Turun aurinkoisessa kesäkaupungissa pelattiin legendaariset jussin kisat ja teamgolf.  Mukaan tällä kertaa starttasi 35 osallistujaa. Viime viikonlopun huopakuningas Jussi Heino, MG-Aces, lähti vahvana ennakkosuosikkina kisaan dominoivan Grand Prix:n jälkeen haastajina tällä kertaa viime vuoden voittaja Aki Sillman, Kungälvs BGK, ja alkusarjan voittaja Kosti Salonen, Tantogårdens BGK.

Naiset kuitenkin ensin. Viime kisojen suurehko yllättäjä Ida Hiltunen lähti sarjaan vahvana ennakkosuosikkina, mutta ei mahtanut tällä kertaa mitään kotikenttähirmulle Tiina Tångille. Kolmanneksi tuli TuRGSin uusi kasvo Marianne Martiala.

Varttuneissa kisa oli kovaa kahden SMGK legendan välillä, nimittäin Marko Nuotio ja Harry Grönlund taistelivat aina viimeiselle radalle asti voitosta, tällä kertaa päättyen Nuotion voittoon kolmella pisteellä Grönlundista. Kolmanneksi sijoittui kotikentän Kari Linnanketo.

H3-luokassa nähtiin yksi ylitse muiden. Nimittäin Lahden MGKn Juuso Sahlberg uisteli tauluun vankan punaisen lopputuloksen ja voitti kotikenttähirmun pojan Aleksi Tångin kahdeksalla lyöntipisteellä. Kolmanneksi sijoittui Jan Björkman, myös Lahdesta.

H2-luokassa vahvaa alku-ulkokautta pelaava TuRGSinPetri Lönngren oli ylitse muiden. Ensimmäisen kierroksen 32 pudotti kaikki heti kyydistä. TaRGSin Tommi Lantta oli toinen ja TuRGSin Timo Kuusela kolmas.

H1-Luokassa Heino avasi peli 30-30 kierroksilla ja näytti että alkusarja on hänen heiniään.  Salonen oli kuuden lyönnin päässä, Sillman ja Jouni Pihlasalo, MG-Aces peräti 16 pisteen päässä sekä heidän välissä oli Miko Tuominen 14 pisteen päässä. Salonen kuitenkin toisti viime vuoden tempun ja nousi takaa-ajajan asemasta voittoon lyömällä 28, samaan aikaan kun Heino tulitti tauluun 38. Sillman vertyi kolmanneksi.

Pudotuspelit.  Ensimmäisellä kierroksella ainoa hienoinen yllätys tapahtui kun Mansen Timo Vartiainen löi Marko Nuotion, muuten kierros oli harvinaisen yllätyksetön. Toisella kierroksella alkoikin sitten tapahtua. Ville Kurikka avasi pelin hurjasti Salosta vastaan ja 4-1 johto muutamien ratojen jälkeen oli tosiasia ja se kesti loppuun asti. Näin Kurikka finaaliin, Salonen kotiin. Toinen yllätys oli jo matkalla kun Jussi Kuisma, TuRGS oli passittamassa Sillmanin poikaa kotiin. Sillman tasoitti ottelun radalla 16, Avosillassa. Rata 17 jaettiin kakkosilla, ja kun keskikukkulaan molemmat löivät piikin, oli uusinta tosiasia. Pienten skandaalinkäryisten vaiheiden jälkeen siirryttiin radalle 1, jossa Kuisma aloitti kolmosella ja Sillman löi 2, näin siis Sillman jatkoon.

Finaalissa siis, Ville Kurikka, Mirva Juhola, Juuso Sahlberg, Aki Sillman, Jussi Heino, Jouni Pihlasalo, Petri Lönngren ja Timo Vartiainen.  Ensimmäisinä putosivat Kurikka ja Juhola. Juhola putosi vasta uusinnan jälkeen Sahlbergille vaikka kerkesi jo yhden piikinkin lyömään uusinnassa. Sahlberg löi kuitenkin kaksi piikkiä sivuluukkuun ja jatkoi. Kolmantena finaalista putosi Vartiainen, neljäntenä Pihlasalo. Pihlasalon putoamista edelsi uusinta jonka voittavana osapuolena oli jälleen Sahlberg. Sahlbergin uusintavoitot eivät kantaneet miestä kuitenkaan aivan loppuun asti, viidentenä putoaminen ja tuloksena kuitenkin hieno neljäs sija! Lönngrenin otteet riittivät tällä kertaa kolmanteen sijaan. Ja viimeiselle kahdelle radalle itsensä taistelivat tällä kertaa Jussi Heino ja Aki Sillman. Tilanne oli täysin tasan kun molemmat olivat lyöneet ykköset rataan 16. Sitten vuorossa oli salama. Enkä puhu nyt siitä Gladiaattorista. Sillman avasi, pallo läpi esteiden, mutta hienoisesti sentin tai kahden päähän kupista. Tulokseksi kaksi. Sitten Heino, pallo läpi esteiden, hieman kauempaa kuppia mennessä ohi kuin Sillmanilla, mutta sama määrä kierrettä ja kuppiin. Pisteen johto Heinolle. Molemmat viimeistelivät kertasuorituksilla viimeiseen rataan, näin ollen Jussi Heinolle uran ensimmäinen Jussin kisojen voitto.

Teamgolf

Selvää oli että eilispäivän finalistit Jussi Heino ja Jouni Pihlasalo olisivat pari, joka on voiton tiellä: Tälle päivälle mukaan lähti, edelleen yhtä aurinkoiseen Turkuun, 15 paria. Ensimmäisten kierrosten jälkeen kärjessä kuitenkin viiletti Lotta Onikki ja Aki Sillman. Toki vaivaisen pisteen erolla Heino&Pihlasaloon ja Julius Lindholm&Timo Kuuselaan.  Finaalikierroksilla sitten Pihlasalo&Heino vaihtoivatkin täysin eri vaihteen silmään mitä muilla oli. 29-26 lopetus ja ylivoimainen voitto. Lindholm&Kuusela pitivät pintansa viimeisellä kierroksella, ja kun Sillman-Onikki hyytyivät viimeisen kierroksen alkumetrillä, oli TuRGSin pojille luvassa hopeatila! Kolmanneksi pariskunta Sahlberg-Hiltunen tasaisella pelillään. Neljänneksi kiritti itsensä Seija ja Kaj Björk, jotka lopettivat toisiksi vahviten kierroksilla 31-29. Viidennen tilan jakoivat TuRGSin Miko Tuominen&Petri Lönngren ja TaRGSin Tommi Lantta&Juha Suomela.