Pitkä on ollut aika kun minigolfmailaa on heilutettu pallon lyöminen kuppiin mentaliteetilla. Mutta se aika on nyt kulunut!
Lahdessa avattiin vuoden 2021 kisakausi 34 huiman pelurin avustuksella. Lauantaina pelaajia odotti viileä 4 astetta ja pilvinen taivas, sunnuntaina suunnilleen tuplat siitä ja hieman vähemmän tuulta. Pidemmittä puheitta itse asiaan.

H3-luokassa starttiviivalle lähti 11 kunnianhimoista minigolffaria vain voitto mielessä. Ensimmäinen kilpailupäivä osoitti että vain muutamalle se on kuitenkin tällä kertaa mahdollinen. MG-Acesin Rami Paavola pelasi ainoana täyden väripäivän, eli kaikki kierrokset alle 40 lyöntiä. Tämä oikeutti yli 10 lyönnin johtoon ennen seuraavia. Sunnuntai toi kuitenkin lämmön ja sulatteli hieman pelaajiston alkujäitä. Etujoukoissa nuori Oliver Mäntylä, TuRGS, iski heti aamusta ja löi vuoden matalimman kierroksen 29 ja puolitti eron Paavolaan. Päivän parhaimmasta suorituksesta kuitenkin vastasi Mansen Asta Korpi. Mikään ei kuitenkaan riittänyt koko viikonlopun shortseilla vetäneeseen Rami Paavolaan. Vuoden ensimmäinen luokkavoittaja! Toiseksi Mäntylä ja kolmanneksi Korpi.

H2-luokan elvytys on alkanut toimia kun 15 pelaajaa lähti kilpailuun mukaan. Ensimmäisenä päivänä ainoina värikkäinä säilyivät ikinuoret J-P Kujansuu, MG-Aces, ja Jari Haapanen, TuRGS. Sunnuntain lämmössä vain toinen pystyi kuitenkin säilyttämään värikkyytensä ja lisäsi sinne vielä jaetun vuoden matalimman kierroksen. Tämä pelaaja oli Acesin Kujansuu! Kokonaistulos painu vieläpä pakkasen puolelle ainoana luokasta. Toiseksi Haapanen ja kolmanneksi TaRGSin tasainen Jan Björkman.

H1-luokassa 8 nälkäistä pelaajaa odotti pääsevänsä mittelemään kellä on ollut parhaat koronakaranteeni-harjoittelumetodit. Lauantain kylmyydet parhaiten selvitti Aki Sillman, Uppsala. Perässään Marko Nuotio, SMGK ja Petri Lönngren, TuRGS. Sunnuntaina kuitenkin jahtaajat eivät saaneet aivan yhtä lentävää lähtöä kuin Sillman joka paineli reiluun voittoon. Lönngren otti itselleen toisen sijan ja kolmanneksi itsensä punnersi Jukka Reunavuori, Manse.

Kokonaiskilpailun kolme parasta löytyivätkin H1-luokasta. Niinkuin myös neljäs, mies joka löi värisuoran sunnuntaina ja päätti sen parhaimpaan eli siniseen väriin. Tämä mies oli nykyisin TuRGSia edustava Jori Pasanen! Viidennestä sijasta uusittiin Marko Nuotion ja J-P Kujansuun välillä, tämä oli varsin lyhyt päättyen Nuotion piikkiin ykkösradalla. Nuotio siis viides ja Kujansuu kuudes.

Tulokset

Seuraavaksi tuleekin Kuopion Olvi Adventure Golf Masters. Mahdollisesti jo huomenna!

-A