On taas aika kun EM ja MM-kisat pyörähtivät käyntiin. Tällä kertaa varttuneet pelasivat EM-kilpailun Italian Predazzossa ja juniorit EM-kilpailun Latvian Liepajassa.

Junioreista matkaan lähtivät Arttu Suojanen, MG-Aces ja Julius Myllymäki sekä Aapo Siurola Mansesta. Tukenaan Juuso Tasku ja Pasi Aho. Kisa pelattiin poikkeuksellisesti sisällä ja vain yhdellä alustalla, eterniitillä. Kisan alkutaipale oli hieman nahkea jokaiselta, mutta loppupuristuksella itsensä top 32 joukkoon puristi itsensä sekä Arttu sija 26, sekä Julius sija 24. Tämä tiesi heille siis Matchplayta!

Matchplay. Valitettavasti Suomen pojat eivät aamulla kerenneet jatkoon menevien junaan ja putosivat heti ensimmäisellä kierroksella.

Varttuneissa nähtiin sekä täysi miesjoukkue, että naisjoukkue. Seija Björk, Tuula Mörck, Carina Smeds ja Kristiina Andreasson naisittivat naisjoukkueen ja Sören Martin, Marko Nuotio, J-P Kujansuu, Jori Pasanen, Jyri Rantanen, Ari Ahrenberg ja Jukka Reunavuori miehittivät miesjoukkueen. Koutseinaan Norbert Nolte ja Joonatan Reunavuori.

Naisissa joukkueemme väläytteli paikoin vahvoja kierrostuloksia, mutta kokonaisuus ei ollut kuitenkaan riittävän eheä. Tuloksena 8. sija joukkuekilpailussa ja paras naispelaaja Seija ylsi sijalle 23 henkilökohtaisella listalla.

Miehissä nähtiin vähän samankaltaisia elementtejä, muutamia huippusuorituksia ja vastapainona vähän heikompaa välillä. Tuloksena myös 8. sija joukkuekilpailussa. Joukkueen kuopus Sören Martin venyi loppukierroksilla upeasti ja pelasi itsensä sijalle 32, joka oli sekä riittävä matchplay-paikkaan, että paras tulos Suomen joukkueessa.

Matchplayssa Sören kohtasi suomalaisille entuudestaan tutun Torgny Kjellströmin, ja tämä ennakkotieto saattoi olla ratkaiseva. Sören pyristeli pitkään perässä, mutta lopussa iski tasoihin ja uusinnassa ohi. Toisella kierroksella vastaan asteli isäntämaan Geky Ricchiuto. Alun isäntämaan kannustushuudoilla saattoi olla osuutta asiaan kun Geky hieman karkasi alkuradoilla, mutta lopussa kun Sören sai jälleen juonen päästä kiinni oli jo hieman myöhäistä. Upea taistelu päättyi harmittavasti kuitenkin toiseen matchplay-kierrokseen.

Seuraava kv-kisa onkin Europa cup/Minigolf Champions League Itävallan Voitsbergissä, jonne lähtevät Mansen naiset ja MG-Acesin miehet. Tsemppiä heille sinne!

-A