Viime Porin osakilpailun luokkavoittajat olivat harvinaislaatuisesti kaikki poissa, joten oli uusien voittajien aika.

 

E3-luokassa viime kerran toinen Joonatan Reunavuori, Manse, haistoi tilaisuutensa tulleen. Hän latasi tiskiin heti avauskierroksella luokan ainoan vihreän kierroksen, eikä katsonut sen jälkeen enää taakseen. Carina Smeds, NMG, Arttu Suojanen, MG-Aces ja ensimmäistä liiton kisaa pelannut Hannu Vuokko, MG-Aces olivat metsästäjien asemassa koko kilpailun, mutta eivät saaneet Reunavuorea kiinni. Smeds piti tässä taistelussa puolensa parhaiten ja otti nimiinsä luokan kakkossijan. Suojanen puolestaan näytti, että viimekertainen Porin hyvä peli ei ollut vain sattumaa ja uusi kolmossijansa. Hannu Vuokko upeasti neljäs heti ensimmäisessä liiton kilpailussaan ja vain pieni hajonta tulostasossa piti hänet tällä kertaa pois palkintopallilta.

 

E2-luokassa nähtiin vieläkin tasaisempi kilpailu luokan voitosta. MG-Acesin Jori Pasanen avasi Reunavuoren tapaan luokkansa ainoalla vihreällä tuloksella avauskierroksella, ja näytti siltä ettei päästäisi kärkipaikkaa lipsahtamaan kenenkään muun käsiin. Petri Lönngren, TuRGS ja Sören Martin, Botnia, olivat kuitenkin eri mieltä. Kummatkin pitivät Pasasen hyökkäysetäisyydellä ja viimeisellä kierroksella hyökkäyksen voima oli Pasaselle tällä kertaa liikaa. Lönngren pelasi lopun tarpeeksi tasaisesti ja ohitti Pasasen viimeisillä metreillä ja eteni luokkavoittoon! Martin teki puolestaan upean nousun hieman kauempaa takaa lyömällä 20, ja se tällä kertaa riitti toiseen sijaan asti. Ei enempää eikä vähempää kuin piste Lönngrenin perässä ja piste Pasasen edellä. Kärkikolmikko oli siis vain 2 pisteen sisällä! Ja kun neljänneksi tullut Juha Suomela, TaRGS, oli vain kaksi pistettä Pasasta perässä, niin voitte vaan kuvitella kuinka kutkuttavan jännittävät hetket ovat lopussa olleet!

 

E1-luokassa ja myös kokonais kilpailun kärjessä nähtiin lähinnä taistelu SMGK vs MG-Aces. Marko Nuotio ja Sandra Walker, SMGK, sekä Tero Vaahtio ja Jussi Heino, MG-Aces, olivat kaikki vain muutamien pisteiden sisällä ennen kahta viimeistä kierrosta, Nuotion johdattaessa joukkoja. Nuotio johti pitkään ja näytti että voitto kotiutetaan pitkästä aikaa. Tero Vaahtio oli kuitenkin toista mieltä, hän otti viimeisellä kierroksella piste pisteeltä Nuotion etumatkaa kiinni ja pääsi jo pisteen päähän Nuotiosta viime metreillä. Mutta sitten heikohko loppu antoi Nuotiolle tarvittavan hengähdystilan ja näin Marko Nuotio meni sittenkin luokan ja kokonaiskisan voittoon.  Walker näki Vaahtion heikon lopun ja tilaisuutensa tulleen ja puristi itsensä toiseksi pisteen turvin. Vaahtio lopulta kolmas ja Heino neljäs. Tämä nelikko oli myös kokonaiskilpailun kärkinelikko. Viidenneksi itsensä pelasi Jukka Reunavuori, Manse.

 

Talviliigassa lähtötilanne oli maukas. SMGK johti vain kahdella pisteellä Mansea ja neljällä MG-Acesia. Teoriassa oli kuitenkin mahdollista, että SMGK voitolla saattaisi sinetöidä Talviliigan voiton ennen päätös-osakilpailua vaikka huonoin kilpailu pudotettaisiinkin pois. SMGK aloittikin vahvasti ja oli johdossa 3 kierroksen jälkeen, MG-Aces toisena iskuetäisyydellä ja Manse hieman kauempana kolmantena. SMGKn tasaisuus oli valttia ja MG-Aces ei päässyt tarpeeksi lähelle todellisesti uhkaamaan, joten SMGK meni voittoon. MG-Aces toiseksi ja Manse jäi jälleen Porin minigolfpyhätössä kolmanneksi. Tämä lopputulos tietää siis sitä, että SMGK on 6pisteen johdossa ennen viimeistä osakilpailua. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että sekä Manse että MG-Aces eivät voi saada enää teoreettisesti SMGK:ta kiinni ellei dopingskandaali yllätä. Mutta Mansen ja MG-Acesin ollessa pisteissä tasan kilpailu liigan kakkossijasta tulee olemaan yhtä tiukka kuin Laineen ja Ovechkinin välinen maalipörssin kuninkuustaistelu NHL:ssä! SMGK:lle onnittelut Talviliigan voitosta, muille tsemppiä kakkossijan tavoitteluun! Talviliigan päättävä osakilpailu pelataan vajaan kahden viikon päästä Raholassa. Tervetuloa!

 

-A