[row_container dark=”no”]

[column width=”three” position=”first”]

[/column]

[column width=”nine” position=”last” ]

Viime viikonloppuna pelattiin Tampereen Raholassa talvikauden päätösviikonloppu. Lauantaina vuorossa oli eterniitillä debyytin tehnyt Teamgolf ja sunnuntaina perinteinen match play-kilpailu, Raholan Kunkku.

Lauantain Teamgolfiin startattaessa ei ollut epäselvää ennakkosuosikkina kilpailuun osallistuvasta parista – Tantogårdens BGK:n Kosti Salonen ja Kungälvs BGK:n Aki Sillman kun olivat laittaneet nimensä samaan ilmoittautumislomakkeeseen. Pystyisivätkö ennalta haastajiksi nimetyt parit Tasku-Ikola, Tuominen-Reunavuori ja Wedman-Siurola tai kenties joku yllättävämpi pari laittamaan suosikit taistelemaan kunnolla asemastaan?

Ensimmäisten kierrosten jälkeen kärjessä komeili manselaiset parit Miko Tuominen ja Jukka Reunavuori perässään Greta Wedman ja Aapo Siurola. Kolmannella kierroksella ennakkosuosikkipari Salonen-Sillman jatkoi parantamistaan ja puristi jälleen yhden pisteen pois kierrostuloksesta (22-21-20). Kärkipaikan pari nappasi haltuun yhdessä tasaisesti (21-21-21) pelanneiden Wedmanin ja Siurolan kanssa. Parivaljakon Reunavuori-Tuominen kone yskäisi kolmannen kierroksen loppupuolella jättäen heidät pisteellä takaa-ajajiksi.

Ensimmäisellä finaalikierroksella Salonen-Sillman iski uuden vaihteen silmään lyöden 19 yhdellä parannusyrityksellä ja Kiikarin ohiarpomisella. Muut eivät aivan pystyneet vastaamaan huutoon, ja viimeiselle kierrokselle lähdettiin odotusten mukaisesti suosikkiparin johtaessa kolmella lyönnillä. Manselaiset Juuso Tasku ja Eetu Ikola puolestaan jatkoivat hissukseen asemansa parantamista, ja he olivatkin finaalikierrokselle lähdettäessä jo toisia. Viimeisellä kierroksella kärki piti kutinsa lyöden jälleen 19-kierroksen, mutta kärjen takana nähtiin vähintäänkin riittävästi dramatiikkaa. Pari Tasku-Ikola ehti jo luulla hoitaneensa kakkossijan kotiin lyömällä 19, mutta kaikessa hiljaisuudessa Wedman-Siurola tulikin viimeiselle radalle ilman ohilyöntejä! Viimeisen radan suorittaminen yhdellä lyönnillä jommankumman toimesta toisi paikan uusintaan toisesta sijasta. Siurola avasi pelin, mutta onnistui vasta toisella lyönnillään. Jännittyneisyyttä oli havaittavissa, kun lyöntipellille marssi Wedman. Lyönti suuntautui kohti Kiikarin vasenta poskea, mutta kuin ihmeen kaupalla pallo sukelsi putkeen. Kuppiraapaisu ja pallon tavoitellun kulkulinjan toteutumattomuus eivät tällä kertaa pilanneet mahdollisuuksia, kun pallo vieri vielä mäestä kuppiin. Täydellinen 18-kierros oli valmis ja uusinta toisesta sijasta varma.

Kun normaaleilla Teamgolf-kierroksilla parit jakoivat suoritettavat radat keskenään ja vain tarvittaessa löivät molemmat saman radan käyttäessään parannusyrityksiä, uusinnassa kummankin parin pelaajista tuli lyödä jokainen rata, ja radalla lyödyt lyönnit laskettiin lopuksi yhteen. Kumpikaan pareista ei lyönyt yhtäkään rataa ohi ennen rataa 4, Portaat. Siurola missasi yhden, ja Wedman piikkasi omalla vuorollaan. Parin tulokseksi merkattiin siis kolme. Oli seuraavan parin vuoro, ja Tasku avasi piikillä. Näin Ikolalle tarjottiin paikka ottaa hopea kotiin piikillä. Toisin kuitenkin kävi, kun pallo ohitti lankun kahdesti ja uusinnan voittajaksi ja Teamgolfin toiseksi sijoittui Greta Wedman parinaan Aapo Siurola. Hieman taaempana 5. ja 6. sija ratkottiin myös uusinnassa pääkaupunkiseutulaisparien Tommi Lantta-Juha Suomela sekä Seija Björk-Nina Mustonen välillä. Tämä uusinta ratkesi jo toisella radalla, Diablo, kun Lantta ja Suomela löivät lyönnit mieheen naisten ensimmäisen lyönnin mennessä hiuksen hienosti ohi.

Tulokset – Teamgolf

Edellispäivän voittajat olivat varmasti monen mielessä ennakkosuosikkeina myös sunnuntain Kunkkukisaan lähdettäessä. Karsintakierrokset näyttivätkin Kosti Salosen tulleen pelaamaan tosissaan – kaksi kertaa 20 tauluun ja match play-kaavion ykköspaikka haltuun! Markku ja Aki Sillman, Juuso Tasku sekä Aapo Siurola tulivat seuraavina tasatuloksin. Match playn ensimmäinen kierros oli tuottaa yhden suurimmista yllätyksistä: Mansen Minna Sola otti johdon uudesta seurakaveristaan Miko Tuomisesta vain muutama rata ennen maalia. Johto ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan Tuominen puristi itsensä jatkoon. Toisella kierroksella suuri yllätys meinattiin nähdä, kun Suomen vierailijamme, Mansen Axel Ekman siirtyi paristaan johtoon kaksi rataa ennen loppua. Vastassa ollut Jukka Reunavuori otti haasteen vastaan, piti hermonsa kurissa ja vei kaksi viimeistä rataa ja näin lopulta ottelun voiton nimiinsä. Toinen yllätys ei myöskään ollut kaukana Seija Björkin taisteltua itsensä yhden ratavoiton päähän Kosti Salosesta ennen kolmea viimeistä rataa. Salonen kuitenkin onnistui pitämään vastustajansa takanaan ja jatkoi seuraavalle kierrokselle.

Välieräpareista muodostui hauskasti lauantain Teamgolfissa esiintyneet parit: Salonen vs Sillman ja Reunavuori vs Tuominen! Ensimmäisessä parissa Sillman hutiloi hieman, ja se riitti Saloselle, joka missasi ainoastaan kerran tällä välieräkierroksella. Toisessa taistossa nuorempi Tuominen jaksoi paahtaa tällä kertaa vahvemmin, ja näin hän suoritti tiensä fiinaaliin alkuvaikeuksien jälkeen. Pronssiottelussa Sillman siirtyi ensimmäisenä johtoon, Reunavuoren tasoittaessa heti seuraavalla radalla. Miehet löivät vuorotellen palloja kuppiin kunnes rata 11, Silta, johti seuraavaan Sillmanin ohilyöntiin. Reunavuori kiitti ja siirtyi johtoon. Radalla 14, V, hänen onnistui kasvattaa ero jo kahteen pisteeseen. Sillman taisteli itsensä vielä ratavoiton päähän, ja viimeisellä radalla hänelle tarjoutui tuhannen taalan paikka, kun Reunavuori käytti Kiikariin kaksi lyöntiä. Samainen vasen poski, joka edellispäivänä oli antanut yllätyksen, ei antanut sitä tällä kertaa, ja Reunavuori pääsi nauttimaan podiumpaikasta.

Myös finaalissa edettiin tasatahtia. Väsymyksen nostaessa päätään Salonen löi ohi mm. Käytävät ja salli näin Tuomisen tasoittamisen. Ratkaisevaksi radaksi kehkeytyi Saltto, nro 16. Salonen uitti pallon vasemmalta kierteellä sisään, kun taas Tuomisen lyönti levisi hieman liian kauaksi kupista eikä näin kaartunut sisään. Mestarin ottein Salonen löi viimeiset kaksi rataa sisään ja vastaanotti tittelin Raholan Kunkkuna! Onnea Kostille!

Tulokset – Karsintakierrokset

Tulokset – Match play

A&I

[/column]

[/row_container]