Miesjoukkueiden kauden päätapahtuma oli käsillä kun Vaasassa lähdettiin pelaamaan CL-karsintaa, jonka yhteydessä pelatulle henkilökohtaiselle kilpailulle myönnettiin SM arvo tänä vuonna. Paikalle saapui yhteensä 44 pelaajaa, ja miesjoukkueiden taistosta tulisi lopulta olemaan Mansen ja Botnian kaksintaistelu.

CL-karsinta. Ensimmäisellä kierroksella huomattiin selkeää jännittyneisyyttä, kun molemmat joukkueet pelasivat heikoimman kierroksensa koko kilpailussa. Botnia hieman paremmin kuin Manse. Manse otti toisella kierroksella kuitenkin hieman kiinni, ja taistelusta näytti tulevan tiukka! Mutta sitten kotijoukkue Botnia laittoi kaasun pohjaan ja ensimmäisen kisapäivän jälkeen ero oli lähes 40 lyöntiä Botnian hyväksi. Toisena päivänä ei armoa annettu ja lopulta Botnia meni selkeään voittoon ja CL-paikkaan.

Naisveteraaneissa nähtiin Botnian Anki Sandvikin dominointia koko kisan läpi. Toiseksi seuratoveri Sonja Flöjt-Sandberg

Miesveteraaneissa uudet tulokkaat sekoittivat pakkaa aivan tosissaan normaalien ennakkosuosikkien sekaan. Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne oli kutkuttavan jännittävä kun Botnian Timo Kammonen oli hienoisessa johdossa ennen SMGKn Marko Nuotiota ja Botnian seuratoveriaan Christian Fremlingiä. Toisena päivänä nähtiin kuitenkin Nuotion syttyminen, joka paineli lopulta aivan omiin lukemiin ja voittoon. Fremling kapusi Kammosen kantaan aivan loppumetreillä ja lopulta tasoihin. Hopeasta käytiin uusinta, jonka Fremling vei nimiinsä tällä kertaa. Kammoselle pronssia.

Varttuneet naiset kokivat shokkialun kun Seija Björk, SMGK, iski 25 tauluun ja otti heti reilun johdon. Kukaan sarjasta ei voinut mitään, ja Björk marssi reiluun voittoon. Toiseksi seuratoveri Kristiina Andreasson, ja kolmanneksi myös pääkaupunkiseudulta, TaRGSin Nina Mustonen. Björkin tulos oli myös kovaa luokkaa kaikkien naisten keskuudessa, ja näin ollen parhaan naispelaajan titteli meni Björkille.

Varttuneet miehet olivat Botnian juhlaa. Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne oli huikaisevan jännittävä kun Tom Ahlberg johti vain kahdella lyönnillä seuratovereitaan Harri Ojalaa ja Sören Martinia. Toisena päivänä tuli sitten Sören Martinin esiin marssi. Finaalipäivänä kaikki kierrokset alle 30 ja lopulta aika reiluun voittoon sarjassa. Toisesta sijasta käytiinkin tiukka taistelu, ennen 4 viimeistä rataa Ahlbergilla oli ainoastaan lyönnin johto ennen Ojalaa. Ahlbergin hyvä loppu kuitenkin takasi hopeasijan taistelussa ja Ojalalle pronssia tällä kertaa.

Naiset. Ensimmäisen päivän jälkeen Botnian Outi Parkatti näytti menevän naisten sarjan voittoon ja hopeasta käytäisiin tiukka taistelu Mansen Lotta Onikin ja NMGn Carina Smedsin välillä. Mutta toisin kävi! Onikki aloitti hurjan loppukirin toisena päivänä ja jätti ensin Smedsin taakseen ja pikkuhiljaa tavoitti Parkattia. Aivan viimeisillä radoilla lopulta Onikki myös tavoitti Parkatin ja lopulta tilanne oli täysin tasan kun viimeiset lyönnit lyötiin. Uusintaan siis mentiin. Ensimmäinen ja toinen rata ei tarjonnut erottelevuutta, mutta kolmannessa radassa saatiin sitten draamaa senkin edestä. Onikki avasi, pallo valui hiljalleen kohti kuppi, pysähtyi hetkeksi, ja jatkoi matkaa kuppiin asti. Mutta VAR katselmuksen jälkeen tilanteesta tuomittiin kuollut pallo ja tulokseksi 2, ykkösen sijaan. Parkatille aukesi tilanne, mutta ensimmäinen laukaus hipaisi aavistuksen tolppaa ja ei mennyt läpi. Toinen laukaus menikin jo läpi, mutta tällä kertaa jäi auttamatta vajaaksi kupista, ja näin ollen Lotta Onikki meni ensimmäiseen Suomen Mestaruuteensa! Parkatille hopeaa ja Smedsille pronssia.

Miehet. Ensimmäisenä päivänä mies paikallaan oli Uppsala BGKn Aki Sillman. Parkatin tavoin ero seuraaviin oli toistakymmentä lyöntiä. Toisesta sijasta oli huomattavasti tiukempaa Tantogårdens BGKn Kosti Salosen ja Botnian Matias Röjn ollessa tasoissa ja TuRGSin Petri Lönngren aivan heidän vanavedessään. Salonen ja Röj aloittivat kuitenkin pienimuotoisen kirin toisen päivän alussa! Toisen kierroksen puolivälissä kuitenkin näytti, että kiri ei riitä, mutta Sillmanin heikohko loppu antoi vielä kaksikolle toivoa. Lopulta Sillman kuitenkin piti pintansa mennen Suomen mestaruuteen. Samalla ollen ensimmäisen päivän turvin kisojen paras miespelaaja. Toiseksi iski lopulta Salonen, Röjn jäädessä pronssiselle sijalle.

Tulokset

 

Seuraavaksi karavaani pyörähtää Pietarsaaren kautta kohti Taivallahdessa järjestettäviä SM-kisoja.

-A