[row_container dark=”no”]

[column width=”three” position=”first”]

[/column]

[column width=”nine” position=”last” ]

Viime viikonloppuna Helsingin Taivallahden eterniittiradoilla miteltiin taistot Seurajoukkueiden Suomenmestaruudesta. Kilpailumuoto teki paluun muutaman vuoden tauon jälkeen korvaten Liigan. Jokaisella kierroksella jaossa oli 16 pistettä – kaksi pistettä jokaisesta parivoitosta ja kahdeksan pistettä yhteislyönneissä paremmalle joukkueelle

Valitettavien sairastumisten takia osallistuneiden joukkueiden määrä jäi vain viiteen, ja kilpailun päättävä elin, jury, kaksinkertaisti alkusarjan. Joukkueet kohtasivat toisensa siis kaksi kertaa ennen pudotusta. Kilpailun ennakkosuosikin aseman sai odotetusti viime vuonna Liigankin voittanut Mansen ykkösjoukkue. Alku ei tarjonnut yllätyksiä, vaan Manse paineli voittoon voiton perään. Ensimmäisellä kierroksella ankkurin paikalla pelannut Jukka Reunavuori siivitti sinisellä 19-kierroksella joukkueen myös kisojen parhaimpaan joukkuekierrokseen, 89 lyöntiä. Ensimmäisestä alkusarjan kierroksesta Manse 1 keräsi voittoja maksimimäärän eli neljä kappaletta.

Kotikentällään pelannut TaRGS pisti Mansen tiukoille revanssiottelussa ja vei kahdeksan pistettä lopulta viiden lyönnin erolla. Manse onnistui ryöstämään ottelusta ainoastaan kaksi pistettä. Toinen kotijoukkue, SMGK, onnistui alkusarjan toisella kierroksella kipuamaan yhä lähemmäksi Mansea, kun peräjälkeen kukistuivat TuRGS, Manse 2 ja sisarseura TaRGS. Alkusarjan viimeinen ottelu käytiin Mansen ykkösjoukkueen ja SMGK:n välillä. Ensimmäisessä kohtaamisessa helsinkiläiset taipuivat 14-2 tappioon, mutta toisessa roolit vaihtuivat: Manse pelasi huonoimman joukkuekierroksensa SMGK:n pelaajien painellessa kaikkien miltei vihreää. Mansen tilille rapsahti ainoastaan yksi piste, mikä tarkoitti alkusarjan johtoaseman menettämistä SMGK:lle kolmella pisteellä. Täten SMGK:n välieräpariksi seuloutui neljänneksi sijoittunut TuRGS, ja Mansen haastamisesta pääsivät nauttimaan TaRGSilaiset. Välieristä pois tippui 35 pisteeseen jäänyt Manse 2.

Välierä Mansen ja TaRGSin välillä oli tiukka. Kun Greta Wedman, Manse, hävisi oman kamppailunsa Iiro Tuomolaa vastaan lyönnillä, Aapo Siurola, Manse, puristi omansa tasatilanteeseen Nina Mustosta vastaan ja Eetu Ikola, Manse, voitti lyönnillä Tommi Lantan, oli kaikki paineet lastattu ankkureille. Ennen viimeistä rataa Reunavuori piti kiinni Mansen voitosta parilla lyönnillä. Ratkaisun hetki oli jännittävä myös kokeneelle konkarille eikä ensimmäinen lyönti löytänyt tietään kuppiin. Toisessa yrityksessä varmuus oli kohdallaan, ja Manse vei välierävoiton kahdella lyönnillä TaRGSin Mirva Juholan lyötyä myöskin kaksi viimeiseen rataan. Toinen välieräottelu oli puolestaan yllätyksiä täynnä. TuRGSin Petri Lönngren avasi joukkueensa kierroksen lyömällä 20 ja voittaen SMGK:n Marko Nuotion peräti seitsemällä lyönnillä! Perässä seurasivat TuRGSin varttuneemmat herrat Jussi Kuisma ja Jari Haapanen tuloksilla 23 ja 25. Turkulaisten huikean hienon ja SMGK:n täysin tyrmänneen kierroksen toi maaliin koko kisojen parhaaksi pelaajaksi sijoittunut Riku Pennanen tuloksella 21.

Tiukka välieräottelu vaati veronsa, eikä TaRGS kyennyt pitämään kiinni vireestään, kun taas SMGK kokosi rivinsä ja palasi tasolleen edeltäneen häviönsä jälkeen. TaRGSin tapaan myöskään TuRGSin peli ei ollut enää yhtä lennokasta mitaliottelussa, ja finaalin voitto lipuikin pian käsien ulottumattomiin manselaisten vetäessä kierrosta läpi hyvin varmoin ottein. Pronssimitalit ripustettiin siis lopulta SMGK:n pelaajien kaulaan ja hopeamitalit yllätykseen yltäneiden TuRGSilaisten. Kultaa ja kunniaa vastaanottivat Mansen ykkösjoukkueen pelaajat, Greta Wedman, Aapo Siurola, Eetu Ikola, Jukka Reunavuori ja Ida Hiltunen!