Suomesta lähti täysi lauma eli kokonaiset 14 pelaajaa parin koutsin saattelemana Itävaltaan, Gumpoldskircheniin puolustamaan viime vuotista kotikenttämenestystä. Ykkösjoukkueeseen nimettiin viime vuoden tapaan Tom Ahlberg, Botnia, Marko Nuotio SMGK, sekä Tommi Lantta, TaRGS ja Mikko Oinonen KAGC. Kakkosjoukkueeseen menivät Sandra Walker, SMGK, Eetu Ikola, Manse ja Mäntylän Pekka ja Oliver, TuRGS. Kolmosjoukkio koostui Botnian Kasper Kammosesta, MG-Acesin J-P Kujansuusta ja SMGKn Jyri Rantasesta sekä Asarums BGKn Tuula Mörckistä. Lisäksi Kristiina Andreasson, SMGK ja Anki Sandvik Botnia pelasivat ikänaisten sarjassa.

Joukkuekisa. Viime vuoden huimasta menestyksestä huolimatta ei Suomi lähtenyt ennakkosuosikkien joukossa matkaan. Mutta jälleen kerran pelaajat todistivat toisin, Suomi kävi jopa pariin kertaan kärkipaikalla kiusaamassa kotikenttäsankareista koostuvia Itävallan ykkös- ja kakkosjoukkuetta. Ensimmäisen päivän jälkeen kuitenkin Suomi 1 oli hieman mitaleilta ulkopuolella. Mutta toisen päivän aloitus nosti ykkösjoukkueen heti mitaleille, ja siitä paikasta he eivät luopuneet. Pronssia parempaan ei tällä kertaa aivan riittänyt kun kotikenttäläiset olivat sen verran vahvoja. Draamaa kisoissa nähtiin myös kun Itävallan kakkosjoukkueella oli paikka voittaa lyömällä piikki viimeiseen rataan, mutta tässä ankkuri kaikkien yllätykseksi epäonnistui, jolloin suurin ennakkosuosikki Itävalta 1 sai kuin saikin pidettyä voittonsa.

Junioreissa Oliver Mäntylä ja Kasper Kammonen lähtivät haastamaan ruotsalaisia ja tsekkiläistä ja puolustumaan viime vuotisia mitaleita. Mäntylällä aloituspäivä oli hieman haasteellinen ja jäi valitettavasti mitalitaistosta hieman ulkopuolelle. Kammonen puolestaan oli aivan keskellä tätä taistelua ollen kolmas ensimmäisen päivän jälkeen. Toinen päivä kuitenkin alkoi hieman yskähdellen ja lopulta ennen finaalia oli Kammonen hieman perässä mitaleita. Mutta sitten nuori mies kaivoi aivan mielettömän vireen viimeiselle 22 radalle, ja nousi lopulta hopealle asti! Voittoon meni Matej Vlcek Tsekeistä, ja kolmanneksi viime vuoden mestari Anton Eriksson.

Naisissa ei suomalaisia nähty. Tsekinjenkki, Olivia Prokopova vei naisten sarjan voiton, Itävallan Elisabeth Gruber oli toinen ja Ruotsin Wilma Harrysson oli kolmas.

Ikänaisissa suomalaisosanotto oli vahva Sandra Walker, Tuula Mörck, Kristiina Andreasson ja Anki Sandvik olivat nimittäin mukana. Sandvikin ja Andreasson hieman isommat kierrokset pudottivat heitä hieman taaemmaksi, heidän ollessaan sijoilla 9 ja 7 lopputuloksissa. Mörck puolestaan aloitti hyvin tahmeasti, mutta kiri aivan loistavasti pelaten viimeiset 5 kierrosta kärjen tahdissa. Kiri ei kuitenkaan riittänyt kuin neljänteen sijaan lopulta. Walker puolestaan esitti varmoja otteita koko viikonlopun läpi, mutta hänkään ei kärjessä koko viikonlopun viilettäneelle Itävallan Petra Rieglerille voinut mitään, ja tuloksena oli näin ollen hopeamitali! Pronssille ehti Itävallan Claudia Schuster.

Miehissä Tommi Lantta ja Eetu Ikola pitivät lippua korkealla. Lantta hätisteli koko kilpailun kärkiviisikkoa, mutta ei löytänyt paikkaa murtautua sinne lopulta, päätyen jaetulle kuudennelle sijalle. Ikolalle lopulta jaettu 18. sija.

Ikämiehissä oli jälleen vahvempi osanotto kun viime vuoden voittokolmikko Tom Ahlberg, Marko Nuotio ja Mikko Oinonen olivat mukana. Seuranaan heillä oli Jyri Rantanen, Juha-Petri Kujansuu ja maajoukkue debytantti Pekka Mäntylä. Rantasella sija 26 ja Kujansuun sija 23. tulivat lähinnä isompien kierrosten seurauksena, kun taas Oinosella uupuivat superkierrokset ja Mäntylälle taas korkeat kierrokset olivat myrkkyä. Heille sijat 19. ja 18. Viime vuoden mestari Ahlberg selvitti kilpailun ilman yhtään mustaa, mutta tulostaso riitti vain kahdeksanteen sijaan tällä kertaa. Viime vuoden hopeamitalisti Nuotio puolestaan sai superkierroksensa ja taso riitti aika pitkäänkin kärjessä ja sen välittömässä läheisyydessä, mutta hienoinen loppuyskähtely vei kullan niukasti ulottumattomiin ja antoi tsekkiläiselle Dusan Fusekille sauman päästä hopeauusintaan, jossa myös lopulta voitti hopeaa. Nuotiolle kuitenkin hienosti pronssia, täydentäen mitalisuoran WAGMeista ikämiessarjasta! Kultaa otti Itävallan Christian Adler.

Kokonaiskilpailu. Finaaliin ylsi lopulta Marko Nuotio, Kasper Kammonen ja Tommi Lantta. Kammoselta eväät oli ilmeisesti syöty mitalikamppailussa ja hän selvitti lopulta itsensä maaliin sijalla 16, kuten myös Tommi Lantta. Nuotiolla kuitenkin oli selkeästi jäänyt hieman hampaankoloon ja hän taisteli lopulta koko kilpailun jaetulle neljännelle sijalle ohittaen molemmat ikämiesmitalistit, mutta miesten mitalisteille ei tällä kertaa aivan riittänyt. Koko kilpailun voittoon Itävallasta Patrick Riener, toiseksi maatoveri Fabian Spies ja kolmanneksi Ruotsin Kevin Sundström.

Mixed pairs. Marko Nuotio Ja Sandra Walker, sekä Tuula Mörck ja Tom Ahlberg pääsivät mixed finaaliin asti. Mörck-Ahlberg kohtasi heti alkuun pieniä vaikeuksia, joista eivät lopulta tässä lyhyessä kilpailumuodossa päässeet yli, ja jäivät näin seitsemänneksi. Nuotio-Walker puolestaan avasivat vahvasti ja olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen toisia, vain lyönnin perässä kärkeä. Pieni lapsus toisella kierroksella maksoi lopulta kultamahdollisuudeen, kun Ruotsin pari Wilma Harrysson ja Gunnar Bengtsson menivät voittoon. Samalla Itävallan pari Petra Riegler &Karl Lakos pääsivät tasoihin suomalaisparin kanssa. Joten hopeauusinta oli tosiasia. Tämä jatkui aina radalle viisi asti jossa lopulta Nuotio-Walker vihdoin veivät paremman tuloksen, ottaen näin hienosti hopeaa, viimevuotiseen tapaan!

Tulokset