Tampereelle loppukesän viileneviin keleihin saapui 37 peluria.

Naisissa TaRGSin Nina Mustonen ja Mansen Lotta Onikki karkasivat nopeasti muilta. Mustonen johti lähes koko matkan kunnes viimeisellä kierroksella Onikki iski ison vaihteen silmään ja tuli tasoihin ennen kolmea viimeistä rataa. Siitä Onikki otti viiden pisteen eron ennen kahta viimeistä joista toiseksi viimeisessä Mustonen otti neljä pistettä takaisin, joten vain piste erotti naiset toisistaan ennen viimeistä rataa. Onikki avasi lyöden 4 viimeisen, ja kun Mustonen löi perässä vain kerran. Voitti Mustonen lopulta luokan, Onikki tuli toiseksi ja Botnian Anna Renkonen oli kolmas.

Miesveteraaneissa ensimmäinen päivä mentiin porilaisten komennossa kun MG-Acesin Juha Lehto dominoi luokkaa ja V-P Sundell seurasi perästä. Tampereen radat kuitenkin osoittivat kyntensä toisena päivänä ja Lehdon johto suli lyönti lyönniltä ja lopulta tasaisesti loppua kohden parantanut V-P Sundell tuli ja meni luokkavoittoon. Lehto oli toinen ja viime vuoden luokkavoittaja TuRGSin Jari Haapanen oli kolmas tällä kertaa.

Varttuneissa miehissä oli tänä vuonna erittäin kova taso kun 5 H1-luokan peluria ilmoittautui tähän luokkaan. Tästä huolimatta Mansen Jukka Reunavuori dominoi luokkaa haluamallaan tavalla. 30 pistettä jäi lopulta eroa toiseksi tulleeseen Botnian Sören Martiniin, joka lopetti upeasti 31-32. Kolmanneksi pelasi itsensä MG-Acesin J-P Kujansuu.

H3-luokassa ensimmäisen päivän jälkeen nähtiin nuorten tähtien kärkiryhmä kun Mansen Julius Myllymäki johti joukkoja TuRGSin Oliver Mäntylä ja MG-Acesin Arttu Suojanen perässään. Myllymäki oli lopulta liian vahva kilpakumppaneilleen ja meni näin ollen luokkavoittoon. Suojanen säilytti lopulta eron Mäntylään loppuun asti vaikka Mäntylä kävikin hetkellisesti tasoissa.

H2-luokassa Mansen Timo Vartiainen ja TaRGSin Karl-Anton Lännroth taistelivat alusta loppuun asti. Johtopaikka vaihtui hämmentävän usein tässä sarjassa, ja kun Vartiainen löi ensimmäisen alle 40 kierroksen toiseksi viimeisellä kierroksella. Peli näytti hetken selvältä, mutta Lönnroth vastasi viimeisellä kierroksella omalla alle 40 kierrostuloksellaan ja vei lopulta kamppailun nimiinsä.

H1-luokassa ensimmäisen päivän jälkeen joukkoja johti tasaisimmalla pelillä Uppsala BGKn Aki Sillman, perässään rataennätyksen tehtaillut (29) Jussi Heino ja kolmantena TuRGSin Petri Lönngren. Toisen päivän alussa sitten nähtiinkin mahdollisesti kesän kovin minigolfsuoritus kun Heino laittoi uuden rataennätyksen lukemiin 24. Perään kun Heino löi vielä 30 niin muut jäivätkin jo kauas taakse ja Heino lasketteli helppoon luokkavoittoon. Lönngren tuli lopulta luokan toiseksi ja Mansen Juuso Tasku kolmanneksi.

Kokonaiskilpailun vie nimiinsä leikitellen Jussi Heino. Toiseksi itsensä pelasi viime vuoden voittaja Jukka Reunavuori, kolmanneksi Petri Lönngren, neljänneksi Juuso Tasku ja top 5 täydensi Aki Sillman

Joukkuekilpailussa Mansen kahden tasaväkisen joukkueen luominen epäonnistui hieman voiton mennessä sivusuun MG-Acesille. Manselle kuitenkin sijat 2 ja 3.

Seuraavan kerran kisaillaan 2viikon päästä Kuopiossa, ensi vuoden WAGM-radoilla!

-A