62 pelaajaa viidestä valtiosta löysi tiensä Raholan liikuntakeskuksen yläkertaan! Sarjoja oli paljon joten lyhyet tiivistelmät luvassa.

Naisjuniorit. Tällä kertaa vain 3 ruotsalaista oli mukana joten heille tuli hieman viikkokilpailu tästä. Ensi kerralla paremmin! Ruotsalaisten paras tällä kertaa oli Alva Kvarnström joka lopetti vahvasti. Hopealle Julia Göransson ja pronssille Isabell Möller.

Miesjunioreissa oli parivaljakko ruotsalaisia ja suomalaisia. Ennakkoon Erik Nilsson oli vahvin, ja sen hän myös näytti vaikean ensimmäisen kierroksen jälkeen. Koko kisan top 5 ja juniorisarjan ylivoimainen voitto. Mutta sitten hopeasta käytiinkin hurja kamppailu kun vielä vaikeamman alun jälkeen Suomen Kasper Kammonen lähti hurjana toiseen kilpailupäivään ja pääsikin jo lyönnin päähän Anton Erikssonista, mutta loppukiristys onnistui tällä kertaa ruotsalaiselta paremmin ja tuloksena kuitenkin hienon pelin lisäksi pronssinen mitali.

Naisseniorit. Ennakkoon ehkä avoimin kilpailu oli luvassa. Ja niin myös tapahtui ennen finaalia kärkipaikka vaihtui monen pelaajan, muutamasta maasta! Finaalikierrokselle kuitenkin lähdettiin suomalaisten kolmoisjohdossa! Sandra Walker ja Nina Mustonen olivat hieman karussa Seija Björkistä ja Ruotsin Annelie Lundellista. Päivän shown finaalikierroksella tarjosi tällä kertaa Nina Mustonen! Vain 2 rataa ohi finaalikierroksella ei jättänyt muille mitään palaa, joten kulta Mustoselle. Walker seurasi parhaansa mukaan ja hänelle siitä hienosti hopeamitali! Lundell lopulta kokosi itsensä viimeiselle kierrokselle hieman ja sai pronssin.

Miesseniorit. Ennakkoon oli luvassa hyvin tasainen kilpailu. Ruotsin kova kolmikko Robert Gustavsson, Peter Ericsson ja Daniel Ågren aloittivat hyvin vahvasti, mutta niin aloitti myös Suomen Jukka Reunavuori! Lopulta tämä nelikko hieman karkasi muilta kisan edetessä. Ågren ainoana väisti punaiset kierrokset ja iski pari sinistäkin tulosta sinne väleihin antoi hänelle hyvän edun finaalikierroksille. Perässään Reunavuori ja Ericsson. Ågren piti lopulta helpohkosti muut takanaan ja meni seniorisarjan voittoon! Hopeasta kamppailu alkoi ratkeamaan finaalikierroksen puolivälissä kun Reunavuori laittoi ison vaihteen silmään ja meni lopulta helpohkosti ja ennen kaikkea hienosti hopeaan! Gustavsson lopulta hieman kauempaa iski vielä pronssille, kun Ericsson aavistuksen hyytyi lopussa.

Naiset. Naisten sarjassa ruotsalaiset olivat ryhmänä odotetun tasaisia, mutta kenestäkään ei ollut mitään vastusta Suomen Mia Vuorihoville joka ensimmäisen kierroksen hankaluuksien jälkeen pelasi loput kierrokset pelkälle vihreälle ja kruisaili voittoon peräti 18 lyönnin turvin. Tasainen ruotsalaisryhmä kerkesi sitten maaliin, Carolin Svenssonille hopeaa ja Wilma Harryssonille pronssia ennen Julia Sjöbergiä, Mirva Juholaa ja Ida Hiltusta.

Miehet. Ruotsin Johan Rydberg ja Eirik Seljelid karkasivat hieman kärkikaksikkona toiseen päivään ja lopulta selkeästi erottuivat muista. Tilanne oli tasan heidän välillään finaalikierrokselle lähtiessä mutta heti radasta yksi Rydberg otti lyönnin etumatkan ja piti lopulta aina vähintään yhden lyönnin eron loppuun asti ja meni mestaruuteen asti. Seljelidille hopeaa. Pronssista syntyi lopulta suuri taistelu kun toisen päivän suurimmat nousut tehneet Marcus I. Andersson ja Kosti Salonen päätyivät tasapisteisiin ja uusintaan asti. Se lopulta ratkesi toisella radalla jonka Salonen löi ohi ja Andersson löi sisään.

Tulokset

 

Joukkuekilpailut

Seniorit. Suomella oli vahva tahto haastaa ennakkosuosikkina pidetty Ruotsi. Aluksi noin 5radan aikana näytti että haaste on heitetty, mutta sitten alkoi keltasininen juna puksuttamaan, ensimmäinen joukkuekierros siniselle ja homma alkoi olla taputeltu. Lopulta aika vaivattomaan voittoon meni Ruotsi. Suomelle kuitenkin hopeaa hienosti, Tanskan ollessa pronssilla.

Juniorit. Ruotsi vei, yllättäen.

Naiset. Suomi ja Ruotsi olivat ensimmäisen päivän jälkeen täysin tasoissa! Lopulta länsinaapurimme kuitenkin kaivoi tarvittavat lyönnit voittoon ja Suomelle ehkä jopa kevyesti karvaanmakuinen hopeamitali.

Miehet. Ensimmäiset kierrokset povasivat huimaa jännitysnäytelmää Ruotsin Suomen ja Tanskan välillä. Päivän vaihtuessa Suomi oli valitettavasti se joukkue joka hieman putosi kelkasta, sitten putosi Tanska. Ja no, jäljelle jäi Ruotsi joka putsasi joukkuekilpailut kaikki. Tanskalle hieno kilpailu uusien kasvojen kera ja palkkioksi hopea. Suomelle pronssia.

Sitten suunnataankin kohti ulkokautta ja Taivallahden Grand Prix – kilpailua!

-A