[row_container dark=”no”]

[column width=”three” position=”first”]

[/column]

[column width=”nine” position=”last” ]

Yksi ehdoton suomalainen minigolf-legenda, kierretaituri, kisakonkari, seurajoukkueensa SMGK:n varma valtti ja nyt myös seniorimaajoukkueen päävalmentaja – kyseessä ei voi olla kukaan muu kuin Marko ”Natsu” Nuotio

Terve Marko! Joonatanilta terkut ja haastatteluvuoro, haluatko lähettää terveisiä takaisin?

Joo. Kiitokset vaan kunniasta ja terveiset Porin suuntaan.

Olet ollut haastateltavana ennenkin, eikä ihme – yksi lajin suomalaisista legendoista kun olet. Viimeisimmästä haastattelusta on kuitenkin sen verran aikaa, että kerrataan lyhyesti. Kuka on Marko Nuotio?

53-vuotias nuorimies Vantaalta. Minigolfin lisäksi harrastuksiin kuuluvat mökkeily ja snooker.

Ja minigolfia on pelattu kohta 40 vuotta?

Pikkupoikana n. 7 vuotiaana tuli isoveljen kanssa käytyä Sibeliuspuiston massakentillä pelailemassa. Ensimmäiset kisat pelasin 11 vuotiaana vuonna 1975.

Niin se aika rientää! Mikä mahtaa olla se taika lajissamme, joka on saanut jatkamaan kaikki nämä vuodet?

Kyllä se on varmasti kilpailuvietti ja mukava porukka. Laji on myös paljon monipuolisempi kuin mitä moni lajia harrastamaton voisi luulla. Minigolf vaatii monenlaisia ominaisuuksia sekä taitoja, ja se saa mielenkiinnon pysymään yllä.

Samaa mieltä! Nyt kun talvikausi on saatu pakettiin ja kesäkausi odottelee vapun takana, niin mitenkäs se herran talvi-aika sujui? Ja onko kesän suhteen odotuksia tai tavoitteita?

Talvikausi sujui pelillisesti melko vaisusti ainakin Raholan osalta. Ulkomaan reissuista Klotenissa meni perinteisen hyvin. Nyt jo odotetaan kovasti, että ilmat lämpiäisi ja pääsisi ulos pelaamaan. Senioreiden Nations Cup Chebissä on jo mielessä, kuten koko ulkokausi. Päätavoitteena kesälle on menestyminen senioreiden EM-kilpailuissa, ja pyrkimys olisi mahtua myös yleisen sarjan maajoukkueeseen.

Vaikuttivatko ratamuutokset kauden tuloksiin Raholassa vai etkö vain saanut juonen päästä kiinni?

Kisojen ja kierrosten alut olivat yleensä melko tahmeita. Loppua kohti alkoi useimmiten jo sujua paremmin. Ratamuutokset olivat ihan tervetulleita ja varmasti osaltaan vaikuttivat hieman nousseeseen keskiarvoon.

Olet tosiaan hakenut seniorimaajoukkueen päävalmentajaksi. Onko tämä ensimmäinen keikkasi päävalmentajana?

Kyllä on. Tiesin, ettei kukaan muu hakenut päävalmentajaksi, joten ajattelin, että jonkun on otettava käytännön asiat hoidettavakseen, jotta saisimme esim. haluamamme majapaikan EM-kisoihin. Valmennuspuolella kannan tietysti päävastuun, mutta toivon saavani mukaani myös osaavan valmennustiimin, jonka kanssa työskentely olisi helppoa ja mukavaa.

Viimekertainen majapaikka osoittautui siis ilmeisen hyväksi! Eiköhän sinne saada lähetettyä kaikinpuolin osaava joukkue. Toivotaan parasta, ja onnittelut vielä pestistä! Toivottavasti samanlainen joukko saataisiin myös yleisen sarjan matkaan. Mutta miltä näyttäisivät sinun all-stars mies- ja naismaajoukkueesi? Pelaaja voi olla jo lajin lopettanut suuruus tai tällä hetkellä piireissä mukana oleva pelaaja, jonka kuntohuippu on nyt tai ollut jo aikaisemmin.

Tulipas paha. No, laitetaan sopiva sekoitus vanhaa ja vähän tuoreempaa. Jari Siebenberg, Kosti Salonen, Aki Sillman, Oskari Vihervaara, Pasi Aho, Riku Pennanen ja jos nyt itsensäkin laittaisi vielä joukon jatkoksi :-). Naisjoukkueeseen tulee näin nopeasti mieleen Teija Salonen, Sandra Walker, Mirva Juhola ja Seija Björk. Toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään, mikäli jonkun keskeisen pelaajan unohdin mainita.

Ei tästä kukaan loukkaannu. Tuosta on paha pistää paremmaksi, ja muutenkin mielipiteeseen/kokemukseen pohjautuva kysymys tämäkin. Sitten se viimeinen kysymys ja mahdolliset terveiset kanssapelaajille. Kenelle annetaan ilo ja kunnia olla seuraava haastateltava?

Kiitokset haastattelusta, ja hyvää kevättä ja alkavaa ulkokautta kaikille! Seuraavaksi heitetään pallo kohti Lahtea ja haastateltavaksi valitaan Rolf Bergström. Näin kauden alussa on mukava kuulla Roopen projekteista: mitä uutta on mahdollisesti luvassa seuraavien parin vuoden aikana, ja jääkö aikaa kenties myös itse pelaamiselle.

Kiitokset itsellesi! Seuraavaksi lähdetään siis jututtamaan Lahden JMM-, MM- ja SEM-arvokisoja isännöinyttä Rolf Bergströmiä!

Haastattelun toteutuksesta vastasivat Aki Sillman & Ida Hiltunen.

[/column]

[/row_container]