Vuosi 2019 avattiin minigolfin saralla Loppiaisena Porissa. Mukana oli 36 pelaajaa ja 4 joukkuetta otti osaa talviliigan osakilpailuun numero 3!

Aloitetaankin joukkuekisalla. Ensimmäiset kaksi kisaa voittoon marssinut Manse oli jälleen hienoinen ennakkosuosikki vaikka Porissa pelattiinkin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen spekulaatiot osoittivat itsensä toteen. Manse 1 otti johdon, MG-Acesin seuratessa toisella sijalla. Manse 2 oli kolmannella sijalla pisteen edellä SMGK:ta. Toisella kierroksella isot pyörät pyörähtivät ja Manse 2 jätettiin tylysti neljänneksi. Manse 1 kasvatti johtoaan ja SMGK siirtyi kolmanneksi. Tämän jälkeen kotijoukkue murahti. Kierros 23 mikä olisi ollut paras kierros kenelle vaan joukkueen pelaajista kahdella ensimmäisellä kierroksella, oli nyt joukkueen huonoin ja viivattiin yli. MG-Aces otti kolmannen kierroksen huimalla esityksellään itselleen kärkipaikan Manse 1:ltä. SMGK seurasi edelleen kolmantena. MG-Aces ei tämän jälkeen katsonut taakseen vaan marssi tämän talviliigakauden ensimmäiseen voittoonsa, Mansen jäädessä toiseksi ja SMGKn kolmanneksi. Manse kuitenkin johtaa vielä talviliigaa 28 pisteellä (10-10-8), MG-Aces on toinen 24 pisteellä(6-8-10) ja SMGK kolmas 20 pisteellä (8-6-6). Eli kuka vaan voi vielä voittaa!

E3-luokassa päivän sana oli värilliset tulokset, jos mieli päästä palkintopallille. Päivän kuningas oli Mansen Joonatan Reunavuori joka ainoana luokassa löi kaksi vihreätä kierrosta (20-24). Hän avasi vihreällä ja päätti vihreään, tämä riitti selkeähköön voittoon! Toiseksi itsensä pelasi luokan tasaisin peluri, Porin konkari, V-P Sundell, MG-Aces. Maltti oli valttia tässä kakkospaikassa! Kolmas värillinen tulos löytyi Mansen Lotta Onikilta, joka jopa johti luokkaa kolmen kierroksen jälkeen, mutta Reunavuori nuorempi rynnisti sekä Sundell vanhempi rynnistivät ohi.

E2-luokassa myös värillinen tulos oli valttia kärkikolmikkoon pääsyssä, nimittäin vihreä väri. Kolme lopputulosta päätyi vihreälle (alle 25 pisteen ka.) Alussa kovimmin rintakehää paukutti TaRGSin Juha Suomela ottaen johdon 2 kierroksen jälkeen. Takanaan seuratoveri Nina Mustonen ja kotipelurikaksikko Juha Lehto ja Jori Pasanen. Suomela alkutahti hyytyi vain marginaalisesti, mutta se riitti siihen että lopullinen sijoitus oli luokassa kolmas. Mustonen meni tasaisen varmalla parannustyöllään pisteellä ohi toiseksi. Ohitus, joka tapahtui oikeastaan aivan viimeisillä radoilla! Kärkisijan lopulta meni kotipelurille, joka löi vuoden ensimmäisen sinisen kierroksen (18-19) Suomen maaperällä. (Kosti Salonen Tantogården BGKsta löi oman sinisen (19) hieman aiemmin Ruotsissa). Nimittäin Jori Pasanen taiteli tauluun 19 lyöntisuoritusta viimeisellä kierroksella, ja meni ruhtinaallisesti kahden pisteen turvin luokkavoittoon.

E1-luokassa ei vihreä taannut palkintopallipaikkaa, poikkeuksellisesti. Kukaan E1-luokan pelaajista ei kuitenkaan avannut kolmella vihreällä kierroksella. Radat 16 tasanne ja 17 salama pitivät siitä viimeistään huolen. Finaalikierroksille mentäessä johdossa oli TuRGSin Petri Lönngren, perässä kotijoukkue MG-Acesin Jussi Heino ja Tero Vaahtio. Vaahtion ja Heinon kannassa kiinni puolestaan olivat Mansen ikämiesduo Jukka Reunavuori ja Markku Sillman. Tilanne oli siis kutkuttavan jännittävä. Finaalikierroksella edellämainituista nimistä vain yksi pystyi tuplavihreään finaalikierroksella ja se riitti luokkavoittoon. Kyseessä oli sama pelaaja, joka voitti viimeksikin, nimittäin Jussi Heino! Lönngren sijalle kaksi, ja Sillman sijalle kolme. Tämä kärkikolmikko oli myös koko kisan kärkikolmikko, kun Sillman voitti E2-luokan voittaja Pasasen ensimmäisellä uusintaradalla.

Mainittakoon vielä, että samaan aikaan pelattiin Ruotsissa, Eskilstunassa Svenska Cupen nimeä kantava kilpailu, joissa mukana Suomesta oli Kosti Salonen. Hän ja hänen joukkueensa Tantogårdens BGK ottivat hienosti hopeaa tässä kilpailussa!

Seuraavan kerran suomalaisia on tulessa juurikin Eskilstunassa, jolloin pelataan Eskilstunan Maraton -kilpailu. Tänne lähtee Suomesta 10 täyssuomalaista paria, sekä kaksi puolisuomalaista paria (Benno Pedersen&Petri Saukko ja Aki Sillman&Torgny Kjellström)