[row_container dark=”no”]

[column width=”three” position=”first”]

[/column]

[column width=”nine” position=”last” ]

Tänä vuonna kesäkausi päätettiin aloittaa Jaalan MOS-kilpailulla, ja kisa keräsikin edellisiä vuosia runsaamman joukon osanottajia tälle mielikuvitukselliselle ja mielipiteitäkin jakavalle alustalle. Helsinkiläisen SMGK:n Marko Nuotio nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen johtoon lyötyään punaisen 39-kierroksen. Nuotion vire jatkui tasaisen varmana. Vaikeista radoista hän selvisi muutamalla isolla tuloksella ja helpommista kunniakkaasti 1-3 lyönnillä. Turhaan ei siis tasaista tappavaksi kutsuta – Nuotio vei lopulta kisan nimiinsä 14 lyönnillä!

Toiseksi sijoittuminen ei sen sijaan ollut itsestäänselvyys, kun kilpailukierrosten päätyttyä Mansen Aapo Siurola, MG-Acesin Juha-Petri Kujansuu, TaRGSin Tommi Lantta ja voittaneen Nuotion seuratoveri Harry Grönlund olivat kaikki tasapisteissä 173:lla lyönnillä. Uusinnassa MOS-ensikertalainen Aapo Siurola lähti uhkarohkeasti panostamaan piikkiin ensimmäisellä radalla. Tällä kertaa rohkeus ei kuitenkaan palkinnut vaan pudotti Siurolan kyydistä muiden ottaessa varmat kakkoset. Jäljellä oleva kolmikko selvitti myös toisen radan ilman virheitä ja siirtyi ratkaisevalle kolmannelle radalle. Lantalle rata tuotti päänvaivaa eikä viime vuoden voittaja Kujansuukaan onnistunut virheettömästi. Näin Grönlundille tarjoutui mahdollisuus voittaa uusinta, eikä kokenut konkari jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä!

Ylivoimaisena voittajana palkittiin siis Marko Nuotio, toisena Harry Grönlund ja sijat kolmesta viiteen menivät järjestyksessä Juha-Petri Kujansuulle, Tommi Lantalle ja Aapo Siurolalle.

Lopuliset tulokset: www.mrs.fi

 

Mitä tarkoittaa MOS?

MOS eli Minigolf Open Standard on nimensäkin mukaisesti pelialusta, jota suunnitellessa on vain mielikuvitus rajana. Ei pituusrajoituksia, ei leveysrajoituksia, ei kriteereitä oikeanlaisille esteille, vaan merirosvoja ja tuulimyllyjä, ruohomattoa, ison golfin palloja ja kaikkea muuta mahdollista. Kansainvälisesti MOS on suosittua, ja vuosittain järjestetään myös kyseisen alustan omat maailmanmestaruuskisat, WAGMit (World Adventure Golf Masters). 

[/column]

[/row_container]