Yksi pitkäaikaisimmista kesän kisoista on Taivallahden Grand Prix ollut ja nyt ne pelattiin täysin uusilla NIFO Steeleillä. 41 pelaajaa tuli katsastamaan uudet radat, joilla myös Joukkue-SM tullaan pelaamaan keskemmällä kesää. Sää ei ollut mairitteleva, sateen piiskatessa aika ajoin perjantaista lauantaihin. Tämä ei kuitenkaan lopulta peliä estänyt, vaan ainoastaan hieman hidasti.

H3-luokassa pelin avasi rysäyksellä Juha Vartiainen Mansesta, joka karkasi heti avauskierroksella yli kymmenen lyönnin johtoon ja lopulta kruisaillen hän meni myös luokkavoittoon. Toiseksi itsensä pelasi TaRGSin Joakim Borgar ja kolmanneksi TaRGSin Nina Mustonen.

H2-luokassa pelasi valtaisat 16 osallistujaa. Kovasta osallistujalistasta huolimatta luokkavoittoon meni pitkästä aikaa SMGKn Harry Grönlund! Niukimmalla mahdollisella erolla, eli lyönnillä, toiseksi itsensä nosti TaRGSin Jouni Suominen. Kolmanneksi itsensä pelasi Mansen Seija Björk.

H1-luokassa nähtiin myös kova 14 pelaajan kattaus. Sen verran kova kattaus se myös oli että se valtasi kaikki paikat 9 hengen finaalissa. Sijoille 6-9 sijoittui 6. Juuso Sahlberg, Manse. 7. Riku Pennanen, TuRGS. 8. Mia Vuorihovi, Manse. 9. Mirva Juhola, SMGK. Viidenneksi itsensä lopulta taiteli MG-Acesin Tero Vaahtio. Kolmannesta sijasta päädyttiin lopulta uusimaan MG-Acesin Jussi Heinon ja Uppsala BGKn Aki Sillmanin välillä. Uusinta ei ykkösrataa pidemmälle edennyt, jossa Heino oli tällä kertaa parempi. Heino siis kolmas ja Sillman neljäs. Toiseksi kokonaiskilpailussa lopulta sijoittui SMGKn Marko Nuotio ja voiton tällä kertaa nappasi Mansen Jukka Reunavuori suhteellisen selkeästi.

Tulokset

Joukkuekilpailu.  Reunavuoren otteet siivittivät myös Mansen ykkösjoukkueen tarpeeksi kovaan lentoon, joka riitti joukkuekilpailun voittoon asti. Toiseksi MG-Acesin kakkosjoukkue, Vaahtio, Heino ja Juha Lehto kombinaatiolla. Kolmanneksi sijoittui TuRGSin ykkösjoukkue, Jori Pasanen, Oliver Mäntylä ja Riku Pennanen kokoonpanolla.

 

Taivallahden eterniittikilpailuun jäi ja saapui lopulta 19 pelaajaa, vaikka keli oli oikein mainio! Paikoin jopa upea!

E3-luokassa Juha Vartiainen oli jälleen kärkikahinoissa, mutta tällä kertaa seuratoveri Mansesta Lotta Onikki veti lyönnin pidemmän korren, joka riitti luokkavoittoon. TuRGSin Jari Haapanen oli lopulta kolmas.

E2-luokassa nähtiin eriskummallisia tapahtumia. Luokan voittajaksi lopulta helposti meni Mansen Juuso Sahlberg, vaikka alku oli vaikein mahdollinen. Toiseksi itsensä pelasi Kalle Kurikka, myös Manse, ainoana pelaajana luokassa joka vältti mustan kierroksen myös. Kolmanneksi sijoittui TaRGSin Tommi Lantta.

E1-luokassa kärkikolmikon erot olivat yllättävän suuria. Voittajaksi pelasi Uppsalan Aki Sillman, pelkillä vihreillä kierroksilla. Toiseksi tuli Mansen Eetu Ikola ja kolmanneksi SMGKn Marko Nuotio.

Kokonaiskilpailussa kärkisijat ottivat Sillman ja Ikola, mutta kolmanneksi itsensä pelasi lopulta Sahlberg, huolimatta alun draamasta. Neljänneksi tuli Marko Nuotio ja viidenneksi uusinnan voittaja Kalle Kurikka ja kuudenneksi uusinnan toinen osapuoli, TuRGSin Petri Lönngren.

Tulokset

Näin pelattiin tällä kertaa! Seuraavaksi Pohjanmaalle Vaasaan ja Vöyriin, josta matka jatkuu Kuopioon World Adventure Golf Mastersiin. Allekirjoittaneen pienten kiireiden takia Pohjanmaan kilpailuista tulee yhtenäinen koonti.

-A