On aika taas paketoida huopakilpailut tältä kilpailukaudelta Porissa ja Yyterissä. Porissa ei aivan päästy viime vuoden ilmoittautumisiloitteluun, mutta hieno 46 osallistujan lähtölista saatiin tällä kertaa. Yyterissäkin mukavat 18 osallistujaa.

Pori Open

Naisten sarjassa tiukkaakin tiukempi oli taistelu tällä kertaa kun Mansen Lotta Onikki, MG-Acesin Marita Tranberg-Vuokko ja NMGn Carina Smeds olivat kaikki 2 pisteen sisällä ennen viimeistä rataa. Viimeisen radan lyöntien viuhuessa ja pölyn laskeutuessa tulostaulu näytti että Carina Smeds otti luokkavoiton kokonaisen pisteen erolla ennen Onikkia ja Tranberg-Vuokkoa. Jälkimmäinen kaksikko päätyi uusimaan josta tällä kertaa voittajana selvisi Onikki.

Veteraaneissa TuRGSin Jori Pasanen oli ylivertainen mennen ainoana luokassa finaaliin asti. Kakkossijasta käytiin todella yllättäen kotikenttä-legendojen Juha Lehto ja V-P Sundellin välillä. Tämä taistelu lopulta päättyi Lehdon voittoon hänen naulatessaan viimeiset kolme rataa kerrasta sisään.

H3-luokassa nähtiin alkuun jopa koko kilpailun kärkivauhtia kun TaRGSin Juha Suomela väläytteli osaamistaan avauskierroksella. Tämä alun spurtti siivitti Suomelan niin kauas yksinäisyyteen kärjessä että hänellä oli helppo työ lasketella luokkavoittoon. Toiseksi iski kotiseuran kestomenestyjä Juhani Suikki, kolmanneksi löi SMGKn Jyri Rantanen täydentäen pääkaupunkiseudun vahvan panoksen tässä luokassa.

H2-luokassa kärki pääsi taistelemaan ihan finaaliin asti kun kotiseuran Juha Latva ja Tapio Rosholm ottivat yhteen. Molemmat pelasivat melkein täsmälleen samat kierrokset eri järjestyksessä toki. Ainoana erona oli että toisiksi paras kierros oli Latvalla 33, Rosholmilla sen ollessa 32, joten tämän kertainen H2-luokan voitto meni Rosholmille. Molemmat pelasivat myös hienosti kaikki kierrokset vihreälle (30-35) ja sijoittuivat kokonaiskilpailussa sijoille 4 ja 5. Kolmannesta sijasta pääsivät uusimaan TuRGSin Pekka Mäntylä ja Kari Kivimäki. Tämä päättyi radalla kaksi kun Mäntylän avaus 2 ei riittänyt mihinkään Kivimäen piikatessa radan. Kivimäelle siis hopeaa. Luokasta mainittakoon tilastokummajainen, kun huovalle comebackin tehnyt Axel Ekman teki ainoana pelaajana täydellisen suorituksen rataan 4 hevosenkenkään, upottaen sen joka kierros ensimmäisellä yrityksellä. Mainittakoon myös että harjoituksissa ensimmäiseen upotukseen yrityksiä paloi ensin n. 40 kappaletta. Eli nuoret ja vanhemmatkin, harjoittelu kyllä kannattaa!

H1-luokassa nähtiin jälleen kerran taistelu MG-Acesin Jussi Heinon ja Uppsala BGKn Aki Sillmanin välillä. Täysin tasoissa viimeiselle kierrokselle lähtiessä. Tällä kertaa Heino näytti alusta asti kuinka kotikentällä kuuluu pelata ja meni lopulta selvään voittoon. Sillman toiseksi ja jälleen hyvän kilpailun pelannut TuRGSin Oliver Mäntylä sijoittui kolmanneksi. Tämä oli myös kokonaiskilpailun kärkikolmikko.

Yyteri Open

Tällä kertaa kaikki pelasivat yhdessä luokassa ja tasoitukset olivat käytössä. Tasoitukset olivat jälleen oivat kun sijat 3-9 olivat vain 6 lyönnin sisällä sisältäen 3 H1-luokan pelaajaan ja 4 H2-luokan pelaajaa. Kolmannesta sijasta käytiin uusinta SMGKn Marko Nuotion ja MG-Acesin Juha Lehdon välillä mikä päättyi heti ensimmäiseen rataan Nuotion ollen siinä lyönnin parempi. Viidenneksi TuRGSin Pekka Mäntylä. Kärkikaksikko oli sama kuin edellispäivänä Porissakin MG-Acesin Jussi Heino ja Uppsala BGKn Aki Sillman. Tällä kertaa eilisestä sisuuntuneena Sillman aloitti vahvasti jättäen Heinon ja muut näennäisesti tavoittamattomiin, mutta kolmas kierros toi Heinon jo 2 lyönnin päähän. Viimeisellä kierroksella Sillman kuitenkin sai rytmistä jälleen kiinni ja meni kilpailun voittoon 3 lyönnin erolla Heinoon nähden.

Tällaiset karkelot tällä kertaa. Vielä on yksi MOS-kilpailu Vaasassa jäljellä ja tietysti seurajoukkueiden Champions League Portelissa, Portugalissa, 29.9-1.10. Näkemiin ja kuulemiin!