[row_container dark=”no”]

[column width=”three” position=”first”]

[/column]

[column width=”nine” position=”last” ]

Hän on pelannut monta kymmentä vuotta ja reissannut lajimme parissa ympäri maailmaa. Hän on tehnyt monien kymmenien vuosien saatossa minigolfista kukoistavaa bisnestä ja luonut uusia pelikenttiä Etelä-Suomeen niin yleisö- kuin kilpapelaajienkin iloksi. Puolet vuodesta hän tosiaankin elää ja hengittää minigolfia. Hän on Rolf ”Bangolf” Bergström!!!

Hyvää päivää Roope! Sinun peliurasi alkoi jo 60-luvun alkupuolella, ja sen jälkeen on paikkoja tullut koluttua minigolfin perässä. Mitkä ovat ikimuistoisimmat pelipaikat?

Päivää, päivää! Aasian kentät ovat tehneet vaikutuksen. Taiwanin Taipei, Thaimaan Chiang Mai ja eritoten Singaporen Sentosa-saari. Ja tietysti viime vuoden Aasian Avoimet Japanin Jokohamassa, jossa eterniittiradat oli rakennettu kauppakeskuksen katolle! Ilmapiiri Aasian kisoissa on mahtava!

Kuulostaa tosiaan hienolta! Isännöit itsekin muun muassa japanilaisia pelaajia, kun järjestit Lahden minigolfkeskuksessasi yhdessä Suomen Ratagolfliiton kanssa kolmet arvokisat perätysten: junioreiden MM-kisat 2014, yleisen sarjan MM-kisat 2015 ja viime vuonna senioreiden EM-kilpailut. Miten kansainvälisten kilpailuiden ”rykelmä” onnistui?

No kallista puuhaahan se on, mutta hyvin meni! Ilmat suosivat suurimmaksi osaksi kaikissa kisoissa, ja kovalla duunilla saatiin homma toimivaksi. Pelaajat olivat tyytyväisiä ja yleisökin löysi tiensä paikan päälle. Kilpailut olivatkin myös huippumarkkinointia lajillemme. Pääsimme lehtijuttuihin ja videoihin. Asiakaskunta on lisääntynyt kilpailujen ansiosta.

Noniin! Mutta mitä seuraavaksi? Tarkoituksenasi olisi ilmeisesti vielä joku kenttä tänne Lahteen rakentaa? Kenties saada kehitteille jonkinlaista junioritoimintaa? Entäpä kansainväliset kilpailut, onko haaveissa järjestää uudestaan MM- tai EM-kilpailuja?

Lahden seuralla, LMGK:lla, on liki 20 jäsentä, ja lisää on liittymässä Porvoosta. Tarkoitus olisi saada pelaajia mukaan kilpailuihin ja menestymään. Suunnitelmissa on myös minigolfkoulua lapsille, mutta siihen juuri vaaditaan osaavia pelaajia opastamaan.

Kenttä on tosiaan suunnitteilla, kun sain Lahden kaupungilta 1200 m2 lisää tilaa. MOS-radat tulevat ainakin, ehkä myös betonit. Mahdollisesti betonit jopa ensin. Mutta tarkat suunnitelmat ovat vielä auki, kun on monta muuttuvaa tekijää selvitettävänä.

Kyllä, haaveissa on järjestää lisää arvokisoja! Ja halukkuutta löytyy, mikäli SRGL on valmis yhteistyöhön. Tätä varten Lahden minigolfkeskus on rakennettu! Täällä on puitteet järjestää isoja kilpailuja. Eurooppalaisilta on ainakin tullut kehuja. Ja uskoisin uusien arvokisojen olevan mahdolliset etenkin, jos tänne rakennetaan betoniradat. Eterniitti-betoni on tavallinen yhdistelmä ulkomailla ja arvokisoissa.

Olisi erittäin mukavaa saada betoniradat hieman lähemmäksi pääkaupunkiseutua. Suunnitelmasi kuulostavat enemmän kuin hyviltä lajimme kannalta. Mitä on luvassa seuraavaksi omalla peliurallasi?

Tarkoitus on kyllä pelata. Lahden rakentaminen + kisaisännöinti veivät liki kymmenen vuotta. Samaan aikaan en voinut edes kuvitella pelaavani. Mutta ehkä pelaan vielä tänäkin vuonna. Uusia palloja on ostettu, joten missään nimessä pelaamiseni ei lopu. Bisnes vain on hoidettava ensin.

Niinhän se menee, mutta onneksi kesää on vielä puolet jäljellä. Palataan jälleen ajassa taaksepäin. Mistä lähti idea tehdä minigolfista työ?

Ensin aloitin pelaajana vuonna 62. Sitten vain ostettiin Hyvinkään Paavolan kenttä 1975, ja siitä se lähti. Kuusi vuotta myöhemmin rakensin Puotilaan kentän samoihin aikoihin, kun Hyvinkää myytiin seuralle. Sitten tulivat muutamat muut pääkaupunkiseudun kentät ennen suurinta hankettani Lahtea.

Oho, onpas pitkä aika jo Puotilankin avajaisista! Ja ajattele, että edelleen pari uskollista, ennen kovastikin kilpailuja kiertänyttä pelaajaa käy aina sään salliessa naputtamassa muutaman kierroksen ilokseen. Paikka on säilyttänyt tärkeytensä! Meidän on kuitenkin aika siirtyä viimeiseen kysymykseen. Kuka joutuu seuraavaksi lempeään piinapenkkiimme?

Harry Grönlund – vanha veteraani! Hän tietää lajista kaiken!

Tämä selvä. Kiitos!

Haastattelijana toimi Ida Hiltunen. Muusta toteutuksesta vastasi Hiltusen ohella Aki Sillman.

[/column]

[/row_container]