Aurinkoisena viikonloppuna avattiin Suomen ulkokausi perinteikkäällä Taivallahden Grand Prix:lla ja eterniittikilpailulla.

Huovalla yhdeksän parasta eteni finaalikierrokselle ja jälleen jokaisesta luokasta saatiin vähintään yksi pelaaja finaaliin. Viime vuodet Grand Prixta hallinnut Jussi Heino, MG-Aces, oli suuri ennakkosuosikki kisaan 34 osallistujan keskeltä. Haastajat tällä kertaa olivat kuitenkin kenties hieman yllättävät.

H3-luokan lähes kaikista värillisistä kierroksista vastasi tällä kertaa Mansen Ida Hiltunen, ja se toi ansaitun paikan finaalissa ja selkeän luokkavoiton! Toisesta sijasta kamppailtiin aina kalkkiviivoille saakka ja sen tällä kertaa kellisti itselleen LMGKn Juuso Sahlberg! Kolmanneksi hienosti comebackin tehnyt Mia Vuorihovi ja neljänneksi hieman lopun yskähtelyjen jälkeen Karl-Anton Lönnroth.

 

H2-luokassa kuninkaaksi tällä kertaa itsensä pelasi SMGKn Norbert Nolte, joka löi luokan ainoan värillisen kierroksen 34. Se oli sen verran matala että se siivitti Nolten luokkavoittoon ennen toista SMGKn jäsentä Harry Grönlundia! Em. kaksikko selvitti tiensä myös finaaliin. Kokeneet herrat näyttivät kaapin paikan nuoremmille kolmanneksi tulleelle TaRGSin Tommi Lantalle ja neljänneksi tulleelle Mansen Timo Vartiaiselle sekä monille muille!

H1-luokassa MG-Aces oli ylitse muiden, neloisvoitto oli nimittäin tosiasia. Jussi Heino, Jori Pasanen, Juha Lehto ja Jouni Pihlasalo olivat kärki tässä järjestyksessä. Samalla he ottivat myös joukkuekilpailun pokaalin jälleen haltuunsa.

 

Finaaliin lähdettäessä jo mainittu ennakkosuosikki Jussi Heino johti jo parilla kymmennellä lyönnillä ja oli kruisaus-moodissa. Takana kuitenkin tiukkaakin tiukempi taisto oli Pasasen, Hiltusen, Lehdon ja Nolten välillä! Puolivälissä näytti että Hiltunen jää matkasta, mutta huiman lopun tehneenä ylti hän pronssiuusintaan! Lehto pelasi vahvasti mutta vähän yskähti aivan viime radoilla ja hän myös pronssiuusintaan. Noltella viimeinen rata vei paikan uusinnasta, tuloksena hänelle siis viides sija. Pasanen oli porukan paras viimeisellä kierroksella ja se riitti tällä kertaa toiseen sijaan. Hiltusen ja Lehdon välinen uusinta päättyi lopulta Hiltusen voittoon, hänelle siis uran ensimmäinen palkintopallisija kokonaiskilpailussa. Pasasella moinen taitaa huovalla olla, mutta vuodesta ei allekirjoittaneella ole tietoa!

 

 

Eterniittikilpailuun osallistui mukava 23 pelaajan katras, joista SMGKn Marko Nuotio oli varmasti monien mielestä Man to beat.

E3-luokassa nuoruus oli valttia kun MG-Acesin tuleva tähtihyökkääjä Arttu Suojanen marssi luokkavoittoon. Mansen Joonatan Reunavuori pyristeli, mutta joutui tyytymään tällä kertaa kakkossijaan. Podiumin täydensi Mansen Minna Sola joka myös hienosti pelasi punaiselle lopputulokselle, kuten kärkikaksikkokin.

E2-luokassa Mirva Juhola SMGK, avasi niin vahvasti ja lopetti niin tasaisesti, ettei muilla ollut missään vaiheessa saumaa tämän luokan voittoon. Saman seuran edustaja Harry Grönlund jäi 7pistettä Mirvalle ja sijoittui luokassa toiseksi. Botnian Tom Ahlberg oli kolmas, ja hänen nimiinsä meni myös ainoa sininen kierros viikonlopulta!

E1-luokassa kärkikolmikko oli harvinaisen tasainen, vain yksi piste erotti voittajan ja kolmosen. Kolmoseksi tällä kertaa jäi Sandra Walker, SMGK. Voittouusintaan menivät näin ollen TuRGSin Petri Lönngren ja Mansen Jukka Reunavuori. Menemättä sen pidemmälle mainittakoon että tästä tuli myös koko kilpailun voittouusinta johon liittyi Mirva Juhola! Ja tässä vaiheessa saattaa lukijoille olla tullut selväksi miksi otsikko on mitä on.

Voittouusinta käytiin tosiaan Reunavuoren, Juholan ja Lönngrenin välillä. Toistaisiko Juhola tempun, minkä Greta Wedman teki viime vuonna ja voittaisi ensimmäisen liiton kilpailun, vai tekisikö sen Lönngren, jolla myös kyseinen saavutus oli saavuttamatta. Vai veisikö sen konkari Reunavuori jonka viimeisimmästä liiton kilpailuvoitosta ei ole edes puolta vuotta? Ensimmäisenä putosi Juhola, hänelle kolmostila. Toiseksi tuli Lönngrenin jälkeen Reunavuori! Eli Petri Lönngren otti omansa ja samalla ensimmäisen liiton kilpailun voiton koskaan. Onnea!

A: Tervehdys! Ja onnea ensimmäisestä liiton kilpailuvoitosta!

Miltä nyt tuntuu?

P: Hei vaan Aki! Ihan hyvältähän se kieltämättä tuntuu. Kyllähän tätä käytännössä yli 20v yritettiinkin.

A: Näin kuulin. Mitä seuraavaksi uralla?

P: Kesällä tulee kierrettyä kotimaan kisoja, kotikonnuille Pietarsaareen, joukkue-sm, henk.koht SM jne. Päätähtäin olisi Predazzon EM-kisat elokuussa.

A: Noniin! Siinä on pelaamista, mikä seuraavaksi tähtäimessä?

P: Ihan seuraavaksi tulevan viikonlopun Jussin kisat pelataan ja yritetään taistella parhaan mukaan, sekä  eamgolfia lähdetään Tuomisen Mikon kans pelaamaan jo 9 vuotta putkeen!!

A: Selvä! Ja kiitos, onnea vielä!

P: Kiitos kiitos!

 

Tosiaan seuraavaksi karavaani hurauttaa Turkuun, mukaan karavaanin hyppäävät kuuleman mukaan Elitserienin takia pois olleet Kosti Salonen ja Aki Sillman!