15 taistelijaparia marssi aurinkoiseen Kirjurinluotoon kauniina sunnuntaisena kevätpäivänä mielessä vain yksi asia. Koska pääsisi jo ulkokentille pelaamaan. Ehkei se ihan mennyt näin, mutta 15 paria kuitenkin starttasi kilpailuun mukaan! Heti alusta nähtiin huimia suorituksia kun kotiseura MG-Acesin tunnetut eterniittivelhot Juha Latva ja Kimmo Lehtiö löivät heti täydellisen 18 kierroksen vain kahdella parannusyrityksellä. Toisella kierroksella nähtiin myös 18 kierros Botnian Tom Ahlbergin ja Akallan Petri Saukon toimesta. He myös paransivat ensimmäisestä kierroksesta peräti 9 lyöntiä. Kolmannella kierroksella täydellisten kierrosten tekijöihin liittyi MG-Acesin Tero Vaahtio ja Mansen Aapo Siurola, joille riitti vain yksi parannus tähän suoritukseen.

Kolmen kierroksen jälkeen kärjessä paistatteli jo mainitut velhot Lehtiö&Latva 7 parannusyritystä jäljellä, sekä Vaahtio&Siurola joilla peräti 12 yritystä jäljellä. Perässä toki kova joukko jahtaajia kun lyönnin perässä oli TuRGSin Jori Pasanen parinaan MG-Acesin Juha Lehto, sekä 2lyönnin perässä Mansen kaksikko Lotta Onikki&Timo Vartiainen.

Neljännellä kierroksella parannusyritykset nousivat isoon rooliin kun kaikkea mahdollista ei voinutkaan enää parantaa noin vaan. Tämä satoi suoraan Vaahtio&Siurola parille jotka ottivat kahden lyönnin johdon ennen viimeistä kierrosta Pasanen&Lehto pariin sekä Lehtiö&Latva pariin. Kärkikolmikko ei toki valtavassa karussa ollut kun takana 4 lyönnin perässä vaani peräti 5 paria.

Finaalikierroksella Vaahtio&Siurola avasivat niin vakuuttavasti, että kaksikko pystyi suorastaan laskettelemaan voittoon. Toiseksi lopulta Latva&Lehtiö jotka Vaahtio&Siurola -parin tavoin pääsivät siniselle lopputulokselle. Kolmanneksi kisan tasaisin pari Manselais kaksikko Onikki&Vartiainen, vain lyönnin erolla hopeasijaa. Neljänneksi laukkasi lopulta Mansen Seija Björk ja TaRGSin Nina Mustonen, myöskin vain lyönnin kolmannesta jääneenä. Viidenneksi Pasanen&Lehto myöskin lyönnin perässä seuraavaa. Kärkiviisikko vain 6 lyönnin sisällä siis toisistaan. Kilpailun tasaisuudesta kertoo se, että viidennestä sijasta kun lasketaan kuusi lyöntiä lisää, niin tähän marginaalin meni peräti 8 paria. Huikea jännitysnäytelmä siis ollut kyseessä alusta loppuun.

Tulokset

Seuraavaksi jännitys tiivistyy entisestään kun tulevana lauantaina käydään talviliigan viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu. Viekö Manse kotiedun turvin voiton? Laittaako TuRGS kovat piippuun? Hylätäänkö joku joukkue? Kaikki tämä ja tämä kaikki hyvin pian!

-A