Pori Open, ulkokauden viimeinen huopakilpailu kokosi paikalle peräti 57 osallistujaa. Aurinkoista säätä luvattiin, mutta pienet sade ja raekuurot pääsivät hieman yllättämään.

Nuorissa Kankaanpään sisaruksista Jere vei vielä pidemmän korren Aadasta, toistaiseksi.

Naisissa tuttu nimi, Mansen Mia Vuorihovi oli omalla kymmenluvullaan ja vei luokan voiton. Toisesta sijasta kehkeytyi tiukka taisto joka päättyikin, NMGn Carina Smedsin ja kotiseura MG-Acesin Marita Tranberg-Vuokon tasapeliin, josta uusinnan voittajaksi selviytyi kotikenttätietämyksellään, Tranberg-Vuokko.

Veteraaneissa koko kauden luokkaa harjannut TuRGSin Jori Pasanen oli jälleen ykkönen ja meni aina finaaliin asti. Kotiseuran legenda Juha Lehto otti toisen sijan. Kolmanneksi ylsivät NMGn Bengt Nord ja TuRGSin Jari Haapanen.

Varttuneissa näytti jo hetken että kisasta tulee kahden kauppa SMGKn Marko Nuotion ja MG-Acesin Janne Mäkelän kanssa, mutta toisin kävi. Herrat olivat sijoilla 2 ja 3 kun Nuotio piikkasi viimeisen radan ja Mäkelä löi siihen kahdesti. Voittoon ja finaaliin kiri lopulta MG-Acesin Rami Paavola upealla 26 lyönnin kierrostuloksellaan.

H3-luokassa kotiseura jyräsi jälleen kun Hannu Vuokko otti luokan voiton omakseen kelpolla pelillä. AK-98 Petri Saukko viritteli kovaa loppukiriä ja pääsikin lopussa jo pisteen päähän mutta lähemmäksi tällä kertaa hän ei kyennyt. Kolmanneksi TuRGSin Leevi Kivimäki.

H2-luokassa nähtiin uusi rataennätys kun TuRGSin hyvin nuori tähti Oliver Mäntylä löi peräti 25. Tämä siivitti hänet helppoon luokkavoittoon ja finaaliin. Toiseksi Mansen Aapo Siurola joka kellisti uusinnassa MG-Acesin virtuoosin Juha Latvan.

H1-luokka ja finaali. Miksi yhdessä eikä erikseen? No tämä siksi että top 4 olivat täysin samat. Melkein top 5. Kisa oli nimittäin niin tiukka että voittotaistelusta aivan kalkkiviivoilla pudonneen Mäntylän lopetus 3-5 tiputti hänet viidennelle sijalle MG-Acesin Kimmo Lehtiön kanssa. Ja tuo paljastikin jo finaalin 5. sijan uusinnan voittajan, se oli Mäntylä. Radalla 4, hevosenkenkä, ratkesi tämä uusinta.
Neljänneksi luokassa ja finaalissa sijoittui kotiseuran Tero Vaahtio, joka jäi voitosta lopulta vaivaiset 2 lyöntiä. Vielä lähemmäs pääsi mr aina top 2 Pori Openissa, nimittäin TuRGSin Timo Kuusela, aikanaan Pori Openia suorastaan dominoinut Kuusela teki comebackin kilpailuun 19 vuoden tauon jälkeen ja dominoi jälleen! Vain viimeisen radan tolppalaukaukset estivät Kuuselaa juhlistamasta jälleen, tuloksena kuitenkin hieno 3 sija. Ja näin kärkiuusintaan pääsivät kuin varkain Uppsala BGKn Aki Sillman ja kotiseuran Jussi Heino. Ensimmäiseen kolmeen rataan miehet suorittivat aina eri luvun, (2,3,1) mutta saman luvun kuin vastustaja joten ratkaisu siirtyi radalle 4. Tähän Heino suoritti jälleen eri luvun kuin edellisiin ratoihin, joka avasi oven Sillmanille ja tällä kertaa hän käytti sen lyöden piikin. Näin tällä kertaa.

Tulokset

Yyteri.

Siellä meillä oli tasoituksellinen HuopaMOS-kilpailu jossa H2 pelaajat saivat yhden lyönnin per kierros tasoitusta ja H3-luokan pelaajat kaksi lyöntiä per kierros. Tällä kertaa viidenneksi sijoittui mies joka ilmestyi suoraan kisaan, MG-Acesin Kimmo Lehtiö. Neljänneksi saman seuran legenda, Juha Lehto. Kolmanneksi itsensä puristi hieman useammalla piikillä kuin eilisenä päivänä SMGKn Marko Nuotio. Toiseksi viime vuoden tapaan MG-Acesin Tero Vaahtio ja voittajaksi viime vuoden tapaan saman seuran Jussi Heino, joka ei ottanut yhtään 2 isompaa numeroa koko päivänä ja löi uuen rataennätyksen 23!