Tämän vuoden SM-kilpailut järjestettiin tällä kertaa betonilla Tampereella, Koulukadun upeissa puitteissa. Paikalle ei aivan suurinta pelaajaamassaa saapunut mutta sitäkin paremmat karnevaalit saatiin aikaan.

Aloitetaan yllättäen joukkuetuloksista! Yleisten 4-henkisjoukkueen Suomen mestaruuden tällä kertaa käänsi kotiseura Manse tiukan ja uuvuttavan taistelun jälkeen. Taistelun häviävä osapuoli ja hopeajoukkue oli tällä kertaa Botnia. Kolmanneksi SMGKn joukkue, joka oli itseasiassa paras joukkue avauskierroksen jälkeen.

Varttuneiden joukkuekisassa nähtiin vieläkin jännempi voittokamppailu. Tällä kertaa Botnian ja SMGKn välillä. Vain piste erotti lopulta voittajajoukkueen, joka oli tällä kertaa Botnia. SMGKlle karvas hopeasija ja kolmanneksi pelasi itsensä TaRGS.

Miesjunioreita saatiin koko palkintopallillinen pellille. TuRGSin Oliver Mäntylä, Botnian Kasper Kammonen ja MG-Acesin konkari Arttu Suojanen lähtivät taistelemaan kullasta. Tällä kertaa konkari Suojanen ei mahtanut nuoremmilleen mitään joten pronssinen mitali jäi hänelle. Ensimmäisen päivän jälkeen Mäntylällä oli vahvin ote kullasta, Kammosen ollessa iskuetäisyydellä. Suurimman iskun toisena päivänä teki kuitenkin Mäntylä itse ja meni lopulta vakuuttavaan voittoon. Kammoselle siis hopeaa.

Naisveteraaneissa ei missään vaiheessa ollut kahta sanaa etteikö Botnian Anki Sandvik menisi Suomen Mestaruuteen, mutta hopeasta käytiin lopulta tiukka vääntö NMGn Sonja Flöjt-Sandbergin ja C-94n Monica Suonperän kanssa. Tämä ottelu päättyi Flöjt-Sandbergin voittoon lopulta. Suonperälle siis pronssia.

Varttuneissa naisissa ei myöskään suurta jännitystä nähty kun SMGKn Kristiina Andreasson voitti ylivoimaiseen tyyliin. Toiseksi yhtä selvällä marginaalilla tuli TaRGSin Nina Mustonen ja kolmanneksi Botnian Annikki Martin.

Naisten sarjan vei historialliseen tyyliin Mirva Juhola, SMGK, hän oli myös kisan paras naispelaaja.

Varttuneissa miehissä ei sitten ollut mitään dramatiikka. Jokainen sija oli suunnilleen selvä ennen finaalia ja ennen finaalia edeltävää kierrosta. Osakseen sen teki SMGKn Marko Nuotion loistopeli ensimmäisenä päivänä, jolla pystyttiin kruisailemaan sekä sarjan SM-kultaan että myös kisojen parhaimmaksi pelaajaksi. Toisekseen Botnian Sören Martin kovalla perustasollaan ja tasaisuudellaan vei muilta hopeamitalimahdollisuudet aika aikaisessa vaiheessa, hänelle siis hopeaa. Kolmannekseen Mansen Jukka Reunavuoren perustekeminen riitti tällä kertaa helpohkoon pronssiin.

Miesveteraaneissa puolestaan ei dramatiikkaa ja taistelua sitten puuttunutkaan! Kärkikolmikko Botnian Timo Kammonen, ja SMGKn Harry Grönlund&Ari Ahrenberg lähtivät finaalikierrokselle kolmen lyönnin sisältä. Unohtamatta vain kolmen lyönnin perässä vaanivaa MG-Acesin Juha Lehtoa. Ensimmäinen dramaattinen hetki nähtiin kun radalla neljä tuli Kammoselle noutaja, jolloin hän putosi terävimmästä kärkikamppailusta. Tässä vaiheessa Ahrenberg siirtyi mietoon johtoon ennen Grönlundia, ja tämä johto piti kuin pitikin loppuun asti. Näin Ahrenbergille pitkän uran saavutuksiin voidaan nyt lisätä myös SM-kulta betonilta! Grönlundille lopulta hopeaa ja loppukirin myötä pronssille ylsi Lehto.

Miesten sarjassa niin ikään tilanne oli ennen kahta viimeistä kierrosta kutitteleva. TaRGSin Tommi Lantta johti lyönnillä ennen MG-Acesin Tero Vaahtiota ja kolmella lyönnillä Uppsalan Aki Sillmania. Toisiksi viimeisellä kierroksella Lantta otti spurtin johon pystyi jotenkin vastaamaan vain Sillman ollen jo 4 lyönnin päässä, Vaahtion pudotessa viiden lyönnin Sillmanista. Finaalikierroksen alku näytti jo siltä että peli on pelattu kun ero kasvoi kuuteen lyöntiin heti. Mutta kierroksen edessä kuin varkain oli Sillman hiipinyt pisteen päähän ennen puoliväliä ja tasoihin heti seuraavalla radalla. Tasatahtiin edettiin loppuun asti lukuunottamatta rataa 14, jossa Sillman löi yhdesti ja Lantta kahdesti. Tämä piste ratkaisi lopulta miesten sarjan voiton Sillmanille, Lantan tullessa hopealle ja Vaahtion pronssille.

Tulokset

 

Matchplay

Miesten ensimmäisellä kierroksella ensimmäinen yllätys oli valmis kun Mansen Markku Sillmanin ja Aapo Siurolan kamppailu päättyi Sillmanin voittoon. Toisella kierroksella meinattiin nähdä vastaavanlainen pudotus, kun Lantta oli jo köysissä Mansen Joonatan Reunavuorta vastaan, mutta onnistui lopulta menemään jatkoon. Kolmannelta kierrokselta alkoikin sitten pudota porukkaa, kultamitalistit Nuotio ja A. Sillman päätyivät laulukuoroon kun välieriin etenivät Mansen Jukka Reunavuori ja Julius Myllymäki, sekä Lantta että Botnian Sören Martin. Ensimmäisestä parista voiton otti tasaisen vakuuttavalla pelillä Reunavuori, kun Myllymäen kohtaloksi tulisi pronssiottelu. Lantan ja Martinin ottelu oli niin tasainen että se meni jatkorei’ille asti joissa lopulta Sören Martin osoittautui vahvemmaksi, Lantan edetessä pronssiotteluun.

Pronssiottelussa Myllymäki vs Lantta edettiin myös jatkorei’ille kuin niin monessa Lantan ottelussa aiemmin, ja tällä kertaa Lantta kuittasi välierätappion voittamalla pronssiottelun ja pronssisen mitalin.

Kultaottelussa edettiin tasaiseen tahtiin aina kun jopikumpi, Reunavuori tai Martin otti ratavoiton, otti vastustaja lähes aina seuraavalla kahdella radalla tuon kiinni. Tämäkin ottelu kuten arvata saattaa meni jatkorei’ille asti, joista ensimmäisellä Sören Martin oli parempi joten hänelle uran ensimmäinen Matchplay-kulta! Reunavuorelle siis hopeaa.

Naisten ensimmäisellä kierroksella nähtiin heti yllätys kun SMGKn Kristiina Andreasson putosi pois. Välierissä kohtasivat siis Mirva Juhola ja Sonja Flöjt-Sandberg sekä Nina Mustonen ja Carina Smeds. Näistä pareista yllättäen meni finaaliin Flöjt-Sandberg ja ehkä vähemmän yllättäen Mustonen, Smedsin ja Juholan kohdatessa pronssiottelussa.

Pronssiottelussa, kovatasoisessa sellaisessa parempi lopulta oli Carina Smeds, hänelle siis pronssia.

Kultaottelussa sitten nähtiinkin TaRGSin Mustosen dominointia hänen voittaessa Flöjt-Sandbergin peräti 8-3. Mustoselle myöskin uran ensimmäinen Matchplay-kulta, Flöjt-Sandbergille siis hopeaa.

Tulokset Matchplay