Tampere betoni

Lauantai, strokeplay
Tampereelle kisailijoita saapui 28 kappaletta.
B3-luokassa käytiin luokkavoitosta tiivis taisto SMGKn Kristiina Andreassonin ja TaRGSin Juha Suomelan välillä. Lopulta lopun suoritti vähemmillä lyönneillä Andreasson ja hänelle luokkavoitto. Suomela sijoittui toiseksi ja Mansen Minna Sola oli kolmas.
B2-luokassa Mansen kovat nimet olivat kovia kun toiseksi sijoittui Julius Myllymäki ja Aapo Siurola kolmanneksi. Mutta heitäkin kovempi nimi tällä kertaa oli Botnian Timo Kammonen, joka tuli ja vei luokkavoiton nimiinsä tasaisen tappavalla ja kelpo pelillä.
B1-luokassa olikin sitten aika kotiseura Mansen jäsenen voittaa kun Juuso Tasku kukisti SMGKn Marko Nuotion kokonaisella pisteellä ja seuratoverinsa Jukka Reunavuoren viidellä pisteellä.
Joukkuekisassakin lopulta kotijoukkue oli lyömätön kun Mansen ykkösjoukkue voitti joukkuekilpailun. Kaksoisvoiton tiellä oli ainoastaan SMGK joka vei nimiinsä hopeasijan, ja Mansen kakkosjoukkue otti pronssisijan.

Sunnuntai, Matchplay
Ensimmäisten kierrosten, ensimmäinen pieni yllätys oli kun kaavion sija 14 Tom Ahlberg, Botnia, voitti kaavio 3 sijan Jukka Reunavuoren, Manse. Seuraava pieni yllätys oli kun seuraavalla kierroksella kaavion 4 Timo Kammonen putosi seuratoverilleen Sören Martinille. Martin meinasi jo yllättää välierissä Marko Nuotionkin, mutta uusinnassa Nuotio vei pidemmän korren. Toisessa välierässä seurakaverit Julius Myllymäki ja Juuso Tasku kohtasivat ja siinä vasta draamaa tapahtuikin. Myllymäki oli jo 4-1 johdossa mutta Tasku kaivoi taskun pohjalta viimeisetkin taistelijan rippeensä ja nousi lopulta tasoihin, ja niin meni tämäkin leikki uusintaan asti. Tässä Tasku ei aikaillut vaan passitti Myllymäen heti pronssiotteluun.
Pronssiottelu Myllymäen ja Martinin välillä eteni todella tasaisesti, niin tasaisesti että tässäkin päädyttiin uusimaan. Tällä kertaa uusinnan voittajaksi ja kolmanneksi kisassa selviytyi Sören Martin, Myllymäen jääden neljänneksi.
Kultaottelussa Juuso Tasku kohtasi Marko Nuotion, eli kaavion sijat 1 ja 2 kohtasivat. Tämäkin, niinkuin edeltävät ottelut ennen tätä, eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Kunnes viimeisillä radoilla Tasku onnistui ottamaan ratkaisevan yhden ratavoiton eron Nuotioon ja piti sen aina loppuun asti. Ei uusintaa vaan voitto suoraan Juuso Taskulle, viikonlopun ns tuplamestarille ja hopeaa Marko Nuotiolle.

Yyteri, Huopa-mos
Yyterin rannoille taisivat jäädä suurin osa säästä nauttimaan, kun osallistujamäärät eivät päätä huimanneet. Kisa pelattiin yhdessä sarjassa ja huopaluokituksen mukaan jaettiin tasoituksia, H2-luokkalaisille 1 per kierros ja H3-luokkalaisille 2 per kierros.
MG-Acesin Jussi Heino avasi myrkyllisesti kolmella 27 kierroksella ja jätti muut vähintään viiden pisteen päähän, joten Heino lasketteli finaalikierroksella lopulta helpohkoo voittoon, vaikka seuratoveri Tero Vaahtio virittelikin suurenmoista loppukiriä, niin se ei aivan riittänyt ja tuloksena Vaahtiolle toinen sija. Kolmannen sijan nappasi hyvällä tasaisella pelillä Harry Grönlund, SMGK, ja neljänneksi tuli hänen seuratoverinsa Marko Nuotio. Viidenneksi itsensä pelasi Botnian Tom Ahlberg.

Enää ulkokautta on jäljellä paraikaa pelattava viimeinen huopakilpailu Tampereen avoimet ja myöhemmin syyskuussa Kuopion Mos radoilla pelattava Finnish Adventure Golf Masters. Ketkä lähtee talvikauteen kuumimpina, kuka on viikonlopun piikkikone? Se ratkeaa hyvin pian!

-A