Turku

Turun Jussin kisat ja teamgolf pelattiin poikkeuksellisesti elokuussa poikkeuksellisen alkukesän takia. Onni onnettomuudessa, koska alkuperäisenä viikonloppuna tuli lunta ja nyt paistoi aurinko ja oli ainakin 25astetta lämpöä. Itse Jussin kisaan löysi 38 osallistujaa ja Teamgolfiin osallistui 16 paria.

Lauantai
Naisten sarjassa kärjen taisto muodostui TuRGSin Tiina Tångin ja SMGKn Kristiina Andreassonin välille. Tiukka taisto lopulta kääntyi Tångin eduksi kokonaisen pisteen erolla Andreassoniin. Kolmanneksi sarjassa tuli TuRGSin Marianne Martiala
Varttuneissa kolmen kärki koostui kolmen parhaan kierroksen pelaajista ja vielä paremmuusjärjestyksessä! SMGKn Marko Nuotio löi 32, ja otti luokkavoiton viiden pisteen erolla MG-Acesin Jori Pasaseen jolta löytyi toiseksi paras kierros 38. Kolmanneksi sijoittui MG-Acesin J-P Kujansuu jolta löytyi kolmanneksi paras kierros 40.
Veteraaneista löydämme tasaisimman sarjan. Kaikki osallistujat löytyivät vain 9 pisteen sisältä. Loppusijoitukset päätyivät seuraavanlaiseen järjestykseen. Voittajaksi TuRGSin pitkän linjan mies, Juhani Samuli. Toiseksi SMGKn pitkän linjan mies Harry Grönlund ja kolmanneksi TuRGSin Jari Haapanen.
H3-luokassa nuoruus jylläsi kun TuRGSin nuori tähti Oliver Mäntylä voitti luokan Mansen nuoren tähden Julius Myllymäen ollessa toinen.
H2-luokassa kärkikamppailu nähtiin yllättäen TuRGSin seuratovereiden Julius Lindholmin ja Kari Kivimäen välillä. Lopulta vahvempi loppu vei voiton kuten usein tiukoissa kamppailuissa käykin. Tämän lopetukset suoritti Lindholm ja otti luokkavoiton, Kivimäen ottaessa toisen sijan.
H1-luokassa nähtiin kovatasoinen osallistujalista ja samalla luokka oli myös suurin, mikä on aika harvinaista. Luokan voitto meni suhteellisen selkeästi Uppsala BGKn Aki Sillmanille. Toiselle sijalle päätyi TuRGSin piikkikone Petri Lönngren ja kolmanneksi TuRGSin Timo Kuusela. Luokkatulokset

Pudotuspelit ja finaali. Pudotuspeleistä finaalikasikkoon ei suuria muutoksia juuri nähty. Ainoa pelaaja joka tuli top kympin ulkopuolelta finaaliin oli Juha Lehto, MG-Aces. Suurimmassa pulassa kärjestä oli yllättäen ranking ykkösenä pudotuspeleihin lähtenyt Aki Sillman, kun hän ja SMGKn Harry Grönlund kohtasivat toisella kierroksella. Jollain tavalla Sillman kuitenkin kaivoi voiton tästä osaottelusta. Tämä ilmeisesti kuitenkin vei voimat koska finaalissa Sillman putosi ensimmäisten joukossa. Finaalissa tilanteet elivät jopa enemmän kuin normaalisti. Loppukolmikoksi muodostui lopulta MG-Acesin Juha Lehto ja Jussi Heino sekä SMGKn Marko Nuotio. Näistä kolmesta Lehto putosi viimeiseltä kahdelta radalta pois hyvin niukasti. Kärjen tiukka taisto ratkesi vasta kahdella viimeisellä radalla kun Heino selvitti ne selvästi paremmin lyöden loppu ja voittotulokseksi 34. Nuotiolle toinen sija ja Lehdolle kolmas. Loput menivät seuraavasti. 4. Juuso Sahlberg, Manse. 5. Timo Kuusela, TuRGS. 6. Juuso Tasku, Manse. 7-8 Aki Sillman, Uppsala ja Petri Lönngren, TuRGS.

Sunnuntai, Teamgolf.
Pelimuoto osoitti ensimmäisten kahden kierroksen jälkeen että luvassa on kutkuttavan jännittävä näytelmä tulossa. 7 pari oli vain 2 pisteen sisällä, kun viimeiselle kahdelle kierrokselle lähdettiin. Mutta jo tässä vaiheessa parannusyritysten tärkeys korostui kun kahden joukkueen yritykset uhkasivat loppua ja kompromissit tuottivat lopulta liikaa lyöntejä kärkeen nähden ja he putosivat kärkikamppailusta pois. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä pari Kimmo Lehtiö-Tero Vaahtio johti ja pari Pekka Mäntylä-Tomi Aunio oli toisia mutta parannusyritysten huvetessa he päätyivät lopulta jaetulle viidennelle sijalle. Tasaisesti porskuttanut porilainen parivaljakko Jori Pasanen-J-P Kujansuu ottivat lopulta neljnännen sijan. Hieman paremmilla kierroksilla mutta lähes yhtä tasaisella pelillä kolmanneksi itsensä pelasi Juuso Sahlberg-Ida Hiltunen. Pari josta löytyi eilisen voittaja ja viime vuoden Jussin kisojen voittaja eli Heino-Lönngren, virittelivät todella vakuuttavan loppukirin, joka hieman yskähti lopussa ja näin ollen sijoitukseksi jäi toinen tila, vaikka kierros 28 olikin kisojen paras kierros. Näin ollen voittajaksi selviytyi parivaljakko Kosti Salonen-Aki Sillman, jotka säästelivät parannus yrityksiä hyvän tovin ennen kuin niitä alkoivat kunnolla käyttämään. Tulokset

Pori Open

Pori jatkoi hyvien osallistujamäärien jatkumoa 39 osallistujallaan, ja heitä suosi loistava sää kaiken lisäksi.
Nuorten sarjassa TuRGSin nouseva tähti Oliver Mäntylä oli aivan ylivertainen ennen seuratoveria Niko Aitto-ojaa ja Botnian Kasper Kammosta.
Naisissa NMGn Carina Smeds nappasi voiton ennen Botnian Anna Renkosta ja kotiseura MG-Acesin Marita Tranberg-Vuokkoa ja Henna Karuahoa.
H3-luokassa sitten palattiinkin jo perinteiseen porilaiseen dominointiin kotiradoilla kun MG-Acesin Arttu Suojanen ja Juha Latva ottivat luokassa kaksoisvoiton Suojasen voittaessa ja Latvan ollessa toinen. Kolmas sijakin jäi tavallaan Poriin kun paikkakunnalla asuva Joonatan Reunavuori, Manse, oli kolmas.
H2-luokassa luokkavoitto meni TuRGSin Kari Kivimäelle mutta seuraavat kolme sijaa sitten jälleen menivät MG-Acesin jäsenille, Janne Mäkelän johdolla.
H1-luokka teki suhteellisen harvinaisen tempun kun kaikki finaaliin osallistujat olivat H1-luokasta. Vaikka taso viime vuosiin ei ollut päätä huimaava niin silti sijoille 6-8 päätyivät sellaiset nimet kuin Jussi Heino, MG-Aces, Aki Sillman, Uppsala BGK, ja Jukka Reunavuori, Manse. Top 5 nähtiin myös harvinaisen vähän MG-Acesin värejä, kun viidenneksi ylsi Mansen Juuso Sahlberg, neljänneksi Botnian Tom Ahlberg ja kolmanneksi TuRGSin Petri Lönngren. Ainoastaan 2s sija meni MG-Acesille kun Kimmo Lehtiö loppukiritti itsensä toiseksi. Voitto meni tällä kertaa hieman yllättävämpään osoitteeseen kun harvoin viime aikoina Pori Openia pelannut Kosti Salonen, osallistui, pelasi ja voitti luokan ja koko kilpailun siinä samalla!