Mukana tällä kertaa oli peräti 10 joukkuetta. Lahjakkuutta Pohjanmaalta, puolustavat mestarit Tampereelta, huopaspesialistit Porista ja konkarit Helsingistä. Ennakkotunnelmissa haiskahti, että tulossa on paljon tasaisia otteluita. MG-Aces olisi vahva, mutta ketkä vaan voisivat yllättää. Ottelusysteemistä sen verran että alkulohkojen voittajat pääsisivät suoraan välieriin, 2-3 sijat lohkoista joutuisivat puolivälieriin.

Yllättävää kyllä ensimmäisillä kierroksilla ei nähty oikeastaan yhtään todella yllättävää tulosta. Tämä tarkoitti siis sitä, että lohkojen kärkikaksikkoon sijoitetut joukkueet kohtaisivat viimeisellä karsintakierroksella ja taistelisivat lohkovoitosta. TuRGS ja Botnia 1 toisessa lohkossa, Manse ja MG-Aces toisessa lohkossa. Ensimmäisessä taisteluparissa TuRGS jyräsi vakuuttavaan voittoon sekä lohkovoittoon, menettäen yhteensä vain 5 pistettä mahdollisesta 64 pisteestä.  TuRGS siis välieriin, Botnia 1 puolivälieriin SMGKn kanssa tästä lohkosta A. Toinen taistelupari olikin sitten huomattavasti tasaisempi, eikä se oikeastaan edes ratkennut kummankaan eduksi vaan tilanne päättyi kutkuttavaan tasapeliin, ja pisteet jaettiin 8-8. MG-Acesin kerätessä aikaisemmista otteluista pisteen enemmän, oli heidän määrä matkata suoraan välieriin ja Mansen jatkettava taisteluaan puolivälierissä, mukaan puolivälieriin tuli NMG 1 tästä lohkosta B.

Ensimmäinen puolivälierä oli Pohjanmaan taisto kotiseura NMGn ja Botnia 1n välillä. Tämän ottelun voittoon jyräsi lumierin Botnia 1. Toinen puolivälierä koostui viime vuosikymmenen podium-paikkoja hallitsevista SMGKsta ja Mansesta. Tässäkin lohkon kakkossija murskasi vastustajan lumierin. Manse siis välieriin.

 

Näiden voittojen saattelemana tapahtui skenaario, jossa lohkovoitoista taistelleet taisteluparit kohtaisivat uudelleen! Kävisikö nytkin niin että TuRGS voittaisi Botnian, ja tulisiko jälleen tasapeli Mansen ja MG-Acesin välillä ja mentäisiin hyvin harvinaiseen joukkue-uusintaan? No ei aivan käynyt. TuRGS löi vakuuttavasti Botnian uudelleen, mutta MG-Acesin ja Mansen välillä ei tullut uusintaa. Ensimmäisten parivaljakoiden jälkeen saattoi ehkä näyttääkin siltä, mutta ankkurit Manselta täräyttivät sellaisen lopun, ettei jossitteluun jäänyt sijaa. He missasivat viimeisestä 10 radasta yhden, ja lopettivat kaikki MG-Acesin kirimahdollisuudet siihen paikkaan. Näin Manse TuRGSin kanssa finaaliin, uusinta viime vuodesta olisi siis tosiasia! Molemmat joukkueet olivat hieman kokeneet muutosta, puolet kummastakin joukkueesta oli mukana viime vuoden finaalissa. Riku Pennanen ja Petri Lönngren TuRGSista, Aapo Siurola ja Jukka Reunavuori Mansesta.

 

Mutta ensin pronssiottelu MG-Acesin ja Botnian välillä. Tämä ottelu alkoi, jatkui ja loppui tasaisen epätasaisena. Kärki vaihtui pelaajapareissa useammin kuin kerran per pari. Kokonaistilanne vaihtui puolelta toiselle ja ennen viimeistä viittä rataa kukaan ei tiennyt mitä tulisi käymään. MG-Acesiltä livahti 1 kutonen viimeisiin ratoihin, mutta Botnialta livahti vastavuoroisesti 2 vitosta! Sen tuoman etuuden voimin MG-Aces pääsi luikahtamaan pallon mitan karkuun ja voittoon vain 4 pisteen erolla. Pronssille siis MG-Aces.

 

Finaalissa TuRGSin Petri Lönngrenillä oli selkeästi tavoite kirkastaa viimevuotinen mitali. Hän karautti Unum-Ratsullaan 7 ensimmäisen radan aikana 10 pisteen karkumatkalle peliparistaan! Tämä tahti hyytyi hieman, mutta Lönngren kasvatti tasaisesti johtoaan pelipariinsa loppuun asti. Ja kun muut TuRGSin jäsenet pitivät Manselaisia pihdeissään jotenkuten, meni TuRGS ja otti kotiin kullan sekä pokaalin! Manselle hopeaa.

 

Seuraavaksi karavaani karauttaa Vaasaan betonikisoihin, jonka ohella pelataan myös naisten EC-karsinta! Sen jälkeen luvassa Pietarsaaren maraton, joka toimii viimeisenä huopakilpailuna ennen SM-kisoja.

-A