Perinteikäs Taivallahden Grand Prix toimi samalla myös esikisana tulevan kesän SM-kisoihin ja paikalle saapuikin mukavat 42 pelaajaa.

H3-luokka. SMGKlla oli vahva näyttö tässä sarjassa, kun peräti koko kärkikolmikko tuli kyseisestä seurasta. Uusi SMGKlainen Joakim Borgar oli omaa luokkaansa tällä kertaa ja meni myös finaaliin asti! Toiseksi tasaisella pelillä itsensä löi Kristiina Andreasson ja kolmanneksi hieman suuremmalla hajonnalla sijoittui Jyri Rantanen.

H2-luokka. Helsinkiläisseura oli täälläkin valttia, mutta seura olikin TaRGS tällä kertaa. Jouni Suominen ja Joni Villanen ottivat kaksoisvoiton, heistä Suominen oli aavistuksen parempi ja eteni finaaliin, ottaen luokkavoiton samalla. Kolmanneksi Mansen Kalle Kurikka.

H1-luokka/Finaali. Vaikka Suominen ja Borgar pelasivatkin hienosti olivat heidän sijoituksensa finaalissa 9 ja 8. Loput olivat H1-luokasta joten tästä siis koko kilpailu ja H1 samassa paketissa. 7. tällä kertaa oli Mansen Juuso Sahlberg, 6. SMGKn Mirva Juhola. Viides SMGKn Marko Nuotio. Kärkinelikko oli hieman omissa lukemissaan. TuRGSin Petri Lönngren ja Jori Pasanen päätyivät taistelemaan hyvinkin tiukasti kolmossijasta, joka lopulta päätyi Lönngrenin hyppysiin harvinaisella kolmen piikin lopun esityksellä! Pasanen taisteli, muttei pysynyt samaan ja lopulta eroksi jäi yksi vaivainen lyönti Lönngrenin hyväksi. Kärkikamppailu käytiin MG-Acesin Jussi Heinon ja Uppsala BGKn Aki Sillmanin välillä. Sillman johti jonkin verran ennen viimeistä, mutta haparoi riittävästi että Heino pääsi kantaan kiinni ja lopulta ohi. Heinolle siis GPn voitto ja Sillmanille toinen sija.

Tulokset

Sunnuntain eterniittikilpailu sisälsi myös ensimmäisen kauden jännitysnäytelmän kun naisten Champions League-paikka ratkottiin SMGKn ja Mansen välillä. Tilanne eli hyvin paljon kokoajan, alkuun Manse otti jonkinmoisen johdon, sen jälkeen se johto oli välillä 12 lyöntiä ja välillä 2 lyöntiä. Finaalikierrokselle lähtiessä tilanne oli kuitenkin se SMGK oli puristanut yhden lyönnin johdon. Tämä johto seilasi hetkittäin muutamaan lyöntiin, ja puolivälin jälkeen oltiin lähes täysin tasoissa. Sen jälkeen pieni SMGK otti pienen nykäyksen ja lopulta ei enää antanut johtopaikkaansa takaisin, ja näin ollen SMGK lähtee tänä vuonna naisten edustajaksi Champions Leagueen joka pelataan Canegratessa eterniitillä.

E3-luokka. Kotiseura TaRGSin Juha Suomela oli omaa luokkaansa tällä kertaa ja nappasi luokkavoiton, SMGKn Jyri Rantanen ja TuRGSin Jari Haapanen perässään.

E2-luokka. Mirva Juhola SMGK ja Timo Vartiainen Manse, lähtivät ensimmäisen kierroksen jälkeen jahtaamaan muita toiseksi viimeiseltä ja viimeiseltä sijalta. Molemmat pelasivat hienon 23,0 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Juholan ollessa lyönnin parempi ensimmäisellä kierroksella, riitti lopulta luokkavoittoon. Vartiainen toinen ja Mansen Ida Hiltunen kolmas.

E1-luokka/Kokonaiskilpailu. Eilispäivän kolmonen Petri Lönngren koki hieman epätasaisemman päivän sunnuntaina, mutta taisteli itsensä lopulta viidenneksi. Kolmannesta sijasta käytiin lopulta uusinta SMGKn seuratoverien Sandra Walker ja Marko Nuotio välillä, joka päättyi kolmosradalla kun Walker selvitti radan yhdellä, Nuotion jäädessä tulokseen kaksi. Walker siis kolmas ja Nuotio neljäs. Kärkitaistelu muodostui lopulta Mansen Juuso Sahlbergin ja Uppsala BGKn Aki Sillmanin välille. Tällä kertaa Sillman lähti takaa-ajoasemasta finaalikierrokselle. Puolivälin jälkeen ero oli jo 3 lyöntiä Sahlbergille, mutta pikkuhiljaa lyönti kerrallaan Sillman lähestyi. Kahdelle viimeiselle radalle mennessä eroa oli vain yksi, ja kun Sillman piikkasi molemmat oli Sahlbergin tehtävä sama. Näin hän myös teki ja otti samalla uran ensimmäisen liiton alaisen kisan voiton!

Tulokset

Seuraavaksi FiAGM Kuopiossa!

-A