Talviliigan neljäs osakilpailu Tampereella ei tuottanutkaan suurta yllätystä joukkuekisan puolesta. Vaan Mansen ykkösykit olivat jalkeilla, marssien selkeästi kolmanteen voittoonsa. Tämä tarkoittaa sitä että vain yhden osakilpailun ollessa jäljellä, muilla ei ole teoreettisia mahdollisuuksia voittoon. Onnea siis Manselle. Kakkostilan tässä osakilpailussa otti MG-Aces ennen kolmanneksi tullutta SMGK:ta ja neljänneksi tullutta TaRGSia. Tämä tarkoitti myös sitä että MG-Aces on varmuudella liigassa toinen ja SMGK kolmas.

 

E3-luokassa oli porvoolaisten vai pitäisikö sanoa ex-porvoolaisten juhlaa. Mansen uusi jäsen Juuso Sahlberg, TaRGSin uusi jäsen Karl-Anton Lönnroth ja LMGKn Viktor Gustafsson olivat vakuuttavan ylivoiman kärkikolmikko. Gustafsson oli porukan tasaisin, mutta se tällä kertaa riitti vain kolmanteen tilaan. Lönnroth hieman tunnusteli alkuun ja pisti kaasun pohjaan vasta viimeisellä kahdella finaalikierroksella, ei yhtään kakkosta isompaan ja huikea 21 kierros päättämään kilpailu. Se ei kuitenkaan riittänyt luokkavoittoon asti, sillä Sahlberg aloitti niin myrkyllisesti että kun puolet kilpailusta oli pelattu hän oli koko kilpailun kärkitaistossa mukana! Tämä saattoi hetkellisesti nostaa jännityksen turhan korkealle pienen mustan hetken takia. Mutta hienosti kuitenkin finaalikierroksilla Sahlberg otti tilanteen haltuun ja meni 10 pisteen erolla luokkavoittoon.

E2-luokassa 11 pisteen sisään mahtui koko top 10! Täällä kolmanneksi itsensä loppupuristuksella raivasi Botnian Sören Martin. Kärkikaksikko oli omalla vihreällä värillään. Kakkoseksi lopulta sijoittunut Nina Mustonen, TaRGS,toki teki sen sitä epätavallista reittiä. Nimittäin ilman yhtään vihreää kierrosta! Mutta kun kerran laittaa taululle sinisen kierroksen se yleensä riittää pitkälle. Voittokin oli käden ulottuvilla mutta lopun takeltelu aiheutti lopulta niukasti pisteen tappion. MG-Acesin Jori Pasanen näki tilaisuutensa lopussa ja hyödynsi sen parhaalla mahdollisella tavalla. Tuloksena luokkavoitto.

E1-luokan top viisi oli samalla kokonaiskilpailun top 5, joten kerrotaan samassa sysäyksessä nämä. Erot olivat yllättävän selvät top viiden sisällä. Tantogårdens BGKn Oskari Vihervaara jätettiin tylysti viidenneksi. Sen jälkeen E2-luokkavoittajan pari Sillman vanhempi nähtiin sijalla 4. Luvassa varmasti varteenotettava pari Maratoniin! Toisesta sijasta käytiin tiukka kamppailu maratonparin Jukka Reunavuori&Jussi Heino toimesta. Tällä kertaa Jussi Heino käytti viime talviliiga-osakilpailuvoiton momentumin hyväkseen ollen toinen kahden pisteen erolla Reunavuoreen. Sijat 2 ja 3 maraton-kenraalissa, ilmoittautuminen kärkikamppailuun, tehty. Sitten voittajaan, joka on ensikertalainen. En tiedä oliko ennen kilpailua tehdyllä ilmoituksella siitä, että kyseinen henkilö pelaa maratonin kilpailun moninkertaisen voittajan Kosti Salosen kanssa, mitään vaikutusta asiaan. Mutta ensimmäinen Raholan voitto sieltä kuitenkin napsahti. Sanotaan että ensimmäinen maistuu aina makeimmalle, mutta onko asia näin Aapo Siurola?

Aapo: Onhan se mehevää saada vihdoin voitto Raholassa!

A: Oliko tämä herkullisempi kuin Botnian kisan voitto mikä oli aivan ensimmäinen kilpailuvoittosi?

Aapo: Kyllä vain!

A: Eli ensimmäinen oli ja ei ollut tässä tapauksessa se makein! Nyt kun moninkertainen maratonmestari Salosen Kosti on haalittu pariksi niin millä miettein maratoniin?

Aapo: Eiköhän lähdetä seuraavaa voittoa kohti.

Näihin tunnelmiin! Seuraavana vuorossa Raholassa pelattava maraton! Kuulemisiin.