[row_container dark=”no”]

 

[column width=”four” position=”first”]

[/column]

[column width=”eight” position=”last”]

Ehdottomasti yhdeksi kesän kilpailukalenterin vakiosuosikeiksi muodostunut Pori Open miteltiin lauantaina 26.8 Sampolan huoparadoilla. Tiukan kamppailun vei nimiinsä jo yli 20. kerran putkeen kotiseura MG-Acesin pelaaja.

Kimmo Lehtiö, Jussi Heino, Juha-Petri Kujansuu, Aki Sillman – nämä nimet, kolme MG-Aceslaista ja Kungälvin Sillman, olisivat löytyneet varmasti monen pelaajan listalta kysyttäessä voittajasuosikkeja. Nelikosta vahvimmin aloitti Lehtiö lyömällä sinisen 28-kierroksen. Saman tuloksen tauluun pamautti Postiluukun nelosesta piittaamatta TaRGSin Mirva Juhola. Sillman jäi parivaljakosta kaksi lyöntiä, Openin kuusinkertainen voittaja Heino kuusi ja viime vuoden voittaja Kujansuu yhdeksän lyöntiä.

Toinen kierros sujui tasaisen varmasti kaikilta kärkinimiltä. SMGK:n Marko Nuotio paikkasi ensimmäisen 38-kierroksensa 29:llä ja nosti sijoituksiaan. Kolmas ja finaalipaikat ratkaiseva kierros oli edellisen kaltainen: kärki piti tilanteen tiukkana, ja ainoana kierroksella siniselle yltänyt MG-Acesin Juha Latva nosti itsensä finaaliin päässeeseen kärkiyhdeksikköön.

Finaaliin startattiin jännittävässä tilanteessa, kun johtoaseman ottanutta Sillmania seurasivat Juhola vain lyönnin ja Lehtiö kaksi lyöntiä perässä. Sillmanin kierros ei alkanut parhaimmalla mahdollisella tavalla, vaan vaikeanakin pidettyyn Kalanruotoon kertyi neljä lyöntiä. Hän kuitenkin kuittasi tuloksen viiden piikin putkella ja johti kilpailua ennen viimeistä rataa. Lehtiö piikkasi radan lyöden tulokseksi 30. Juhola puolestaan viimeisteli kierroksestaan 33 häviten Lehtiölle kaksi lyöntiä. Viimeisenä pelaajana radalle asteli Sillman. Kaksi ensimmäistä lyöntiä eivät päätyneet kuppiin, ja Sillmanin olikin tyytyminen toiseen sijaan. Jälleen kerran Porissa päästiin juhlistamaan kotiseuran pelaajaa. Lauantainen voitto oli Kimmo Lehtiölle jo neljäs Pori Open-mestaruus. Onnittelut!

Pitkästä aikaa myös junioriluokassa nähtiin useampi osallistuja! Kisakenttien aivan uusi kasvo, porilainen Arttu Suojanen avasi pelinsä hyvällä kierroksella 38 ja piti loppuun asti kiinni alussa kahmimastaan johtoasemasta. Onnittelut siis myös Suojaselle ensimmäisestä luokkavoitosta!

Kaikkien luokkien ja sarjojen tuloksia pääsee tutkimaan tutussa osoitteessa www.mrs.fi.

Ida: Ihan aluksi onnittelut, Kimmo! Kisa muotoutui aika jännittäväksi ja tiukaksi. Tämä oli neljäs kerta, kun veit Pori Openin nimiisi. Lämmittääkö voitto edelleen yhtä paljon kuin ensimmäisillä kerroilla?

Kimmo Lehtiö:Kiitos paljon! Tottakai lämmittää. Kyllä voitto Porissa tuntuu aina makealta. Kaikki seurakaveritkin mukana. Ja tälläkin kertaa runsas osanotto ja tukku huippupelaajia ympäri Suomen. Finaalikierroksen jännittävät käänteet muistuttivat jälleen kerran, miksi tätä lajia harrastan…

Ida: Hienoa! Sitten polttavimpaan kysymykseen. Miten kukaan ei päihitä teitä MG-Acesin pelaajia Sampolassa? Voittaja tuppaa olemaan aina teidän riveistä.

Kimmo: Tuo on kyllä hyvä kysymys. Taisin imeä tikkaria, kun pysti viimeksi matkasi Porin ulkopuolelle. Ehkä Sampolassa tosiaan on jotain taikaa! Aina kuulee sanottavan: ”toivottavasti joku muu kuin porilainen voittaa”. Kenties tämä tuo extra latinkia meidän pelaamiseen.

Ida: Viikonloppuna pelataan Koulukadun Avoimet, joihin kesäkautemme periaatteessa päättyy. Olet varmasti tyytyväinen omaan minigolfkesääsi. Taisit peräti voitaa/olla voittavassa kokoonpanossa kaikissa kilpailuissa, joihin osallistuit. Summaisitko vähän yhteen mennyttä ja tulevaa?

Kimmo: Kauteen pitää toistaiseksi kyllä olla todella tyytyväinen. Isompia notkahduksia ei ole juuri tullut, ja olen osannut nauttia joka hetkestä. Jännittäviä ja vaikeitakin hetkiä on toki koettu monta kertaa, mutta kun nämä osaa kääntää positiiviseksi, niin kyllä se usein palkitaan! 🙂 Tampereen Avoimet jäävät minulta väliin töiden takia. Olen paikalla ainoastaan turistin roolissa sunnuntaina. Oma ulkokauteni päättyy Ahvenanmaan kisoihin syyskuun puolivälissä. Toivotaan menestystä myös sieltä! Tulevan talven sisäkisoja odotan kyllä innolla. Toivottavasti saadaan muutama isompi kisa myös tänne Poriin nyt, kun sellaisia olisi taas mahdollista järjestää Kirjurinluodossa monen vuoden tauon jälkeen. Hyvin todennäköisesti minuun törmää myös Raholassa :D.

Ida: Iso kiitos!

Pahoittelemme uutisen valmistumista pätkittäin!

[/column]

[/row_container]