Maratoniin osallistui tänä vuonna 13 paria yhden parin joutuessa jättämään leikin kesken harvinaisen loukkaantumisen sattuessa. Ennakkoon kovimpia pareja olivat mm. viime vuoden voittajapari Aki Sillman&Eirik Seljelid, kotikisadominaattorit Jukka Reunavuori&Jussi Heino, harjoitteluiden parhaat Juuso Tasku&Aapo Siurola ja parista riippumatta kärkitaistossa mukana Kosti Salonen, parinaan tällä kertaa Julius Myllymäki. Mustana hevosen kilpailuun lähti viime maratonin (huopamaraton Pietarsaaressa) hopeamitalistit Tero Vaahtio ja Petri Lönngren.

Alussa kuitenkin miehet Porvoosta Juuso Sahlberg&Jan Björkman ryntäsivät kärkitaisteluun mukaan. Alun hurja vauhti ei kuitenkaan aivan loppuun asti pysynyt mutta tuloksena hieno kuudes sija. Hieman edempänä Tasku&Siurola ja Lönngren&Vaahtio kävivät hurjaa taistoa nelostilasta loppusuoralla, Lönngren ja Vaahtio virittelivät sellaisen loppukirin etteivät Tasku&Siurola voineet mitään. Jäljelle jäi kolmen kopla, Reunavuori&Heino, Sillman&Seljelid ja Salonen&Myllymäki. Kolmikon ensimmäinen parivaljakko aloitti kohtalaisen hitaasti ja jäivätkin alussa jonkin verran, mutta lopun tullessa suunnilleen samaa tahtia kärjen kanssa oli lopputulemaksi kolmas sija.

Taisto kärjestä alusta asti oli siis Salonen&Myllymäki parin ja Sillman&Seljelid parin välinen taistelu. Alkuun parit vaihtelivat kärkeä pariin kertaan. Hetken taistelun jälkeen Salonen&Myllymäki vaikuttivat karanneen kun ero oli yhdeksän pistettä. Loppupuolella ero vaihteli hurjasti, kävi kymmennessä pisteessä putosi neljään, taas yhdeksään ja niin edespäin. Myllymäki&Salosen ollessa niskan päällä. Ero venähti jo 11 pisteeseen kun kolme kierrosta oli jäljellä. Seljelid löi 19-21 ja pääsi kuin varkain viiden pisteen päähän ennen viimeistä kierrosta. Ero kutistui jo kolmeen pisteeseen kun monta ratkaisu rataa oli vielä jäljellä. Seljelid piikkasi niitä edellä, mutta niin myös teki Salonen perässä. Tämä jahti ei siis riittänyt aivan loppuun asti ja näin Seljelid&Sillman ottivat toisen sijan ja voittajaksi selviytyi Kosti Salonen ja Julius Myllymäki!

Lopulliset tulokset

-A