Kuuma ja kesäinen Tampere tarjosi tällä kertaa puittee SM-kilpailuille, joihin saatiin pitkästä aikaa junioreita myöden osallistujia ja yhteensäkin saatiin peräti yli 60 osanottajaa.

Miesjunioreissa MG-Acesin uusi kasvo Eetu Murto otti yhteen KMGn Jere Kankaanpään kanssa. Jere heilautti alkutahdit, mutta alun jälkeen Murto otti nopeasti tilan haltuun ja meni ensimmäisessä liiton kilpailussaan suoraan Suomen Mestaruuteen saakka!

Naisjunioreissa Mansen Nona Vuorihovi ja KMGn Aada Kankaanpää puolestaan mittelivät voitosta. Ensimmäisen päivän jälkeen Nona oli johtajan viitta harteillaan, mutta toisena päivä Aada paransi huomattavasti ja pyyhkäisi lopulta vakuuttavaan voittoon.

Naisveteraaneissa Carina Smeds NMG, ja Anki Sandvik, Botnia, pelasivat mestaruudesta. Smedsin vahva ensimmäinen päivä petasi oivat mahdollisuudet SM-kultaan, ja ne hän myös käytti lauantaina!

Varttuneissa naisissa kolmikko Seija Björk (SMGK), Nina Mustonen (TaRGS) ja Outi Ojala (Botnia) näytti miten useasti tilanteet saattoivat vaihdella. Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä oli Björk, kierros eteenpäin niin Mustonen otti kärkipaikan, kierros lisää ja Ojala kävi kärjessä, finaalin alussa Björk otti kärkipaikan takaisin jne. Lopulta kuitenkin voittajaksi nimettiin Ojala, toiseksi tuli Björk ja kolmanneksi Mustonen.

Miesveteraaneissa nähtiin ensimmäisenä päivänä pienoinen yllätys kun ennakkosuosikki MG-Acesin Jori Pasasta hätyytteli parin pisteen päässä SMGKn Harry Grönlund! Muut olivat tässä vaiheessa hieman jääneenä. Toisena päivänä Pasanen aloitti niin vahvasti että Grönlund ei pystynyt vastaamaan. Näin Pasaselle mestaruus, Grönlundille hopeaa ja pronssikamppailu, jossa mukana oli MG-Acesin Juha Lehto ja SMGKn Ari Ahrenberg, taittui lopulta Lehdon nimiin.

Varttuneissa miehissä alussa näytti että mestaruusjahdista tulee kahden kauppa Marko Nuotion SMGK, ja Pekka Mäntylä TuRGS, välillä. Mutta toisena päivänä esiin nousi tasaisen varma Botnian Sören Martin. Ensin hän napsaisi Nuotion ohi, ja sen jälkeen ennen finaalia oli hän mennyt Mäntylänkin ohi. Varma finaalikierros takasi Martinille yhden Suomen Mestaruuden lisää! Pekka Mäntylä lasketteli lopulta hopealle kirkastaen viime vuotista pronssiaan. Kolmanneksi Nuotio.

Naisissa Mansekaksikko Lotta Onikki ja Greta Wedman haastoivat SMGKn Mirva Juholaa. Haastamiseksi tällä kertaa jäi, Juhola meni selkeään voittoon. Wedman lopulta kellisti Onikin pitämällä isoimmain kierroksensa kurissa ja matalimman kierroksensa alhaisempana kuin kilpakumppaninsa.

Miesten sarja olikin aikamoinen sillisalaatti tällä kertaa jossa sattui tapahtui. Alun tahtipuikkoa heilutti pientä paluuta pelikentille tehnyt Juuso Tasku. Sen jälkeen huopahirmu MG-Acesin Jussi Heino tuli jakamaan kärkeä ja ensimmäinen päivän lopuksi kärkeen. Sen jälkeen sitten hieman tapahtuikin. Petri Lönngren kävi kärjessä huiman alun saattelemana aamukasteessa. Ratojen kuivuessa tahtikin hieman kuivui. Sen jälkeen kärkeen iskikin TantoGårdens BGKn Kosti Salonen. Ja kuin varkain finaaliin mentiin Salosen reilussa johdossa, Heino toisena, Tasku kolmantena ja Mansen Kalle Kurikka ja Timo Vartiainen sekä Uppsala BGKn Aki Sillman iskuetäisyydellä. Puolivälissä oli aika selkeää että Salonen menee mestaruuteen pitkästä aikaa Huovalla. Toisesta sijasta sen sijaan tulikin hetkellisesti tulinen kamppailu Kurikan Heinon ja viimeiselle kierrokselle hieman ryhdistäytyneen Sillmanin välillä. Lopulta Heino löi upean lopun ja otti hopeaa kun Kurikka ja Sillman siirtyivät uusimaan pronssista. Tämä ratkesi radalla kolme Sillmanin eduksi.

Joukkuekilpailuissa Naiset voitti Manse joukkueella Nona Vuorihovi, Lotta Onikki ja Greta Wedman. Miehissä Manse dominoi Timo Vartiainen, Juha Vartiainen, Kalle Kurikka ja Aapo Siurola joukkueella. Toiseksi taisteli pisteen voitolla MG-Aces ja kolmanneksi tuli TuRGS. Varttuneissa kultaan meni loppua kohti kiristelleet MG-Acesin ikämiehet, Juha Lehto, Jori Pasanen ja Janne Mäkelä kokoonpanolla. Toiseksi tuli SMGKn 1-joukkue ja kolmanneksi Botnia.

Tulokset

 

Matchplay

Naisissa alussa nähtiin heti pieniä yllätyksiä kun paras naispelaaja Mirva Juhola ja ranking 3 Lotta Onikki lähtivät heti laulukuoroon. Välierissä nähtiin Nina Mustonen vs Greta Wedman ja Seija Björk vs Anki Sandvik. Näistä finaaliin eteni Wedman ja Sandvik.

Pronssiottelussa Mustonen vs Björk, Mustonen otti alkuun pienen niskalenkin. Mutta pikku hiljaa Björk hivuttautui lähemmäksi ja lopulta ohi ja pronssille.
Finaaliottelussa Wedman ei hirveästi armoa tuntenut vaan peli oli jo ohi 14 radan kohdalla. Mestaruus Wedmanille ja Sandvikille siis hopeaa.

Miehissä alun yllätyksestä vastasi TuRGSin Jari Haapanen pudottaen Kalle Kurikan jatkosta. Muuten paremmin sijoittuneista Timo Vartiainen ja Aki Sillman kokivat kovimmat vastukset porvoolaiskaksikosta Jan Björkman (TaRGS) ja  Juuso Sahlberg (BIHO), mutta onnistuivat kellistämään lopulta vastustajansa. Toisella kierroksella yllätyksiä sitten alkoi hieman tulemaankin. Kosti Salonen laitettiin laulukuoroon Marko Nuotion toimesta, ja Harry Grönlund viiden piikin lopullaan laittoi Juuso Taskun kotimatkalle. Turusta pidemmästä uusinnasta tuttu parivaljakko Juha Vartiainen vs Aki Sillman menivät jälleen uusimaan ja tälläkin kertaa Sillman vältti kotimatkan kuin ihmeen kaupalla. Puolivälierissä ottelut olivat lopulta suhteellisen selkeät ja välieriin menivät Sören Martin vs Timo Vartiainen ja Jussi Heino vs Aki Sillman.

Välierissä molemmat ottelut eivät tarjonneet ihan koko aikaa sitä parasta minigolffia mutta upeilta suorituksilta ei silti vältytty. Vartiainen vs Martin välierässä Vartiainen nousi vahvan lopun turvin voittoon ja finaaliotteluun. Sillman vs Heino ottelu meni alkuun Sillmanin johdossa kunnes Heino meni parin P-pohjan myötä johtoon. Tämän jälkeen mentiin tasatahdissa, Heino otti pisteen johdon ja Sillman tasoitti, näin mentiin aina radalle 17 asti jossa Sillman tuli tasoihin. Heino tarjosi vielä paikan lyömällä viimeiseen kaksi, mutta Sillman ei tätä käyttänyt ja näin mentiin uusimaan, jossa radalla yksi paremmin pelannut Heino otti finaalipaikan.

Pronssiottelussa, Martin vs Sillman, Martin otti nopean 3-0 johdon 6radan jälkeen, ja otteiden perusteella kakkonen ruotoon tulisi antamaan jo 4-0 johdon. Mutta. Sillman laittoikin kalanruodon sisään ja päästi itsensä peliin mukaan, tämän jälkeen ei hirveästi virheitä kummaltakaan nähty, mutta Sillmanin loppu oli sen verran vahva että hyvin pelannut Martin jäi lopulta neljänneksi, Sillmanin ottaessa toisen pronssin.

Finaaliottelu lähti Heinon komennossa, kunnes radalla 11 alkoi Vartiaisen kiri. Radalla 14 Vartiainen menikin jo ohi. Radalle 16 mentiin Vartiaisen komennossa, tähän tulokseksi kolme. Heinon ensimmäinen vastaus oli koputus, mutta heti perään paikko toi Heinon tasoihin. Seuraavaankin rataan Vartiainen aloitti kolmosella, tähänkin Heino vastasi kakkosella ja meni kärkeen. Ja lopulta aika vakuuttavasti laittoi viimeisen radan sisään ottaen Matchplayssa mestaruuden. Vartiaiselle hienosti kuitenkin hopeaa.

Tulokset

Näihin tunnelmiin. Seuraavaksi Jeppis Open Pietarsaaressa

-A