Sunnuntaina 21.5 pelit jatkuivat Impivaarassa Teamgolfin muodossa

Ennakkosuosikkeina kisaan lähti varmasti viime vuoden voittajapari Aki Sillman-Teo Tuomola varsinkin Sillmanin voitettua edeltäneen päivän henkilökohtaisen kilpailun. Pari kuitenkin aloitti tahmaisesti 33-31, Greta Wedmanin ja Jussi Heinon pamauttaessa tauluun kisan kärkipaikkaan johtaneet kierrostulokset 27-29. Kakkospaikalla toisen kierroksen jälkeen olivat Miko Tuominen ja Petri Lönngren kolmen pisteen päässä kärjestä. Kolmannella kierroksella kärki repi eroa yhä lisää, ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä näytti Wedmanin ja Heinon tilanne mitä parhaimmalta – parannusyrityksiä kun oli jäljellä yllin kyllin ja eroa takana oleviin viisi lyöntiä. Finaalikierroksen alussa Heinon kone yskähti, mutta Wedman riensi apuun! Kierroksen edetessä yskä tarttui Wedmaniin, ja oli Heinon vuoro toimia pelastajana. Parannusyritykset alkoivat kuitenkin huveta, etumatka kaventua ja pelattavien ratojen määrä vähentyä. Lisäksi Tuominen ja Lönngren kavensivat eroa kärkeen koko ajan. Kärkipari olikin kysymyksen äärellä: Mikä nyt neuvoksi?

Vankahko johto olikin muuttunut jo tasatilanteeksi radan 15, Näköharha, jälkeen. Tuominen ja Lönngren avasivat lyömällä yhden lyönnin Gentlemaniin. Oli heidän vuoronsa paineistaa. Heino ja Wedman kestivät eikä hieman hermostunut pari Tuominen-Lönngren enää selvinnyt seuraavasta radasta ilman taistelunaarmuja. Salamasta merkattiin pöytäkirjaan tulos 3. Wedman asteli vuorollaan pellille ja löi pallon varmasti läpi. Tulokseksi merkittiin kaksi ja eroksi yksi vain viimeisen radan ollessa enää jäljellä. Tuominen löi ykkösen pohjille luoden itselleen ja parilleen vielä mahdollisuuden voittoon. Jälleen paineen alle joutui Wedman, ja jälleen hän kesti ne lyöden viimeisen radan ensimmäisellään sisään. Suorituksen johdosta kokonaiskilpailun korkeimmalla korokkeella nähtiin pitkästä aikaa naispelaaja! Toiseksi sijoittui siis pari Miko Tuominen – Petri Lönngren ja kolmanneksi itsensä puristivat viime vuoden voittajat Aki Sillman ja Teo Tuomola.

Tulokset – Teamgolf

Iloksemme saimme kilpailun jälkeen haastatella naisvoittajaa:

A: Terve Greta! Pitkästä pitkästä aikaa naisväriä kokonaiskilpailun korkeimmalla korokkeella nyt kun voititte Jussi Heinon kanssa Turun Teamgolf-kilpailun. Miltä tuntuu?

Greta: Morjesta vaan, Aki! Mukavaltahan se voitto tuntuu, varsinkin kun sen saa jakaa kaverin kanssa. Ja eipä sitä tietysti enempää eikä vähempää odotettukaan, kun toisena osapuolena oli Jussin kaltainen huopakeisari, jonka kanssa hyvän pelifiiliksen nostatukseen ei kummoisia temppuja tarvita, ja kun oman lyöntini tiesin olevan talven jäljiltä aika lailla mintissä.

A: Kyllä! Itseluottamusta on hyvä olla tässä lajissa. Onko luvassa jatkoa parille Wedman-Heino, esimerkiksi Pietarsaaressa? Ja onko jotain loppukesän tavoitteita?

Greta: Parille Wedman-Heino on ilman muuta luvassa jatkoa, mutta en osaa luvata, että sitä niinkin pian kuin Pietarsaaressa olisi jo tarjolla. Tavoitteita totta kai on aina, ja niiden eteen tehdään töitä joka päivä, mutta näin konkreettisesti ei kuitenkaan voi todeta oikein muuta kuin, että loppukesä mennään kilpailu kerrallaan.

A: Jäämme innolla odottamaan mitä tulevaisuus tuo! Kiitokset!

Greta: Kiitos kiitos.

-A&I