Kolmas päivä ja kolmas kilpailuviikonloppuraportti uunista ulos. Tällä kertaa paikkana aina, tai lähes aina aurinkoinen Turku. 33 osallistujaa lähti lauantain henkilökohtaiseen kisaan mukaan, muodostaen ohessa 8 kolmihenkistä seurajoukkuetta.

Naiset. Kotiseura TuRGSin naiskaksikkoa Tiina Tångia ja Henna Karuahoa lähti haastamaan SMGKn Kristiina Andreasson. Tiinalle tällä kertaa ei kukaan voinut mitään ja hän jyräsi helpohkoon luokkavoittoon. Karuahon ja Andreassonin välinen taistelu huipentui viimeiselle neljälle radalle. Nämä radat virheittä suoritti tällä kertaa Karuaho, ja se riitti toiseen sijaan tällä kertaa Andreassonille kolmas sija.

Veteraaneissa uusi ikätulokas Jori Pasanen TuRGSissa näytti nuoruuden mallia ja vei luokan viidellätoista pisteellä nimiinsä. 2. sijasta muodustui kutkuttavan jännittävä taistelu juuri hetki sitten lajin aloittaneiden TuRGSin Juhani Samulin, MG-Acesin Juha Lehto ja SMGKn Harry Grönlund. Näistä ”aloittelijoista” parhaiten viimeisestä karsintakierroksista suoritui Juha Lehto ja hänelle toinen tila. Samuli oli kolmas ja Grönlund neljäs.

Vähän nuoremmissa eli varttuneissa nähtiin myös nuoruuden mallia kun ikäryhmään siirtynyt myöskin TuRGSin pelaaja, Patrik Eriksson, tuli ja tasaisella työskentelyllään meni niin ikään 15 pisteen luokkavoittoon. Toisesta sijasta ei sentään taisteltu niin kiivasti kun veteraaneissa. Tämän sijan otti varmohkoin ottein Kari Kivimäki,TuRGS, ja kolmannen sijan otti nimiinsä, myös TuRGSista ja myös Kari, nimittäin Linnankedon Kari.

H3-luokassa nähtiin myös kotiseuran juhlintaa kun Aleksi Tång ja Oliver Mäntylä ottivat kaksoisvoiton. Tämän kaksikon välinen selvittely olikin sitten tiukin tähän astisista, ja tällä kertaa kokemus oli valttia, eli luokkavoittoon meni Tång. Turkulaiskaksikon takana kolmanneksi kunnostautui TaRGSin Joakim Borgar.

H2-luokassa arvaatte varmaan mikä seura juhli luokkavoittoa. Kyllä se ei ollut TuRGS, nimittäin sarjassa ei yhtään kotiseuralaista ollutkaan! Mutta ei hätää paljon ei kirjaimia tarvinnut, nimittäin TaRGSin Tommi Lantta, sarjan paras kierros siivitti hänet luokkavoitton. Toiseksi tuli sarjan toisiksi parhaan kierroksen pelannut J-P Kujansuu, MG-Aces. Kolmanneksi tuli, vaan eipä tullutkaan! Kolmanneksi tuli, ei tasaisin, eikä kolmanneksi parhaimman kierroksen tehnyt, eikä mitään muutakaan, vaan kolmanneksi tuli kolmanneksi matalin tulos jonka omisti Mansen Timo Vartiainen.

H1-luokassa nähtiin jo hieman väriäkin tauluun kun 4 parasta löivät värillisen keskiarvon. Jaetuksi kolmanneksi tulivat TuRGSin Petri Lönngren ja Tantogårdens BGKn Kosti Salonen. Toiseksi tuli MG-Acesin Jussi Heino, ja voittoon meni tällä kertaa Uppsala BGKn, Aki Sillman.

Pudotuspeleissä dramatiikkaa riitti paljon vaikka finaaliin pääsijöiden karsintasijoitukset olivatkin 1,2,4,5,6,9,10,13. Suurimpia yllätyksiä lienee kun parin vuoden takainen voittaja Petri Lönngren putosi avauskierroksella, toki vastustaja ei ollut ketä tahansa vaan MG-Acesin Janne Mäkelä. Vai liekö Lönngren katsonut että seuraavalla kierroksella tulee vastaan kotiseuran kasvatti ja tulevaisuuden lupaus Oliver Mäntylä, joten parempi jättää paukut huomiselle Teamgolfille, ken tietää. Finaaliin kuitenkin eteni, Sillman, Salonen, Mäntylä, Pasanen, Juuso Sahlberg, Timo Kuusela, Heino ja Lantta.

Finaalissa ensimmäisenä pudotettiin TuRGS-kaksikko Kuusela&Pasanen, jotta jäljelle jäisi kuuden eri seuran edustajat. Seuraavana pudotusvuorossa oli Mansen Juuso Sahlberg. Tässä vaiheessa, eli radan numero 10 jälkeen tilanne oli Sillman -4, Heino -2, Salonen -1, Mäntylä -1 ja Lantta 0. Kulmassa nähtiin pientä dramatiikkaa kun Mäntylä ja Salonen löivät kulmasta ohi ja päätyivät näin tasatilanteeseen Lantan kanssa, Sillman ja Heino yllättäen piikkasivat radan. Ristissä koputuksilta ei vältytty, Sillman paineli puihin kertaalleen ja Salosellekin yksi virhe tulosriville mikä tarkoitti että Salonen joutui jättämään kierroksensa siihen. Laatikossa sattui ja tapahtui minkä jälkeen tilanne näytti seuraavalta. Sillman ja Heino -3ssa, Lantta +2, Mäntylä +1. Tipparissa nähtiin pienimuotoisia ratkaisuja kun Heino löi varmasti 3, Sillman löi kertaalleen, Lantta kahdesti ja Mäntylä kolmesti. Päästiin siis uusimaan Lantan ja Mäntylän välille. Ensin Lantta 2, Mäntylä 2, sen jälkeen uusintakierroksella Mäntylällä hieman virta loppui ja tuloksena peräti 6, mutta se riitti jatkoon, kun virta loppui Lantan akusta tyystin ja hän ei pystynyt vastamaan. Näköharhaan tulokset, Mäntylä 3, Heino 3, Sillman 1. Gentlemanniin Mäntylä 3, Heino 1, Sillman 2. Tämä tarkoitti Mäntylälle kolmatta sijaa ja 2 rataa ennen loppua Heino -2, Sillman -5. Kummatkin selvittivät läpilyönnin salamassa, ja homma näytti jo selvältä kunnes uuden griinin tietämättömyys kostautui Sillmanille hänen putatessa ensin ohi griinin yli ja sen jälkeen vielä toinenkin yritys meni ohi tulokseksi 4. Ja vain 2 lyönnin ero ennen viimeistä rataa oli tosiasia. Kummatkin kuitenkin selvittivät viimeisen radan vain yhdellä suorituksella joten voittajaksi Sillman ja toiseksi Heino.

Tulokset katsinta Tuloksen pudotuspeli ja finaali

Kirjoittajan kynä ei pysähtynyt, koittakaa jaksaa.

Teamgolf.

12 paria lähti kilpailemaan aurinkoiselle ja hieman viileälle Impivaaran minigolf-kentälle.
Ennakkoon kärkipareiksi kaavailtiin viime vuoden toiseksi tulluttua pari Lönngren-Heino ja hieman yllättävää parivaljakkoa Sillman-Mäntylä O. Alussa näytti kuitenkin että vain toinen on tullut pelaamaan kun Lönngren-Heino avasivat 28-30 ja ottivat yhdeksän pisteen kaulan ennen parivaljakoita Kujansuu-Pasanen, Sillman-Mäntylä ja Siurola-Reunavuori. Sitten alkoi tapahtua, nimittäin Sillman-Mäntylä pelasivat päivän parhaan tuloksen 27 ja nousivat kuin varkain vain 3 pisteen päähän kärkikaksikosta. He myös toistivat kierroksensa finaalikierroksella jossa yritettiin parantaa lähes aina kun pallo ei mennyt kuppiin. Viimeiselle radalle tultaessa oli eroa enää piste Lönngren-Heino kaksikon eduksi, mikä tarkoitti, että viimeiseen rataa 1 suorite oikeuttaa uusintaan. Viimeinen rata Sillman-Mäntylälle oli näköharha, Sillmanin aloitussuorite päätyi 4sentin päähän kupista vajaana, ja kun parannusyritystä pääsi käyttämään Mäntylä, joka hetkeä aiemmin oli parantanut Sillmanin tippari kutosen ja laatikko kolmosen piikeiksi, niin oli tilanne jännittävääkin kutkuttavampi. Liikkuvat taakse ja pallo liikkeelle, mutta näköharhan kuuluisa kolmoseste otti torjuntavoiton tällä kertaa, joten voittoon Heino ja Lönngren todella hyvällä tuloksella. Sillman&Mäntylä olivat siis toisia ja kolmanneksi pusersi J-P Kujansuu ja Jori Pasanen.
Tulokset teamgolf

Nyt se iltasatu on ohi! Kohta mennäänkin jo Taivallahden jäähyväis-Grand Prix:tä ja eterniittikilpailua täyttä vauhtia. Kuka valloittaa ikoniset Taivallahden betonipohjaiset huoparadat viimeisen kerran ennen kun teräslaidalliset huovat saapuvat. Osaako kukaan pelata eterniittiä näin lyhyen talvikauden jälkeen? Kaikki tämä ja Tämä kaikki tulevana viikonloppuna!

-A