Suomen viime vuoden mitalisadepaikkana tunnettu Bellanpuiston kenttä oli jälleen toiminnan keskiössä, kun 22 peluria ympäri Suomen lähti valloittamaan korkeinta palkintopalli paikkaa. Tämän vuotinen Finnish Adventure Golf Masters tarjosi voittajalle extrapalkinnon. Nimittäin kokonaiskilpailun voittaja saisi automaattisesti paikan minigolfin maailmanliiton WMFn World Adventure Golf Tour finaaliin.

Naisten sarjassa kokemus puhui. SMGKn Seija Björk ja Kristiina Andreasson lähtivät jahtaamaan alussa hyvin pelannutta Botnian Anki Sandvikia. Hetkellinen nukahdus Botnialaiselta ja yhtäkkiä SMGKn parivaljakko taistelikin kärkipaikasta aivan kahdestaan. Andreasson kuitenkin etääntyi pikku hiljaa toisena olleesta Björkistä ja lopulta pääsi suorastaan laskettelemaan luokkavoittoon. Björk toinen ja Sandvik kolmas.

Miesten sarjassa nähtiin heti jymypaukku kun paikallisen seuran tuleva nuori tähti KAGCin Henri Normaja sivusi rataennätystä ja otti johdon. Seuratoveri ja viime vuoden pronssimitalisti ikämiesten sarjassa ollut Mikko Oinonen ja hopeamitalisti samasta sarjassa ollut SMGKn Marko Nuotio jäivät heti 7 lyöntiä Normajaa. Sitten kuitenkin mainitut herrasmiehet laittoivat kaasun pohjaan ja kutistivat eroa kierros kierrokselta. Nuotiolla oli yksi vaihde enemmän silmässä ja hän karkasikin lopulta jo ensimmäisen päivän aikana vastustamattomaan johtoon, josta piti kaksin käsin kiinni koko sunnuntain. Finaalikierroksella Nuotio oli selkeästi vapaa huolista, kun meinasi lyödä uuden rataennätyksen. Seuratoverit Normaja ja Oinonen taistelivat keskenään hopeasijasta, jonka viime vuoden sensaatio Oinonen lopulta käänsi itselleen vahvoilla viimeisillä kierroksillaan. Normaja piti kolmannen paikkansa vaikka lähimmät uhkaajat pääsivätkin aika lähelle. Neljänneksi lopulta hienon loppunousun tehnyt SMGKn Harry Grönlund, viidenneksi ja kuudenneksi viime vuoden miesten sarjan mitalistit TaRGSin Tommi Lantta ja Mansen Eetu Ikola. Marko Nuotiolle siis voitto ja paikka WAGTn Finaaliin.

Joukkuekilpailussa SMGKn joukkue ylsi kolmanneksi joukkueella Björk, Grönlund ja Jyri Rantanen. KAGC ylsi parhaimpaan joukkuetulokseensa tänä vuonna ollen hienosti toisen H. Normaja, Oinonen ja A. Normaja joukkueellaan. Voittoon meni suhteellisen helposti sekajoukkue Tom Ahlberg, Lantta ja Nuotio, vaatimattomasti Greatest Players kutsumanimeltään.

Tulokset

Seuraavaksi retkikunta kohtaa Turun huopakentän jo tulevana viikonloppuna, ja osa Porton rannikolle senioreiden Nations Cupin muodossa!

-A