Perinteiseen tapaan Tampereella käydyt Koulukadun Avoimet päättivät lyhyen mutta intensiivisen kesäkauden. Syyskuun 2. ja 3. päivä pelattu kilpailu päättyi kotiseura Manse RG:n juhliin.

Ensimmäisen päivän jälkeen luokkaa H1 johti Kungälvs BGK:n Aki Sillman vain pisteen erolla MG-Acesin Jussi Heinoa. Hieman kauempana seitsemän pisteen päässä Heinosta kärkkyi tilaisuuksiaan odottaen edellisvuoden voittaja, Mansen Oskari Vihervaara. Neljättä sijaa hallussaan piti Eetu Ikola, Manse. Koko kisaa hallitsi kuitenkin loistavasti ensimmäisenä päivänä pelannut Mansen Jukka Reunavuori.

Toisena päivänä vahvimman startin vetäisi jo johdossa ollut Sillman, mutta vahvan startin jälkeen alkoivat Heino ja Vihervaara jyrätä tietään kohti kärkeä. Finaaliin lähdettäessä Heino johti kahdella pisteellä Sillmania, joka taas johti pisteellä Vihervaaraa. Reunavuori puolestaan johdatteli koko kööriä neljän pisteen johdossa. Heti finaalin alussa alkoi tapahtua, kun H1-kärkikolmikko avasi pelin suorittaen neljä ensimmäistä rataa vain kuudella lyönnillä Reunavuoren lyödessä näihin ratoihin yhteensä yhdeksän lyöntiä. Tilanne oli kutkuttavan jännittävä. Ensimmäisinä kärkijahdin tahdista jäivät Vihervaara ja Sillman, kun miehet missasivat seuraavat kaksi rataa. Reunavuoren hermostunut alku sai jatkoa, kun Kalanruoto upposi vasta viidennellä lyönnillä. Heinon tulos kaksi kyseiseen vaikeaan rataan siivitti miehen kokonaiskilpilun johtoon. Seuraavan radan hän löi sissän, ja ero Reunavuoreen oli jo kolme pistettä! Seuraavat radat suoritettiin tasatuloksin aina Avosiltaan saakka. Heinolla marginaalit olivat epäedulliset, ja tulokseksi merkattiin viisi. Reunavuori puolestaan kuittasi piikillä ja otti kärkipaikan jälleen haltuunsa. Vaivihkaa mukaan kärkitaisteluun oli hiipinyt Sillman, jota pidätteli kärjestä enää kolme lyöntiä. Seuraavilla radoilla tahtipuikkoa kuitenkin heilutti Reunavuori, joka laittoi Avosillan jälkeen kolme seuraavaa rataa kerrasta sisään. Taakse jääneiden sähläily nosti eron aina kuuteen pisteeseen. Myös nousua tehnyt Vihervaara oli enää kuuden pisteen päässä johtajasta. Sivuluukku, tuo piikkejä tasaiseen tahtiin hylkinyt toiseksi viimeinen rata, tarjosi yllätyksen, kun Sillmanin lyönti upposikin sisään Heinon ja Vihervaaran ottaessa normaalit kakkoset. Näin toisen sijan hallinta siirtyi yksin Sillmanille. Kun Vihervaara suoritti viimeisen radan kahdella lyönnillä ja Sillman sekä Heino yhdellä ainokaisella, oli lopullinen järjestys kärjen osalta Reunavuori, Sillman, Heino ja Vihervaara. H1-luokan kärki oli sama kuin edellä mainittu, kun varttuneisa pelannutta Reunavuorea ei laskettu mukaan.

H2-luokan ylivoimaiseen voittoon nousi manselainen Aapo Siurola. Viimeiselle kierrokselle tasoissa lähteneet, toista sijaa luokassa pitäneet SMGK:n Sandra Walker ja TuRGSin Petri Lönngren loivat myös varsin jännittävän taiston. Tämä taistelu päättyi lopulta Walkerin voittoon.

H3-luokassa kärkiviisikosta neljä tuli samasta seurasta. Seura ei kuitenkaan ollut kotiseura Manse vaan LMGK! Lahden lupaus ja kovassa tikissä ollut Karl-Anton Lönnroth nappasi luokkavoiton pitkästä aikaa mukana olleen Viktor Gustafssonin ollessa toinen. Kalle Kurikka, Manse, oli ainoa, joka rikkoi lahtelaisrintaman otettuaan äkkikuolemavoiton kisadebytantti Joni Villasta vastaan. Top vitosen täydensi Jan Björkman.

Ikämiehissä yli kolmenkymmenen lyönnin murskavoittoon ratsasti jo mainittu Jukka Reunavuori. Jari Haapanen, TuRGS, vei toisen sijan ja kotiseuran Arto Borg kolmannen.

Veteraaneissa tuttu mies, Mansen Markku Sillman, oli ylitse muiden. Toiseksi sijoittui niin ikään tuttu nimi Harry Grönlund, SMGK, ja kolmanneksi Jussi Kuisma, TuRGS.

Tulokset