Hyvä sää osui oikeaan saumaan, kun lauantaina kisattiin jo historian 40. Grand Prix Helsingin Taivallahden kentällä ja kenties koko Suomen vaikeimmilla huoparadoilla. Sunnuntaina vuorossa oli eterniittikilpailu.

Yllättäen GP:n aloitti kaikista vahvimmin LMGK:n Karl-Anton Lönnroth pamauttaen tulostauluun pohjalukemiksi upeasti 32. Seuraavalla kierroksella kirjattiin ylös vielä alhaisemmat lukemat, kun kotiseura TaRGS:n Tommi Lantta löi 30. Kentällä hyvin harvoin nähty sininen kierros jäi siis vain lyönnin päähän, kun viimeinen rata vaati piikin sijasta kaksi lyöntisuoritusta. Kolmannella kierroksella johtaja vaihtui jälleen. Kärjen tuntumassa pysytellyt MG-Acesin Jussi Heino ei ainakaan suurella hajonnalla päässyt kehuskelemaan, kun otti tasaisella tahdillaan kärkipaikan nimiinsä. Tämän jälkeen Heino meni omia menojaan aina omalle värilleen asti. Harvinainen vihreä lopputulos Taivallahdessa on kovan luokan suoritus! Vuoden 2013 jälkeen kukaan ei ole pystynyt samaan, ja silloinkin vihreästä tuloksesta vastasi Ässä-Heino. Viikonloppuna myös naiset näyttivät, etteivät turhaan pelaa! Lauantaina itsensä toiseksi löi hienosti TaRGSin Mirva Juhola. Tasaisuus oli hänelläkin valttia: kriittisiä lipsahduksia ei kierroksilla juuri nähty ja vastaavasti myös aivan huippukierrokset jäivät uupumaan. Pisteen päähän Juholasta sijoittui Lantta, jonka hajonta 17 kertoo jo puolestaan paljon Taivallahden kilpailussa niin tyypillisesti koettavista ylä- ja alamäistä, onnistumisista ja vuoden mustimmista kierroksista.

Luokassa H1 meno jatkui siitä, mihin Lahdessa päättyi. Porin MG-Acesilaisista neljä pelasi ykkösluokassa, ja neloisvoiton he myös ottivat järjestyksessä Jussi Heino, Tero Vaahtio, Juha-Petri Kujansuu ja Juha Lehto. Viimeinen kolmikko löytyi myös kokonaiskilpailun sijoilta 4, 5 ja 6. H2:ssa dominoi puolestaan kotiseura TaRGS Juholan ja Lantan ottaessa kaksoisvoiton. Kolmantena palkittiin Mansen Ville Kurikka, ja neljänneksi sijoittui Sandra Walker SMGK:sta.

Yllätysten luokka oli H3. Vielä varsin vähän kisakentillä näkynyt Lahden Minigolfkerhon Karl-Anton Lönnroth voitti kilpatoverinsa pystyyn ja oli myös ainoa yhdeksän parhaan finaaliin yltänyt pelaaja luokastaan! Taivallahdessa neljän ensimmäisen kierroksen punainen lopputuloskaan ei ole mikään helpoin saavutus Suomen minigolfkesässä. Uusi haastaja on siis mitä ilmeisimmin ilmaantunut! Toiseksi sijoittui nuori manselainen Aapo Siurola ja kolmanneksi Botnian Anki Sandvik voitettuaan uusinnassa LMGK:n Pertti Salmisen.

Joukkuekisan voitti lyöntituloksella 474 hurjassa vireessä oleva MG-Aces ryhmällä J. Heino, T. Vaahtio ja J-P. Kujansuu. Tasan 500:lla lyönnillä hopeasijan veivät TaRGSilaiset M. Juhola, T. Lantta ja P. Tossavainen ja pronssisijan lopputuloksella 526 manselaiset M. Sillman, A. Siurola ja E. Ikola.

Tulokset – Grand Prix

Sunnuntaina päästiin todistamaan jälleen naisten kykyjä! Hyvä tovi oli jo ehtinyt kulua naisen sijoittumisesta kokonaiskilpailun korkeimmalle korokkeelle, mutta eterniittikilpailussa näin taas vihdoin tapahtui. Greta Wedman, Manse, oli ylitse muiden hyvällä tasaisella pelillään. Tasan 23:n lyönnin keskiarvo riitti viiden pisteen voittoon SMGK:n Ari Ahrenbergistä. Kolmannen tilan otti haltuunsa vain pisteen Ahrenbergistä jäänyt, huovan puolella kunnostautunut ja nyt itsensä eterniitillä läpi lyönyt Juha-Petri Kujansuu. Sijasta neljä uusittiin kolmen hengen voimin. Kaikki kolme, Botnian Tom Ahlberg, SMGK:n Marko Nuotio ja Sandra Walker, piikkasivat Pyramidit. Seuraavalla Portti-radalla pois putosi Nuotio tuloksella kolme, kilpakumppaneidensa ottaessa kakkoset. Uusinnan voittaja ei selvinnyt ennen 7. rataa, Ikkunaa. Walker koputti esteeseen pari ensimmäistä lyöntiään, ja kun Ahlberg löi ensimmäisensä läpi, oli kokonaiskilpailun neljänneksi paras pelaaja selvillä.

E3-luokka oli Mansen hallintaa Timo Vartiaisen johdolla, perässään ensimmäisen ulkoeterniittikilpailunsa pelannut juniori Julius Myllymäki ja Joonatan Reunavuori. Luokassa E2 kärkikaksikko oli jo edellä mainittu Wedman-Kujansuu ja kolmas lauantainakin menestynyt Mirva Juhola. SMGK:n värit olivat edustettuina E1-luokan kärjessä Ahrenbergin voittaessa ja Nuotio-Walker kaksikon ollessa sijoilla 3 ja 4. Seurakaverusten väliin kiilasi ainoastaan Ahlberg.

Unohtaa ei myöskään sovi sunnuntain kilpailun toimineen karsintana naisten EC-paikasta. Edustuspaikka meni selkeästi Manse RG:lle, joukkueella Greta Wedman, Ida Hiltunen ja Lotta Onikki. Manse liittyy EC-sirkukseen MG-Acesin miesten joukkueen kanssa. Onnea matkaan Italian vuoristomaisemiin!

Tulokset – eterniittikilpailu

A&I