Pietarsaari tarjosi jälleen vuoden tauon jälkeen puitteet klassiselle kesän huopamaratonille! Kyseessä oli 24:n tunnin parikilpailu, jossa aina toinen parista oli kentällä pelaamassa toisen huiliessa. Kilpailuun osallistui yhteensä 15 paria, ja pelattuja kierroksia kertyi kaikkiaan 17.

Vuorokauden kestäneen kilpailun aikana nähtiin ja koettiin vähintäänkin paljon: uusi rataennätys, hurjaa dominointia, paahtavaa kuumuutta ja raikkaita sadekuuroja – unohtamatta tietenkään muutamaa aina yhtä iloisesti tervetuloa toivottavaa Herra Hyttystä. Ennakkoon kisasta uskottiin tulevan tiukka, mahdollisesti kolmen parin kauppaa. Lähtölistan suosikeiksi nostettiin hurjassa vireessä oleva Aki Sillman, Kungälvs BGK,  ja viime kertaisen maratonin toinen voittajaosapuoli Petri Lönngren, TuRGS, Porin karhut Kimmo Lehtiö ja Jussi Heino, MG-Aces, sekä Mansen nousevat tähdet Aapo Siurola ja Greta Wedman.

Toisin kuitenkin kävi. Alkutahdit kilpakumppaneilleen esitteli Lehtiö avaamalla pelin tuloksella 28. Siurola-Wedman sekä Sillman-Lönngren yrittivät sinnitellä kärjen mukana. Sorttauksen, eli peliryhmien uudelleen muodostamisen parien paremmuusjärjestyksen mukaisesti, koittaessa yhdeksännen kierroksen jälkeen, oli eroa kuitenkin jo päälle 20 lyöntiä porilaisparin hyväksi, vaikka Sillman oli juuri lyönyt rataennätykseksi 26. Entinen, ennen ratakorjauksia lyöty ennätys on Heinon nimissä. Gentlemanin vielä oltua jatkettava eli griinillinen, pamautti Heino tauluun samaisen tuloksen 26.

Toisesta sijasta käytiin tiukkaa taistelua ennen kolmea viimeistä kierrosta, kun pari Sillman-Lönngren piti kiinni kakkossijasta vain pisteellä perässään pari Siurola-Wedman. Sillman kuitenkin päätti kisaurakkansa kierroksiin 31-30-31, eivätkä nousevat manselaistähdet pystyneet vastaamaan huuton. Ylivoimaiseen 46 lyönnin voittoon nousivat siis Pietarsaaren maratonin jo neljä tai jopa viisi kertaa aiemmin voittanut Jussi Heino ja kyseiseen kilpailuun ensimmäisen kerran peliurallaan osallistunut Kimmo Lehtiö! Toiseksi sijoittuivat Aki Sillman ja Petri Lönngren ennen kolmanneksi tulleita Aapo Siurolaa ja Greta Wedmania. Neljännestä sijasta vastasi vaasalaispari Timo Kammonen-Sören Martin, viidennestä porilaiset Tero Vaahtio ja Pyry Väre sekä kuudennesta tilasta paikalliskaksikko Bengt Nord-Johan Storbacka. Heinon ja Lehtiön pelissä huomionarvoista oli laadukkuus – mukaan mahtui vain yksi musta kierros ja vastapainoksi 3 sinistä huippukierrosta. Saavutus on todella kova Pietarsaaren hankalilla huoparadoilla. Kummankin pelaajan keskiarvo oli vihreällä, mikä on sekin melko harvinaista kentällä, jossa vihreään lopputulokseen yltää yleensä vain alle 10% osanottajista. Onnittelut Jussille ja Kimmolle!

Tulokset – www.mrs.fi

A&I