Raholan vuoden avaus ja talviliiga osa 4.

 

E3-luokassa nähtiin jälleen uutta verta palkintopallilla. Alusta asti kovinta vauhtia piti kotiseura Mansen Lotta Onikki, joka jätti muut selvästi taakseen marssiessaan uransa ensimmäiseen luokkavoittoon! Kakkossijasta olikin sitten todella tiukka vääntö. Porin MG-Acesin V-P Sundell ja Arttu Suojanen, Lahden MGK:n Karl-Anton Lönnroth ja Juuso Sahlberg, Mansen Minna Sola sekä Vaasan Botnian Anki Sandvik, olivat kaikki noin 3 pisteen sisällä ennen viimeistä viittä rataa. Näistä viimeisten ratojen tapahtumista voisi kirjoittaa romaanin, mutta se jääköön nyt kirjoittamatta. Yllättävää kyllä yhtään uusintaa ei tullut. Hopeatilalle edellä mainitusta ryhmästä puristi tällä kertaa Lönnroth, kokonaisen pisteen erolla nuoreen lupaukseen Arttu Suojaseen. Jälleen kokonaisen pisteen erolla Suojanen päihitti Minna Solan, joka puolestaan otti pisteen murskavoiton kolmikosta, Sundell, Sandvik ja Sahlberg, jotka pelasivat tasatuloksen.

E2-luokkaan juuri noussut ja viime Raholan osakilpailussa E3-luokkaa dominoinut Mansen Julius Myllymäki oli jälleen vireessä. Päivän päävastustaja tuli päinvastaisesta tilanteesta. Nimittäin juuri E2-luokkaan pudonnut ja viime Raholan osakilpailussa hieman takellellut TuRGSin Petri Lönngren esitti tällä kertaa oivia otteita.  Finaalikierroksille lähdettäessä ei muilla luokan pelaajilla ollut osaa eikä arpaa tähän taisteluun. Myllymäki ja Lönngren vaihtoivat iskuja ja johtoasemaa kuin Muhammad Ali ja Joe Frazier aikanaan. Lönngren antoi siimaa lyötyään viimeisellä kierroksella nelosen rataan numero 2, mutta ei luovuttanut. Piste pisteeltä Lönngren lähestyi ja lopussa olikin pari paikkaa tulla peräti tasoihin. Aivan rinnalle ei kuitenkaan hän enää päässyt ja Myllymäen upottaessa viimeisen radan etulyöntiasemasta meni uran ensimmäinen E2-luokkavoitto nuoren Myllymäen nimiin.  Lönngren toiseksi, TaRGSin Nina Mustonen hienosti vihreällä keskiarvolla oli kolmas ja Botnian Sören Martin neljäs.

 

E1-luokassa nähtiin viimekertaisen Raholan osakilpailun tapaan Mansen Jukka Reunavuoren ja Kungälvs BGKn Aki Sillmanin välinen mittelö. Miehet tulivat kolmannella kierroksella kummatkin vihreettömästi radalle 16. Sitten alkoi tapahtua. Reunavuorella kävi radalla 16, salto, pieni lapsus kun erehtyi kerran koputtamaan kyseisen radan. Hän suoritti kuitenkin tyylikkäästi kakkospaikon suoraan aloituspaikalta ja löi kaupan päälle viimeiset kaksi rataa sisään ensimmäisellä yrittämällä. Tulokseksi merkattiin siis 19. A. Sillmanille ei saltossa tällä kertaa käynyt yhtä lyöntiä kummempaa, mutta viimeisellä radalla kiikarilla sitten vasta kävikin. Kiikarin putki oli ainoa este Sillmanin ja täydellisen kierroksen 18 välillä. Tuloksena kuitenkin oli täydellinen katastrofi. Nimittäin kiikarin putki oli aivan liian ahdas ja tulokseksi korttiin merkattiin 7, eli täyttymys. Finaalin lähdettiin silti Sillmanin pisteen johdossa. Kaksikko oli karannut kolmannella sijalla majailleelta Tero Vaahtiolta jo kuusi pistettä tässä vaiheessa. Kukaan ei ehkä tämän seiskan jälkeen olisi uskonut että Sillman itsensä kerää, mutta niin vain nyt kuitenkin kävi. Lopputulokseksi hänelle merkattiin 104. Reunavuori taisteli minkä pystyi ja pelasi jälleen loistavan 107, mutta tällä kertaa se riitti vain luokan ja kokonaiskisan toiseen tilaan. Kolmanneksi nosti itsensä SMGKn Marko Nuotio.

Kokonaiskilpailussa, Julius Myllymäki pelasi jälleen hienosti kolmanneksi.  Nuotio oli neljäs, Lönngrenin ollessa viides. Vaahtio oli lopulta kokonaiskilpailun kuudes, voitettuaan uusinnassa Mansen Aapo Siurolan.

 

Talviliigassa järjestys oli täsmälleen sama kuin viimekertaisessa Raholan kilpailussa. Manse meni vakuuttavaan voittoon, SMGK oli toinen ja MG-Aces oli kolmas. Tällä hetkellä tilanne on kutkuttavan jännittävä kokonaiskilpailun osalta. SMGK johtaa 34 pisteellä. Manse on toinen 32 pisteellä ja MG-Aces on kolmas 30 pisteellä. Ken tietää miten tässä lopulta käy! MG-Acesilla ja Mansella on kummallakin yksi kotivuoro jäljellä. Tapana on toistaiseksi ollut että kotijoukkueet ovat olleet lähes voittamattomia. Vielä kun lisätään muuttuja, että huonoin lopputulos näistä kuudesta osakilpailuista pyyhitään pois, niin kuka tietää miten tämän talven liigassa käy!

Seuraavan kerran Raholassa pelataan jo kahden viikon päästä kun vuorossa on perinteinen maraton!

-A