[row_container dark=”no”]

[column width=”three” position=”first”]

[/column]

[column width=”nine” position=”last” ]

Viime viikonloppuna käydyn uudenmuotoisen miesten Eurooppa Cup-karsinnan voittajiksi nousivat ennakkoonkin koviksi kehutut porilaisseura MG-Acesin pelaajat.

Manse RG ja MG-Aces lähtivät kilpailuun ehdottomina ennakkosuosikkeina ja toistensa pahimpina vihollisina. Kaksi ensimmäistä kierrosta eivät juuri antaneet osviittaa voittajasta: ensimmäisen vei MG-Aces pisteellä ja toisen Manse viidellä. Tasaisuus kuitenkin loppui siihen. Aces-ankkuri Tero Vaahtio viimeisteli huipputuloksellaan 27 koko viikonlopun parhaan joukkuekierroksen 187 ja siivitti joukkueensa kärkipaikalle. Kun porilaiset hoitivat vielä lauantain viimeisen, neljännen kierroksen kotiin kolmella lyönnillä, oli Manselle kerääntynyt kurottavaa 11 lyöntiä. Mitään ei kuitenkaan vielä oltu menetetty. Helsinkiläisseurat SMGK ja TaRGS eivät saaneet aikaiseksi yhtä lennokasta avausta, ja ero kärkeen muodostui lauantaina melkoisesksi umpeen kuromisen kannalta.

Sunnuntaina jännitettiin! SMGK ja TaRGS petrasivat suorituksissaan, mutta tyytyminen oli mainitussa järjestyksessä kolmanteen ja neljänteen sijaan. Kärkikamppailussa viidennen kierroksen vei jälleen MG-Aces kasvattaen johtonsa Manseen nähden aina 26:en pisteeseen. Manse ei kuitenkaan luovuttanut ja kavensi eroa kahdella kierroksella 11 lyöntiä! Kummankaan joukkueen viimeinen kierros ei sujunut edellisten mukaan, vaan punaiselle tulokselle hivuttauduttiin. Kurottava matka oli kuin olikin Manselle lopulta liian pitkä, kun MG-Acesin ja koko kilpailun paras pelaaja Kimmo Lehtiö hoiti hommansa kunnialla myös viimeisellä kierroksella lyömällä 30, mikä takasi jälleen joukkueelle kierrosvoiton. Näin 21 lyönnin erolla Suomen parhaana mahdollisena edustajana Italian Algundissa 17.-19.8 järjestettävään Eurooppa Cupiin matkaa MG-Aces!

Acesin voitokkaassa kokoonpanossa pelasivat Jussi Heino, Juha Lehto, Juha-Petri Kujansuu, Kimmo Lehtiö, Joni Rintala sekä Tero Vaahtio varapelaajanaan Jouni Pihlasalo ja koutsinaan Rami Paavola.

Tulokset – joukkueet

Tulokset – pelaajien keskinäinen sijoittuminen

Kunniahaastateltavaksi pääsi ansaitusti viikonlopun tähtipelaaja Kimmo Lehtiö!

Ida: Onneksi olkoon vielä voitosta!

Kimmo: Kiitos paljon!

Ida: Teillä oli vain yksi tavoite mielessänne, kun joukkueenne kokoonpano varmistui – ehdoton voitto Eurooppa Cup-karsinnasta. Miten saavutitte tavoitteenne?

Kimmo: Vuosikokouksessa maaliskuussa lyötiin lukkoon tavoitteemme, joka oli paikka Eurooppa Cupissa. Tilanne oli siinä mielessä hyvä, että jo aikaisessa vaiheessa tiesimme saavamme matkaan aivan ykkösjengin. Kilpailu viimeisistä pelipaikoista oli kovaa loppuun asti, mikä tietenkin innosti jokaista treenaamaan ahkerasti. Tämä näkyi mielestäni koko joukkueen hyvänä suorituksena.

Ida: Halu ja tavoite näkyivät myös pelaajistossanne. Kilpailun kaksi parasta pelaajaa löytyivät Acesin riveistä, ja sinä et ollut sen vähempää kuin koko kisan paras pelaaja! Mikä innosti mukaan vuoden kisatauon jälkeen?

Kimmo: Viime kesänä ei tilille tosiaan kertynyt yhtään liiton kilpailua, vaikka kotikentällä tulikin paljon pelattua. Tähän suurimpana syynä olivat hyvin paljon vaihtelevat työaikani. Osaksi muut harrastukset veivät mukanaan. Kipinä lajiin ei kuitenkaan ole hiipunut. Päätin jo viime kauden hiljaiselon jälkeen panostavani tulevana kesänä enemmän tähän yhteiseen lajiimme. Menestyminen tietysti lisää nälkää, ja seuraava kilpailu onkin jo sovittuna. Taas huomasi, miten mahtavaa tämä onkaan!

Ida: Kovin haastajanne Manse RG jäi lopulta aika kauas. Ensimmäisenkin päivän jälkeen eroa oli 11 lyöntiä. Uskoitteko pystyvänne pitämään eron helposti? Ja tuliko lopullinen reilun 20 lyönnin ero Manseen yllätyksenä?

Kimmo: Yli 20 lyönnin ero tuli ehkä pienoisena yllätyksenä. toisaalta heti ensimmäisestä treenipäivästä alkaen joukkueestamme huokui tietynlainen peli-ilo ja usko omaan tekemiseen. Oli mahtavaa nähdä, miten joukkue laittoi kaiken peliin ja kannusti tosissaan kaveria ekana kisapäivänä. Tiesimme, ettei ensimmäisen päivän johtoaseman pitäminen maaliin asti tulisi varmastikaan helpolla, mutta joukkueen kova halu menestyä jopa lisäsi johtoa. Saatiin pidettyä pelaaminen rentona ja nautittavana.

Ida: Kuulin, että muodostitte karsintaan joukkueen, joka lähtisi mielellään täysin muuttumattomana myös Eurooppa Cupiin ja joka olisi oikeasti kilpailukykyinen. Onko EC-reissun suhteen jo tässä vaiheessa ajatuksia ja toiveita?

Kimmo: Ideaalitilanne tietysti olisi, että karsintajoukkue kokonaisuudessaan saataisiin matkaan. Turisteiksi emme suostu lähtemään, vaikka Vaahtion Terolla on varmasti mukana vyölaukku ja kaulapussukka passille. Parhaamme tehdään, ja toivottavasti saadaan samanlainen buusti päälle kuin Lahdessa.

Ida: Kiitos! Palaamme asiaan MG-Acesin kanssa lähempänä EC-koitosta.

Päivitetty voittaneen joukkueen kokoonpano 1.6. Klo 7.58.

 

[/column]

[/row_container]