Kovaa vauhtia perinteeksi muodostuva Raholan Superviikonloppu avasi 28. – 29.9. talvi- ja hallikauden. Osanottajia paikalle saapui kaikkiaan 31, ja he pitivät huolen siitä, ettei kenellekään jäänyt epäselväksi, kuinka kovan tason pelaamista voitto talvikaudella vaatisi.

E3-luokassa nähtiin erä huipputuloksia. TaRGSin Juha Suomela tykitti heti ensimmäisellä kierroksella tauluun vain 20 lyöntisuoritusta, ja heti seuraavalla kierroksella huutoon vastasi Mansen nuorisoa edustava Julius Myllymäki vastaavalla tuloksella!  Lopulta tämä kaksikko olikin sijoituksiltaan ensimmäinen ja toinen, Myllymäen viedessä luokan nimiinsä aavistuksen tasaisemmalla pelillä. Päivän perhetaistelun vei tällä kertaa nimiinsä Carina Smeds, Norrvalla Minigolf, ollen kolmas. Neljänneksi sijoittui Botnian Anki Sandvik ja viidenneksi Norrvallan Smedseistä toinen, Kenth Smeds.

Luokassa E2 meno oli hurjaa ja kärki vaihtui yhtä useasti kuin Räikkösen sanavalinnat kilpailun jälkeisessä haastattelussa – eli ei kertaakaan! SMGK:n Harry Grönlund aloitti tasaisen vahvasti ja jatkoi hyvää menoa aina 86 radan verran. Aivan loppuun asti ei Grönlundin vire pitänyt, ja kärkiaseman kantaan pääsi kiinni MG-Acesin Tero Vaahtio. Seija Björk, SMGK, ja Tommi Lantta, TaRGS, eivät olleet myöskään kaukana. Kärkikaksikosta he jäivät lopulta vain kahden lyönnin verran.

Uusinta Grönlundin ja Vaahtion välillä oli jotain täysin odottamatonta. Grönlund epäonnistui ensimmäisessä lyönnissään toisella radalla, Diablo, ja otti tulokseksi kaksi. Vaahtio toisti edellisen virheen, mutta tämän jälkeen kumpainenkin suoritti seuraavat yhdeksän rataa virheettömästi. Ratkaisu nähtiin vasta Näköharha-radalla, kun Grönlundin piikki (1) piti pintansa Vaahtion osuessa hienoisesti toisen esteen kärkeen. Björkin ja Lantan uusinta oli puolestaan hetkessä ohi, Björk korjasi potin jo toisella radalla, joka osoittautui ilmeisen haastavaksi uusinnoissa nähdyn yhden ainoan piikin perusteella.

Ykköset pitivät luokassaan yllä minigolfjuhlan tuntua, kun sinisiä 19-kierroksia nähtiin kaikkiaan kolme jo heti talven ensimmäisessä kilpailussa. Huippukierroksista vastasivat SMGK:n Marko Nuotio sekä tuttu ”ruotsalaiskaksikko” Aki Sillman, Kungälvs BGK, ja Kosti Salonen, Tantogårdens BGK. Vajviten luokassa aloitti Sillman lyömällä tulokseksi 20 kakkosella sekä ensimmäiseen että viimeiseen rataan. Seuraavan 24-kierroksen jälkeen Sillman palasi nakuttamaan hyviä tuloksia ja päättikin kilpailunsa kierroksiin 21-19-20 ja pääsi nautiskelemaan viiden lyönnin voitostaan. Salonen puolestaan kiilasi viimeisellä kierroksella ohi kotiseura Mansen Markku Sillmanin, jonka tulos 22 ei kyennyt kilpailemaan Salosen 19 kanssa. Neljännelle tilalle kapusi Nuotio parin kierroksen jähmeydestä huolimatta ja viidenneksi jo innokkaasti sunnuntaita odottanut Mansen Aapo Siurola.

Tulokset – luokkakilpailut

Sunnuntaisen match playn toiselle kierrokselle pääsivät suoraan lauantain seitsemän parasta. Muiden osalta ensimmäinen kierros oli osin varsin yllätyksellinen. Kenth Smeds pisti kotiseuran Jukka Reunavuoren varsin koville ja vei voiton lopulta 6-4! Carina Smedsin tiputti pois pelistä TuRGSin Petri Lönngren ja Mansen Ida Hiltusen tiukan ja tasaisen kierroksen päätteeksi seurakaveri Eetu Ikola. TaRGSilaiset Nina Mustonen ja Tommi Lantta hoitivat parinsa vakuuttavasti, ja nuori Julius Myllymäki jatkoi voittoputkeaan kukistettuaan edellispäivän kovimman kilpakumppaninsa, Juha Suomelan.

Yllätykset jatkuivat toisella kierroksella, kun ennakkosuosikit hyppäsivät kehiin. Ari Ahrenberg vei nimiinsä seurakaveritaistelun Sandra Walkeria, molemmat SMGK, vastaan ja Aapo Siurola ja Kosti Salonen hakivat vielä vähän tuntumaa edeten kuitenkin seuraavalle kierrokselle. Myllymäki sai vastaansa kokeneen M. Sillmanin, mutta hän osoitti, ettei pään pitäminen kylmänä ole aina vaikeaa aloittelijallekaan – etenkään varsin potentiaaliselle sellaiselle. Ikola puolestaan joutui toisellakin kierroksella tiukkaan taistoon, kun kierros A. Sillmania vastaan jatkui aina uusintaradoille asti. Ottelu olisi jo päättynyt Sillmanin voittoon ”oikealla” viimeisellä radalla, mikäli Kiikari ei olisi sylkäissyt palloa ulos epäonnisen huonosti ja arponut ohi. Pohjalla oli siis Ikolan kaksi lyöntiä. Seuraavalla radalla ei ongelmia näkynyt, mutta Diablolla oli jälleen tarjota Sillmanille vain epäonnea: rata pomputti palloa ensimmäisellä lyönnillä juuri ennen kuppia sen verran, ettei pallo ihan jaksanutkaan tippua sisään. Toisen lyönnin hän kotiutti, mutta Ikola rokotti ensimmäisellään ja lunasti paikan seuraavalle kierrokselle.

Kolmas kierros eteni suunnitellusti. Ainoastaan Myllymäen ja Lantan kohtaaminen kohahdutti, kun nuorimies vei tämänkin ottelun nimiinsä vakuuttavasti lukemin 6-2. Semifinaaleissa kohtasivat Siurola ja Ikola sekä Salonen ja Myllymäki. Siurola janosi jälleen kerran paikkaa fiinaalissa, ja sen hän myös sai kahden pisteen voitolla Ikolasta. Myllymäki sai puolestaan kenties toivomansakin revanssin kesän SM-kisoista Salosta vastaan. Tulokseksi tuli lopulta kuitenkin sama kuin kesälläkin: Salonen kuittasi voiton itselleen.

Pronssiottelu oli varsin niukka pisteiden suhteen, mutta jostain Myllymäki kaivoi taistelutahdossaan ja voitonhalussaan tarvittavan pisteen eron Ikolaa vastaan ja päätti vahvan viikonloppunsa podiumilla. Viimeksi Salosen kohdatessaan Siurola oli liekeissä, ja voittajasuosikki Salonen saikin tuolloin haudata haaveet voitosta. Nyt edessä oli kuitenkin uusi kohtaaminen, ja jo niin monennen kerran Siurola lähti hakemaan ensimmäistä voittoaan. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 3-1, ja voittajaksi vahvempana kruunattiin tällä kertaa Salonen.

Superit onnittelut Kostille!!!

Tulokset –  match play

-A&I