Kalliojärven kilpailun jälkeen on tapahtunut monen muotoista, oli Senioreiden EM-kilpailut Portelissa, Junioreiden MM-kilpailut Chebissä, Norrvalla nationella Vöyrissä ja Pori Open Porissa.  Tässä osa 1, jossa Norrvalla, Juniorit ja seniorit.

Aloitetaan Norrvallasta. Täällä luokkavoitot menivät seuraaviin osoitteisiin.
Veteraanit, Kjell Sandberg, Botnia.
Naiset, Ann-Louise Holmblad, C-94.
H3, Ville Kurikka, Manse.
H2, Sandra Walker, SMGK. Ja
H1, Jussi Heino, MG-Aces.

Kisassa pelattiin myös finaalikierros jonka voittajaksi päätyi näytöstyyliin Jussi Heino, toiseksi sijoittui Sandra Walker, kolmanneksi Ville Kurikka, eli luokkien voittajat!

 

Senioreiden EM-kilpailut.

Suomelta matkaan lähti sekä täysi mies- että naisjoukkue. Naiset selvittivät tiensä sijalle 5 ja miehet sijalle 7. Henkilökohtaisella puolella parasta osaamista näyttivät Jukka Reunavuori, Manse, ja Tuula Mörck, Asarums BGK. Tuula sijoittui naisten sarjan strokeplayssa sijalle 9 ja Jukka sijalle 20. Mukaan matchplayhin pääsi miehistä myös Marko Nuotio, SMGK, ja Jori Pasanen, MG-Aces, sekä naisista Carina Smeds, NMG.

Miesten mitalikolmikko oli Fredrik Wallin, Ruotsi, Kultaa, Stefan Viberg, Ruotsi, Hopeaa ja Josef Vozar, Tsekki, Pronssia.

Naisissa Kultaa Alice Kobischille, Saksa, Hopeaa Linda Lundberg, Ruotsi, Pronssia Alexandra Von Dem Knesebeck, Saksa.

Matchplay. Suomalaispelureilta nähtiin ensimmäisellä kierroksella vahvoja alkuja, mutta viimeistely jäi tällä kertaa tekemättä ja valitettavasti kukaan ei päässyt jatkokierroksille.

Mitalit menivät miehissä, Roman Kobisch,Saksa  kultaa, Markus Janssen, Saksa Hopeaa ja Harald Exl, Itävalta pronssia. Naisissa kultaa Linda Lundbergille, hopeaa Alice Kobischille, pronssia Alexandra Von Dem Knesebeckille.

 

Junioreiden MM-kilpailut.

Viime vuoden osallistujamäärä kolminkertaistui Suomen lähettäessä matkaan kolme miesjunioria. Kuuleman mukaan harjoitusten perusteella ei olisi lupa odottaa mitään. Mutta juniorit, nuo minigolfin ihmemiehet todistivat toisin. Aapo Siurola hankalahkon avauksen jälkeen tavoitteli jälleen superfinaalipaikkaa, mutta jäi tällä kertaa niukasti ulos. Julius Myllymäki puolestaan kovan startin jälkeen palasi hieman kuolevaisen tasolle lunastaen kuitenkin matchplay-paikan helposti. Kolmas sankarimme Arttu Suojanen petrasi loppua kohden vahvasti, mutta valitettavasti kierrokset hyytyivät aivan lopussa ja matchplay paikka jäi odottamaan ensi vuoteen. Mitalit miesjunioreissa meni viime vuoden kultauusinnasta sisuuntuneelle Saksan Silvio Kraussille, joka lopulti suorastaan dominoi luokkaa, hopeaa hänen maanmiehelleen Ole Bieglerille ja pronssia Ruotsin Alexander Njordille. Naisjunioreissa voittoon tällä kertaa Alena Dolezelova(2017 hopeamitalisti), Tsekki, hopealle Sarah Schumacher(2017 mestari), Saksa, ja kolmanneksi niin ikään Tsekeistä, Monika Minarikova.

Matchplay

Suomalaiset avasivat kuten senioreissa eli vahvasti. Viimeinen silaus tällä kertaa löytyi sekä Myllymäen, että Siurolan työkalupakista ja näin ollen he etenivät seuraavalle kierrokselle. Vastaan heille tulivat ei sen kummempaa kuin Siurolalle eilinen voittaja Silvio Krauss, ja Myllymäelle pronssimitalisti Alexander Njord. Njordilla oli fantastinen päivä ja Myllymäelle ei tällä kertaa jäänyt mahdollisuuksia. Siurola puolestaan oli jo niskan päällä, mutta eilisen mestaria ei niin vaan lyödä, peli meni uusintaan asti, jossa Krauss oli aavistuksen parempi. Huonoille eivät pojat hävinneet, Njord meni ja voitti kultaa, Krauss hopealle. Kolmanneksi lopulta Saksan Severin Blumer.

 

Osa 2, sisältäen yleisen sarjan EM-kilpailun ja Pori Openin julkaistaan lähipäivinä!

-A