Taivallahden Grand Prixhin joka toimi myös ensimmäistä kertaa pelattavan Huopa tourin avausosakilpailuna. Peräti 51 osallistujaa lähti kilpailuun mukaan taistelemaan osakilpailupisteistä ja voitosta!

H3-luokassa oli vain yksi ylitse muiden, TaRGSin Jan Björkman tuli näki ja voitti. Toiseksi tuli MG-Acesin Mikko Lehtonen ja kolmanneksi uusinnan jälkeen TaRGSin Nina Mustonen.

H2-luokassa näytti pitkään, että NMGn Kjell Sandberg menee ja vie luokkavoiton, mutta viimeisellä kierroksella pieni yskähtely toi perässä vaanineen Mansen Lotta Onikin aivan kannoille ja lopulta Onikki meni ohi ja finaaliin asti ainoana H2-luokan edustajana. Tämä tiesi luokkavoittoa! Toiseksi lopulta Sandberg ja kolmanneksi MG-Acesin Janne Mäkelä.

H1-luokassa TuRGSin miehet Pekka Mäntylä ja Petri Lönngren aloittivat vahvasti lyöden 24 ja 27. Sitten kuitenkin alkoi MG-Acesin Jussi Heinon nousu. Hitaasti mutta varmasti Heino otti lyönti lyönniltä kiinni ja finaaliin lähtiessä Heino oli jo johdossa, mutta Pekka Mäntylä ja Lönngren kuitenkin olivat edelleen iskuetäisyydellä. Finaalin edetessä Lönngren otti mahtavan etuysin ja meni hetkellisesti kärkeen. Sen jälkeen kävi pari pientä lapsusta ja Heino iski takaisin johtoon, ja tällä kertaa piti sen loppuun asti hyvällä lopulla. Lönngren oli lopulta toinen ja P. Mäntylä kolmas.

Joukkuekilpailussa nähtiin tuima kamppailu voitosta MG-Acesin ja TuRGSin välillä ja kolmossijasta Mansen ja SMGKn välillä. Parempien viimeisten kierrosten ansiosta MG-Aces ja Manse veivät kamppailut nimiinsä. Näin ollen MG-Acesille joukkuekilpailun voitto, TuRGSille kakkossija ja Manselle kolmas.

Alustavien laskelmien mukaan Huopa tourin pistetilanne näyttää seuraavalta

Jussi Heino 25p, Petri Lönngren 18p, Pekka Mäntylä, 15+1p, Marko Nuotio, Mia Vuorihovi ja Lotta Onikki 10p, Tero Vaahtio 6p,  Jan Björkman 4p, Aki Sillman 2p, Juuso Sahlberg 1p.

Tulokset

Yöteamgolf.

Kymmenen rohkeaa paria lähtivät öiseen taistoon stadion-luokan valaistuksessa Taivallahden minigolfkentällä. Kärkipaikan heti alusta valtasi Botniaparivaljakko Andreas Hjort&Sören Martin, mutta puolivälin tullessa ja jälkipuoliskon alkaessa alkoivat pari muuta paria pelaamaan ihan kunnolla. SMGKn Norbert Nolte&Marko Nuotio sekä Mansen Timo Vartiainen&Kalle Kurikka pelasivat kovat keskikierrokset ja nousivat selkeäksi kärkiryhmäksi viimeiselle kierrokselle. Perhe Mäntylä pelasi tasaisesti takana joka takasi nousun viimeiselle podium sijalle muiden hieman hyytyessä auringon nousun aikaan. SMGKn ja Mansen välinen taistelu ratkesi lopulta SMGKlaisten mielettömään viimeiseen kierrokseen 24, joka siivitti heidät ensimmäisen yöteamgolfin voittoon! Manselaisille toinen sija.

Tulokset

Seuraavaksi kisataan Turussa huopa tourin osakilpailun 2 ja Jussin kisojen merkeissä!

-A