Naiset. Puolivälierä kierroksen tiukin ottelu nähtiin Seija Björkin ja Outi Parkatin välillä, tämä lopulta päättyi Björkin voittoon. Muissa pareissa Kristiina Andreasson vs Päivi Rantamarkkula voittoon meni Andreasson, Carina Smeds vs Annikki Martin ottelussa Carina Smeds vei voiton ja viimeisessä parissa Monica Suonperä vs Anki Sandvik, Sandvik meni voittoon. Välieräpareiksi muodostuivat Kristiina Andreasson vs Seija Björk ja Carina Smeds vs Anki Sandvik. Ensimmäisessä välierässä Andreasson marssi suoraan loppuotteluun. Toinen välieräpari oli rutkasti tasaväkisempi, päästiin aina viimeiselle radalle asti kunnes pudotuspelien erikoisnainen Carina Smeds ratkaisi voiton edukseen.
Pronssiottelussa edettiin tasaväkisesti aina loppuun asti ja kuten edeltävä ottelu päättyi viimeisen radan piikkiin niin päättyi myös tämä. Suorittajana Seija Björk ja hänelle siis pronssia.
Kultaottelu. Kristiina Andreasson vs Carina Smeds. Tämä ottelu eteni todella tasaisissa merkeissä. Johto vaihtui useamman kerran kierroksen aikana. Radalla 15 Andreasson aloitti johtoasemassa, mutta hävisi radan Smedsille joka siirtyi johtoon. Mutta seuraava rata puolestaan kääntyi Andreassonille ja taas oltiin tasan. Kahden viimeisen radan mennessä tasan, mentiin uusintaan. Ratkaisu nähtiin radalla 2 kun Andreassonin avaus meni ohi tiilen ja kun Smeds osui tiileen ja upotti radan ensimmäisellä, joten Smedsille pudotuspelien lyhyen historian aikana ensimmäisenä naispelaajana toinen kiinnitys mestaruuspokaaliin.

Miehet. Ensimmäisellä kierroksella ei suuria yllätyksiä nähty. Yhtenä poimintana Joonatan Reunavuori vs Christer Sund ottelusta mikä oli Reunavuoren yhden pisteen johdossa ennen viimeistä rataa joka oli hyppyri. Kakkonen yleensä riittää mutta tällä kertaa Sund piikkasi ja ensimmäisellä uusintaradalla moukarihäkissä hän myös piikkasi ja se riitti jatkopaikkaan.
Toisella kierroksella jo nähtiin pienimuotoinen yllätys kun kakkoseksi sijoitettu Sören Martin kohtasi Petri Lönngrenin, ja tässä parissa Lönngren suorastaan lensi voittoon. Puolivälieräpareiksi muodostuivat näin. Kosti Salonen vs Eetu Ikola, Marko Nuotio Vs Aki Sillman, Tom Ahlberg vs Jukka Reunavuori ja Oskari Vihervaara vs Petri Lönngren.
Ensimmäisessä parissa Salonen vs Ikola nähtiin tasaista vääntöä aina viimeiselle väylälle asti. Salonen johti yhdellä ja piikillä oli mahdollisuus ratkaista. 4senttiä löysä lopputulokseksi ja Ikolalle mahdollisuus tasoittaa. Pallo kuitenkin hieman ohi ja näin Salonen välieriin. Toisessa parissa Sillman ja Nuotio nähtiin mm erittäin erikoinen jako kun molemmat löivät rataan 3 kummatkin kolmosen, radan ollessa suurin piirtein toisiksi helpoin kentällä. Lopulta tämä erittäin matalatasoinen ottelu päättyi Sillmanin 4-2 voittoon, ja hän välieriin kohtaamaan Salonen.
Kolmannessa parissa Ahlberg ja Reunavuori mentiin ihan uusintaan asti, tämän lopulta edukseen ratkaisi Ahlberg. Neljännessä parissa Lönngrenin lento jatkui, mutta lopulta ei aivan kuitenkaan riittänyt Vihervaaraa vastaan. Näin Vihervaara Ahlbergia vastaan välierässä.
Ensimmäisessä välierässä Sillman otti salamastartin mennen kuuden väylän jälkeen 4-1 johtoon. Salonen sai yhden kiinni puoliväliin mennessä, mutta lopulta taittui jo radalla 15. Sillman siis finaaliin. Vastaavanlainen startti nähtiin toisessa parissa Ahlbergilta, tämä riitti loppuun asti kun Vihervaara ei aivan saanut viimeisiä silauksia lyönneilleen. Finaalissa siis Sillman vs Ahlberg ja pronssiottelussa Salonen vs Vihervaara.
Pronssiottelu meni pitkälle Vihervaaran yhden pisteen johdossa aina radalle 15 asti, jossa Salonen tasoitti tilanteen piikkaamalla. 16,17 meni tasatahtiin ja viimeisellä radalla mieto ajatusvirhe Vihervaaralta avasi oven Saloselle joka ei jättänyt tilannetta käyttämättä. Pronssia siis Saloselle.
Kultaottelu eteni ensimmäisen puolikkaan muuten tasatahdissa, erona että Sillman ei päässyt läpi ensimmäisellä ratoja 4 ja 9, ja kun Ahlberg pääsi, oli Ahlbergilla 2 pisteen johto. Seuraavat väylät menivätkin tasatahtiin ja radalle 15 mennessä tilanne oli edelleen 2-0 Ahlbergille. Suhteellisen heikosti menevät radat 15,16 ja helpohkot 17,18 olivat jäljellä peli näytti olevan suhteellisen selkeä, jos Ahlberg pääsee radoista läpi. Ensin 15, jossa Ahlberg avasi hyvällä kakkosella, mutta Sillman yllätti ja piikkasi ja kavensi näin 2-1. Radalla 16, Ahlberg jälleen ensimmäisellä läpi mutta huono jatkosuuntaus toi kakkosen, ja jälleen Sillman yllätti ja piikkasi pelin tasoihin. 17 Ahlberg avasi, hieman aikaiset valliosumat ja tulokseksi jälleen kaksi. Sillmanin lyönti selkeästi löysempi ja se livahti etukautta sisään ja yhtäkkiä Sillman meni johtoon. Viimeisen radan piikki sinetöi lopulta ottelun Sillmanin eduksi, ja näin Sillman otti Smedsin tavoin ensimmäisenä miehenä toisen kiinnityksen pokaaliin.

Seuraavana vuorossa 4-5.7 pelattava Lahden eterniittikilpailu!

-A.