ruotsin ykkösjoukkue kiilasi väliin. Kun toisaalla Suomi 3 putosi valitettavasti kauas mitalitaistosta. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä näytti selvältä että Suomi 1 menee selvään mestaruuteen ja Suomi 2 taistelee mitalista ollen kolmas. Lopussa ennen kahta viimeistä rataa näytti siltä että Ruotsi ottaa hopean heidän ollessa parin lyönnin etumatkalla ennen Suomi 2ta. Rata 17 oli kuitenkin tulossa. Siurola avasi lyöden 2. Ruotsin Bengtssonin avaus meni vaivoin kupin ohi. Ensimmäinen putti, ohi ja pallo lipui hyvin kauas. Myös se putti meni ohi. Tilanne olisi tasan jos 3 putti menisi sisään. Sekin meni ohi, jonka jälkeen Bengtsson upotti neljännen putin, mutta vahinko oli tapahtunut. Suomi 2 oli siirtynyt pisteen johtoon. Viimeisellä radalla Siurola avasi pienen raapauksen kera kupin viereen, tulokseksi 2. Bengtsson piikillä tasoihin. Mutta tätä ei koskaan tullut pallon raapiessa kuppia ja näin Suomi otti historiallisen kaksoisvoiton!

Henkilökohtaiset kilpailut.
Naisjunioreita ei Suomella tällä kertaa ollut, sen luokan voiton vei Slovakina Kristina Komar

Miesjunioreissa Suomea oli edustamassa Kasper Kammonen, Botnia ja Oliver Mäntylä, TuRGS ja seuraansa edusti Henri Normaja, KAGC. Normaja pelasi mykistävän pelin jos ajatellaan FiAGMia. FiAGMissa kierrostulos ei käynyt alle 36 kertaakaan ja nyt koko kisa meni alle 36 keskiarvon! Sijoitus lopulta 6. Mäntylä ja Kammonen olivat ensimmäisen kilpailupäivän kärkikamppailussa mukana. Ruotsin Anton Eriksson ja Tsekin Matej Vlcek seuranaan. Toisen päivän alussa Kammonen ja Eriksson hieman erkanivat muista, kun Vlcek ja Mäntylä vaanivat hieman taaempana. Eriksson marssi lopulta voittoon, mutta Kammonen antoi kovan vastuksen aivan loppuun asti! Kammoselle hienosti hopeaa ja lopulta pronssi meni Mäntylälle todella kovan loppukirin seurauksena!

Naisseniorit.
Suomea edusti tällä kertaa Sandra Walker, SMGK, Seija Björk, Manse ja Tuula Mörck, Asarums BGK, seurojaan edustivat Kristiina Andreasson, SMGK, ja Anki Sandvik, Botnia. Sandvikin ja Andreassonin hyvät otteet riittivät tällä kertaa sijoille 7 ja 6. Seija Björk sijoittui lopulta viidenneksi. Hopeamitalitaistossa olleet Walker ja Mörck taistelivat viimeiseen asti mitaleista, ja lopulta Walker meni ja otti hopean pisteen erolla kolmanneksi tulleeseen Vanette Blockiin, neljänneksi lopulta Mörck. Voittoon meni Ruotsin Annelie Lundell.

Miesseniorit.

Suomea edusti tässä sarjassa Marko Nuotio, SMGK, Tom Ahlberg, Botnia, Mikko Oinonen, KAGC, ja Juha-Petri Kujansuu, MG-Aces. Seurojaan edusti Harry Grönlund ja Jyri Rantanen, SMGK, sekä Antti Pakkala, KAGC. Kaikki seurapelaajat paransivat FiAGMista ja lopulliset sijat olivat Pakkala sija 25. Rantanen sija 22. ja Grönlund sija jaettu 14. Juha-Petri Kujansuu aloitti loistavasti ja jatkoi mukavasti mutta tällä kertaa riitti vasta jaetulle sijalle 12. Finaalikierrokselle mentäessä kolmikko Oinonen, Nuotio, Ahlberg lähtivät jahtaamaan kärkeä USAn Rick Bairdia jota he olivat 1-2 lyöntiä perässä. Finaalikierroksella etuysillä näytti jo että Baird on menossa menojaan, mutta sitten alkoi suomalaisten nousu. Ahlberg latoi 3 piikkiä siinä missä Baird löi 3 kakkosta ja kärkipaikka vaihtui. Kolme rataa lisää ja Nuotion 1-1-2 vei ohi Bairdin 2-2-2 sarjan. Sen jälkeen jälleen 3 rataa Baird 3-2-1 ja Oinonen 2-1-1 tuli tasoihin. Viimeiselle radalle Oinonen suoritti vielä viimeisen piikin ja Bairdin suorittaessa 2 oli jättiyllätys valmis. Suomelle kolmoisvoitto Ahlberg-Nuotio-Oinonen järjestyksessä.

Naiset.

Suomea täällä edusti Mia Vuorihovi, Manse ja seuraansa C-94 edusti Julia Finnholm. Finnholm paransi myös merkittävästi FiAGMin tuloksista ja tuloksena 6. sija. Vuorihovi taisteli mitaleista koko kilpailun ajan ja lopulta päätyi uusintaan pronssista Jenny Erlandssonia vastaan. Tämä valitettavasti päätyi Erlandssonin voittoon. Hopealle Tsekin Anna Koldova ja voiton vei kovalla toisella päivällä Carolin Svensson.

Miehet.

Suomea edusti Eetu Ikola ja Aapo Siurola, Manse, Aki Sillman, Uppsala BGK sekä Tommi Lantta, TaRGS. Omia seurojaan edusti TuRGSin Petri Lönngren ja Mansen Timo Vartiainen. Lönngren sijoittui lopulta sijalle 21. ja Vartiainen upeasti sijalle 9.  Aapo Siurola oli lopulta sijalla 14.  Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne oli muikea, Sillman johti, Lantta oli jaetulla kolmannella sijalla ja Ikola muutama piste mitaleista. Toisena päivän alkoikin sitten tapahtua. Lantta avasi huimasti ja nousi toiselle sijalle ja Ikola ennen finaalia paranteli asemiaan ollen viidentenä vain kolme pistettä pronssista. Finaaliin suomalaiset saivat lentävät lähdöt, Ikola puristi itsensä kolmanneksi puolivälin jälkeen ja muut pitivät paikkansa. Lopussa ei enää suurempaa dramatiikkaa tapahtunut vaan Sillman-Lantta-Ikola ottivat tässäkin sarjassa Suomelle kolmoisvoiton!

Superfinaali.

Superfinaaliin itsensä pelasivat järjestyksessä Sillman (1), Ahlberg (2), Nuotio (3), Lantta (4) Oinonen (5), Ikola(8), Kammonen (15) ja Vartiainen(18).  Klo 8.00 aikataulun mukainen lähtö venyi ensin kello 12, sitten 13, sitten 14, ja lopulta näytti että finaalipäivä oli tässä, mutta jokin mystinen voima sai taivaan repeämään Bellanpuiston kohdilta kello 14.05 ja peli oli valmis alkamaan klo 15. Tämän hermoja raastavan aamun jälkeen suorittivat suomalaiset pelinsä kuitenkin hyvin. Lopulta Kammonen sijoittui hienosti ensimmäisessä MOS-kilpailussaan sijalle 17. Vartiainen jaettu 15 ja Ikola jaetulle sijalle 7. Kärkiviisikko, niinkin uskomattomalta kuin tämä kuulostaa WMFn kansainvälisessä mestaruuskilpailussa, koostui vain ja ainoastaan Suomen pelaajista. Viidenneksi todellisen tason noston tehnyt Mikko Oinonen. Neljänneksi sijoittui vain pisteen erolla seuraaviin, Marko Nuotio. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin uusinta, joka päättyi Tommi Lantan kolmanteen sijaan ja Tom Ahlbergin toiseen sijaan. Koko kilpailun voittoon meni siis Aki Sillman.  Tulokset

Mixed finaali.

Suomen parit Tuula Mörck-Tommi Lantta, Sandra Walker-Marko Nuotio, Seija Björk-Eetu Ikola ja Mia Vuorihovi-Aki Sillman selvisivät kaikki 8 hengen finaaliin asti. Kun vielä Björk-Ikola tiputti finaalista uusinnassa Tsekkiparin Koldova-Vlcek, Björkin maagisella kakkosradan piikillä. Ensimmäinen kierros finaalissa päästiin pelaamaan kohtalaisessa kelissä, tulokset olivat tasaisia, Vuorihovi-Sillman löi kärkeen 29 tuloksella, Nuotio-Walker sekä Björk Ikola löivät 30, kahden muun parin kanssa ja Mörck-Lantta löivät 32 kahden muun parin kanssa. . Tilanne viimeiselle kierrokselle oli siis kutkuttavan jännittävä. Alku oli kaikilla hieman tahmainen, tai oikeastaan vaan märkä, koska alkoi satamaan hieman enemmän. Yhdysvaltalaisparit hieman hyytyivät sateeseen jääden lopulta kahdeksanneksi. Mörck-Lantta saivat aikaisemmasta lähdöstä hieman hyötyä ja painelivat maaliin tuloksella 30 eli yhteensä 62 lyöntiä. Samaan aikaan Walker-Nuotio alkoi tiputtamaan ruotsalaispareja kyydistä. Toisaalla Vuorihovi-Sillman tekivät samaa pudotusta omasta ruotsalaisparistaan. Walker-Nuotio löivät niin ikään 30 ja pudottivat kärkipaikalta Mörck-Lantta parin. Mutta kukaan muu ei heitä tiputtanut joten suomalaisilla oli maalissa kaksoisjohto. Ja livetilanteessa tässä vaiheessa huomattiin että jäljelläolevista kärkiryhmän pareista ruotsalaiset olivat tippuneet toivottoman kauas. Samalla huomattiin että radan 13 juuri pelanneet Vuorihovi-Sillman voittaisivat kilpailun jos pelaisivat loput 5 rataa vain 2-2-2-2-2. Heti ensimmäiseen rataan Sillman piikkasi, toiseen rataan suoritettiin bunkkerista kaksi. Rataan 16 selvittiin myös kahdella. Ja kun sateen kuningatar Mia Vuorihovi piikkasi vielä varmuuden vuoksi radan 17 , 11 muun lyömänsä piikin ohella oli voiton juhlien aika, kolmoisvoitto, sekä Björk-Ikola hienosti jaetulle neljännelle sijalle! Juhlat joita ei ehkä olisi tullut jos ensimmäisen kierroksen tapahtumat olisivat kääntyneet toisin. Ensimmäisellä kierroksella radalla 11 Vuorihovi-Sillman alkoi satamaan ja pari kohtasi kalle K. imalaisen, joka lennähti uhkaavasti kohti Vuorihovia. Viikon takainen episodi tuoreesti mielessä Vuorihovi kuitenkin pakeni tilanteesta nopeasti housut jalassa. Tietämättään että kalle oli kiinnittynyt paidan selkämykseen tiukasti. Koutsi Rami Paavola ja pelipari Sillman huomasivat tilanteen, mutta päättivät olla kertomatta asiasta, ja tilanne rauhoittui kuin ihmeen kaupalla, kallekin selvisi lopulta hengissä. Tulokset

Tässä kaikki tällä erää, mitaleita tuli niin paljon ettei tosikaan. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen 4 kultaa, 6 hopeaa ja 4 pronssia, sekä 5voitto kokonaiskilpailussa.  Sekä livestreamin linkki, jos joku haluaa viimeisiä finaaleita katsoa. Sunnuntain finaalit