[row_container dark=”no”]

[column width=”three” position=”first”]

Match playn voittajat Greta Wedman & Oskari Vihervaara

[/column]

[column width=”nine” position=”last” ]

Viime viikonloppu perjantaista eteenpäin oli kotimaisen minigolfkauden kohokohta. SM-viikon huuman rantauduttua Tampereen Koulukadulle, pääsivät niin pelaajat itse kuin yleisökin nauttimaan suomalaisesta minigolfista parhaimmillaan. Betoniradoilla ehdotonta pehmeyttä ja tarkkuutta vaativat pelisuoritukset eivät varmastikaan jättäneet ketään kylmäksi!

Kaiketi ensimmäisen kerran suomalaisen minigolfin historiassa reikäpelin alustana toimi betoni, kun sunnuntai pyhitettiin odotetulle match playlle. Mukaan kaksinkamppailuihin paikkansa lunastivat lauantain 16 parasta miestä ja 8 parasta naista. Jälkimmäisenä mainitun sarjan ensimmäisellä kierroksella nähtiin heti suuri yllätys. Edellispäivän voittaja, Mansea edustava Ida Hiltunen tippui pelistä pois NMG:n Carina Smedsin käsittelyssä kahden uusintaradan jälkeen! Myös muilta osin avauskierros oli varsin tasainen, ja kaikki ottelut päättyivät kahden tai yhden pisteen eroon.

Smeds jatkoi hyviä otteitaan välierävaiheessakin. Mansen Greta Wedman sai todella vastata haasteeseen, kun Smeds pitkitti peliä aina viimeiselle radalle asti. Pieni erehdys ratkaisevalla radalla koitui kuitenkin Smedsin kohtaloksi, ja näin ensimmäisestä välieräparista finaaliin eteni Wedman. Toisen parin keskinäinen kamppailu oli voittajan suhteen hieman selvempi, kun SMGK:n Sandra Walker päihitti sisarseura TaRGSin Nina Mustosen lukemin 6-1. Pronssiottelu puolestaan oli jälleen hyvinkin tiukka ja jännittävä, niin kuin päivän aiemmat ottelut, joissa Smeds oli esiintynyt. Seuratovereiden tuuletusten saattelemana Smeds otti johtajan roolin kierroksen loppuradoilla. Viimeisestä radasta Smeds suoriutui tällä kertaa varmalla piikillä, ja Pohjanmaan poppoo pääsi tuulettamaan pronssimitalia. Finaali oli vähintään yhtä tiukka, ja päätöskin lopulta samanmoinen. Wedman johti pisteellä ennen viimeistä rataa, ja päätöspiikki takasi mestaruusjuhlat! Walkerille viikonlopun toinen henkilökohtainen hopeamitali.

Tulokset – www.mrs.fi (Pahoittelut suorien linkkien puuttumisesta! Linkityksessä häiriöitä.)

Miesten sarja tarjosi myöskin jonkinlaisen yllätyksen jo ensimmäisellä kierroksella, kun usein aiemminkin suorituksillaan yllättänyt Mansen Aapo Siurola voitti SMGK:n Marko Nuotion 5-3. Siurola oli yhden pisteen johdossa ottaessaan tärkeän piikin suunta- ja vauhtitarkalla Tulivuori-radalla. Johto kahteen pisteeseen ja erävoitto kotiin! Kovaan suoritukseen kierroksella ylsi myös uusin juniorimme, Mansen Julius Myllymäki. Vastassa ollut Kosti Salonen, Tantogårdens BGK, joutui jännittämään voittoaan hyvän tovin, kun nuorukainen otti johtopisteitä jo kierroksen alussa. Aivan ei ”Myllärin” yritys kestänyt kertynyttä painetta, ja Salonen raivasi tiensä jälleen lähemmäksi SM-menestystä.

Toisella kierroksella Salonen voittikin parinsa Eetu Ikolan, Manse, jo varmemmin kolmella pisteellä. Mansen Oskari Vihervaara puolestaan voitti toistamiseen viikonloppuna kaksintaistelun Tero Vaahtiota, MG-Aces, vastaan. Siurola jatkoi virettään voittaessaan Botnian Sören Martinin, ja Aki Sillman vei voiton Sillmanien välisestä taistosta.

Viimeistään semifinaaleissa voitonhalunsa valloilleen päästi Vihervaara. Entinen, Tantogårdenin aikojen seurakaveri Salonen kaatui nykyisen manselaisen käsittelyssä lukemin 6-2. Fiinaaliin Vihervaara sai seurakseen Aki Silmanin, joka puolestaan tiputti vahvasti haastaneen Siurolan. Pronssiottelun avaus oli varsin räväkkä, kun Salonen siirtyi neljän pelatun radan jälkeen neljän pisteen johtoon. Siurola nappasi kaksi voittoa ja kiri lähemmäksi, mutta Salonen piti johtoasemansa loppuun asti ja kerrytti palkintosaalistaan pronssimitalilla. Sillmanin ja Vihervaaran kultaottelu oli jännittävä. Lyönnit olivat huippuluokkaa, ja piikkejä päästiin tuulettamaan. Erityisesti Vihervaaran flown aisti varmasti jokainen katsojakin. Ja se kantoi. Ilmeisen hyvän fiiliksen siivittämänä Vihervaara tosiaan nappasi kultaa viimeaikaisten kilpailusuoritusten puuttumisesta huolimatta! Näin ollen Sillmanille ripustettiin kaulaan jo toisen kerran hopeaa Walkerin tavoin.

Suuret onnittelut mitalisteille!

Tulokset – www.mrs.fi

SRGL haluaa kiittää kaikkia, jotka tekivät kilpailusta kautemme kohokohdan. Kiitokset itse SM-viikon konseptille, kun saimme olla osana tätä hienoa tapahtumaa jo toistamiseen. Kiitos yhteistyötä, Manse ja TPGK! Kiitos kaikille niille, jotka auttoivat tarvituissa järjestelyissä. Ja kiitos joka ikiselle kilpailuun osallistuneelle pelaajalle! Muutokset jakavat mielipiteitä, mutta siitä voimme olla yhtä mieltä, että SM-viikko oli kesämme kohokohta. Ja onnistunut sellainen! Eikö vain? 
[/column]

[/row_container]