Kesän alusta oli jälleen se aika kun päästiin ikonisille Taivallahden huoparadoille, sekä eterniiteille. Tällaisenaan kyseessä olisi kuitenkin viimeiset kilpailut mitkä näillä radoilla järjestetään, koska ensi kaudelle on luvassa kylpylähotellia, sen myötä radat hieman siirtyvät ja uusiutuvat. Uuden uutukaiset huovat tulevat maisemaan ja eterniitit hieman siirtyvät. Mutta itse asiaan eli kilpailuihin, ensimmäisenä vuorossa huovalla pelattu Taivallahden Grand Prix. Paikalle huopia hyvästelemään saapui 36 pelaajaa.

H3-luokassa 10 taistelijaa lähti taistoon ratoja ennen kaikkea omia itsejään vastaan. Kolmannesta sijasta nähtiin tiukka kamppailua SMGKn Kristiina Andreassonin ja Mansen Lotta Onikin välillä lopulta, joka päätyi tasatilanteeseen ja sehän tiesi uusintaa. Uusinta oli lyhyt ja hyvin huomaamaton, ja sen voittajaksi julistettiin Lotta Onikki. Kärkikamppailu käytiin jo Lahdesta tuttujen kasvojen välillä kun MG-Acesin Rami Paavola ja TuRGSin Oliver Mäntylä ottivat jälleen yhteen. Tällä kertaa loppua kohden Mäntylällä oli pieni etu, jonka hän onnistui sekä pitämään että myös taistelemaan itsensä vielä finaali yhdeksikköön. Mäntylälle siis luokkavoitto ja Paavola tällä kertaa toinen.

H2-luokassa nähtiin yllättävä statistiikka, kun luokan 18 pelaajaa onnistuivat pelaamaan enemmän vihreitä (30-35) kierroksia kuin punaisia (36-39). Tämä statistiikka osoitti myös että kärkikolmikko ylsi myös finaaliin asti. Tommi Lantta, TaRGS, J-P Kujansuu, MG-Aces ja Karl-Anton Lönnroth, TaRGS etenivät finaaleihin. Heistä puolet luokan vihreistä ja punaisista kierroksista pelasi Kujansuu ja se oikeutti luokkavoittoon. Lantan puolet luokan vihreistä tuloksista riitti tällä kertaa luokan hopeasijaan ja kolmanneksi näin pukkasi siis Lönnroth.

H1-luokassa nähtiin myös sama yllättävä statistiikka vihreiden ja punaisten kierrosten välillä. Ja jos oikein matemaattisesti tarkastelee 9 hengen finaaliin on mennyt 1+3 ihmistä joten täältä sinne meni viisi pelaajaa. Tässä vaiheessa ilmoitusluontoinen asia, koska luokkapalkinnot ratkesivat finaalin jälkeen, niin tänne väliin tulee edellämainittuja luokkailijoita kokonaissijoituksen muodossa.
H1-luokassa kuitenkin viidenneksi pelasi Mansen Juuso Sahlberg, sijoittuen finaalissa kahdeksanneksi, jättäen pisteellä taakseen arkkivihollisensa Karl-Anton Lönnrothin. Mutta molempien päänahkan nappasi kovaa alkukautta pelaava junioritähti Oliver Mäntylä. Luokan neljänneksi ja kokonaiskisan kuudenneksi sijoittu Botnian oma ikinuori Tom Ahlberg. Kokonaiskilpailun viidenneksi sijoittui Tommi Lantta joka pelasi finaalin matalimman kierroksen! H1-luokan kolmanneksi ja koko kisan neljänneksi pelasi itsensä TuRGSin Petri Lönngren, joka tömisytti tannerta, huudatti yleisöä ja rikkoi muutamaa koronaohjeistusta, ehkä kenties lakiakin pelaten niin hävyttömän likaisen kierroksen Taivallahdessa, että allekirjoittaneen täytyy ottaa välisuihku tätä kirjoittaessa. Nimittäin 28 lyöntisuoritusta. Mertarantaa lainatakseni voi Herran Pojat mitä menikään Lönngren tekemään. Näin matalaa tulosta ei löydy nimittäin Taivallahdesta ihan heti, eikä tulla enää lyömäänkään näillä radoilla. Kuitenkin 5 kierrosta valitettavasti lasketaan ja Lönngren siis 3 luokassa ja 4 kokokisassa jos joku sen unohti jo. Kolmanneksi itsensä puristi J-P Kujansuu. Voittotaistelusta muodostui lopulta vuoden 2016 vuoden kaltainen kun Heino ja Sillman viimeksi ottivat yhteen. Tällöin ratkaisun avaimet olivat Sillmanilla, piikillä viimeisen voitto, kakkosella uusintaan, kolmosella out. Kolmonenhan sieltä silloin tuli, Ja Heino on sen jälkeen ollut voittamaton. Tällä kertaa alusta asti johtanut Sillman kohtasi lopussa jälleen Heinon loppukirin mahdin ja ennen kahta viimeistä rataa pelurit olivat tasoissa. Ensin Heino piikkasi radan 17, Gentlemannin. Perässä löi Sillman ja estettä hipoen pallo meni ensimmäisellä sisään. Viimeisellä radalla kuitenkin viidettä peräkkäistä GP-voittoa tavoitellut Heino ei onnistunut täydellisesti lopussa ja Sillman kesti tällä kertaa paineet, vei Sillman siis luokka- ja kokonaiskilpailun voiton.
Tulokset

Joukkuekilpailussa mukana oli 9 joukkuetta. Kolmanneksi tällä kertaa kotijoukkue TaRGS, Lönnroth, Lantta ja Petri Tossavainen kombinaatiolla. Kärkikamppailusta muotoituikin todellinen spektaakkeli MG-Acesin johtaen koko matkan, mutta 3 viimeistä rataa enään ollessa jäljellä TuRGSin oli kuronut eron umpeen upealla pelillä. MG-Acesin ankkuri päätti upeasti 2-1-1 lopetukseen. Mutta TuRGSin ankkuri oli takalyöntiasemasta toista mieltä ja upotti 1-1-1 lopetuksen ja näin ollen vei joukkuepokaalin yhdellä lyönnillä. MG-Aces siis toinen joukkueella, Heino, Paavola ja Arttu Suojanen, TuRGS voittoon joukkueella Jori Pasanen, Oliver Mäntylä ja Petri Lönngren.

Eterniittikilpailu
Kilpailuun jäi 24 peluria nauttimaan miedommasta tuulesta ja suuremmasta auringosta.

E3-luokassa oli 4 peluria, joista punaisella tuloksella oltiin korkeimmalla korokkeella. Tämän tuloksen suoritti Mansen Juha Vartiainen, toiseksi lopulta Mansen Minna Sola ja kolmanneksi SMGKn Kristiina Andreasson.

E2-luokassa nähtiin peräti 16 pelaajaa! Täällä punaisella tuloksella ei ollut asiaan kärkikaksikkoon. 3-6 sijoista käytiin Manselaisten sisäinen kamppailu jossa lopulta sijoitukset jakautuivat seuraavasti ja tottakai vain piste erotti jokaisen sijan. 6 pelasi itsensä lopulta Ida Hiltunen, viidenneksi Timo Vartiainen, neljänneksi Juuso Sahlberg ja kolmanneksi upean viimeisen kierroksen pelannut Seija Björk. Kärkikaksikko tosiaan pelasi pelkästään vihreää. Hieman korkeammin tuloksin toiseksi tuli TaRGSin Tommi Lantta ja voittoon meni Botnian Tom Ahlberg.

E1-luokassa oli E3-luokan tavoin 4 taistelijaa. Ja taisteluahan sieltä nähtiin! Ennen finaalikierrosta SMGKn, Marko Nuotio johti Uppsalan Aki Sillmania pisteellä kärkipaikasta ja TuRGSin Petri Lönngren johti kahdella pisteellä Mansen Aapo Siurola. Taistelu oli tasaista mistä kertoi finaalikierroksen tulokset kun Siurola löi 21 ja muut sankarit 22. Tämä tarkoitti että Nuotio meni luokkavoittoon Sillman toiseksi ja Lönngren kolmanneksi.

Kokonaiskilpailussa ennen finaalikierrosta johdossa oli Ahlberg, toisena oli Lantta pisteen ennen Nuotiota joka oli niin ikään pisteen ennen Sillmania. Lantan viimeisellä kierroksella tapahtui yksi pieni yskäisy joka toi lopputulokseksi 24 mikä oikeutti pronssisija-uusintaan Sillmanin kanssa. Ahlberg meni varmaan voittoon ja Nuotio sijoittui toiseksi. Viidenneksi Lönngren ja kuudenneksi Siurola. Pronssiuusinnan kolikonvoittaja oli Lantta joka laittoi Sillmanin aloittamaan. Ensimmäiseen rataan nähtiin vain yhdet lyönnit per mies. Toisessa radassa Portissa nähtiin mietoa draamaa kun Lantan ensimmäinen lyönti ei pysynyt aivan kupissa, tuloksena 2. Sillmanin kohdalla draama oli siinä että ensimmäinen ei mennyt edes läpi, mutta laittoi kuitenkin toisen, joten homma jatkui radalle kolme. Sen Sillman löi ensimmäisellä sisään. Lantalle sattui hieman välilyönti rataan missä nopeampi tai hitaampi kierto olisi mennyt sisään, mutta nyt lyönti raapaisi ja tuloksena 2. Tämä tiesi Lantalle siis neljättä sijaa, Sillmanille pronssitila.
Tulokset

Seuraavana vuorossa on viikonloppuna pelattava Tampereen kombikisa, tervetuloa!

-A