Pitkän tauon jälkeen oli maratonin aika palata Poriin. Tuttuja pareja ja ulkomaan eläviä maailman tilanteesta johtuen puuttui mutta paljon uutta verta oli mukana tällä kertaa ja jälleen 13 paria osallistui kilpailuun mukaan. Kilpailu kokonaisuudessaan oli todella tasainen kun toisen sijan ja viimeisen sijan välillä oli alle 45 pistettä, esimerkkiverrokki viime maratoniin missä toisen sijan ja viidennen sijan välinen ero oli suunnilleen sama.

Heti alkuun näytti että Porin kisojen onnistujat ja suosikit karkaavat muilta kun TuRGSin Petri Lönngren(&Oliver Mäntylä, TuRGS) ja SMGKn Marko Nuotio(&Aapo Siurola, Manse) kiisivät muilta karkuun ensimmäisellä neljänneksellä. Mutta Maraton on parikisa ja kun toiset osapuolet muista pareista päästettiin irti niin tilanne kiristyi huomattavasti. Tero Vaahtio MG-Aces(&Jori Pasanen, TuRGS) ja Botnian Tom Ahlberg(&Timo Kammonen) tasoittivat kärkipään tilannetta kummasti ja yhtäkkiä 4 joukkuetta oli hieman irti muista puoliväliin mennessä. Puolivälin krouvin tietämillä nähtiin peräkkäin kaksi parasta henkilökohtaista suoritetta kun ensin Mansen Aapo Siurola löi 18 ja sen jälkeen TuRGSin Petri Lönngren löi 18. Tätä herkkua ei usein nähdä ja useammalta kuin yhdeltä pelaajalta per turnaus vielä harvemmin. Puolivälin jälkeen alkoi Siurolan ja Nuotion irtiotto johon muilla ei ollut mitään sanottavaa, vaan he painoivat kaasu pohjassa maalin ja maratonvoittoon asti. Takana Ahlberg&Kammonen sekä TaRGSin Joakim Borgar&SMGKn Mirva Juhola olivat kakkostaistelussa kuumimpia nimiä heidän perässään Vaahtio&Pasanen ja Mansen Jukka Reunavuori&MG-Acesin Jussi Heino. Kakkostaistelun tiimellyksessä Vaahtio näki paikkansa tulleen ja huimalla loppuvedollaan nosti parin peräti toiseksi asti. Ahlberg&Kammonen pelasivat kolmannelle sijalle. Borgar&Juhola päätyivät lopulta neljänneksi ja Heino&Reunavuori viidenneksi.
Tulokset

Huimia taisteluita nähtiin ikään kuin ensisoittona ennen Talviliigan kahta viimeistä osakilpailua missä lähes kaikki on vielä auki! Tulevana lauantaina mennään taas siellä. Pitääkö TuRGS haastajat takana? Nouseeko Manse? Mitä tekee SMGK? Kaikki tämä ja tämä kaikki hyvin pian.

-A