Aloitetaan EC-karsinnalla, Manse lähti hakemaan jälleen paikkaa EC-karsinnasta, mutta SMGK ja Botnia olivat tällä kertaa vastustajina. SMGKlla oli vahva kokemuksella höystetty joukkue, Botnialla puolestaan kotikenttä. Miten tässä tulisi käymään? Ylivoimaisesti vahvin alku nähtiin SMGK:lta joka ensimmäisellä kierroksella otti kaksinumeroisen johdon ja toisella kierroksella lisäsi johdon jo kahteen kymmeneen lyöntiin. Tämä seisautti ja hyydytti kilpakumppanit täysin, ja näin SMGK selkeästi EC-karsinnan voittoon! He myös olivat jokaisella kierroksella parhaita, joten jossittelun sijaa ei jäänyt yhtään.

EC-karsinnan ohella pelattiin myös luokkakilpailu lauantaina.

Veteraaneissa alun hurjinta tahtia piti SMGKn Harry Grönlund ollen vihreällä tuloksella kolmen kierroksen jälkeen, mutta kotijoukkue Botnian Christer Sund ja Kjell Sandberg eivät luovuttaneet vaan kirivät viimeisellä kierroksella Grönlundista rinnalle ja ohi. Sund meni luokkavoittoon asti ja Sandberg toiseen tilaan.

Naisten luokassa puolivälin jälkeen kärjessä nähtiin muinoin tuttu nimi, mutta nykyään hieman yllättävä vähän pelaamisen takia. Nimittäin Kristiina Andreasson oli kärkipaikalla kun kaksi kierrosta oli saatu maaliin. Vauhti ei aivan kuitenkaan riittänyt loppuun asti, tuloksena neljäs sija. Mansen Ida Hiltunen, Botnian Outi Parkatti ja NMGn Carina Smeds olivat menneet ohi. Heistä kolmanneksi sijoittui Hiltunen, toiseksi upealla 29 kierroksella viimeisellään pusertanut Parkatti ja luokkavoittoon Smeds, jonka paras kierros niin ikään oli 29, mutta se tapahtui ensimmäisellä kierroksella.

B3-luokassa, kyllä B3-luokassa Mansen Aapo Siurola oli ylitse muiden tasaisella 30 kierrostuloksen molemmin puolisella nakutuksellaan. Toiseksi itsensä löi MG-Acesin Juha-Petri Kujansuu, ja kolmanneksi NMGn Mikael Rönn.

B2-luokassa kärkitaistelu muotoutui lopulta sisarten taistoksi kun Botnian Timo Kammonen ja Seija Björk löivät kummatkin kaksi viimeistä kierrosta 30 tai alle vauhtiin. Kärjessä kahden kierroksen jälkeen ollut Mansen tuleva tähti Julius Myllymäki hyytyi aavistuksen kolmannen kierroksen keskiosalla ja näin päätyi kolmannelle tilalle. Björk oli puolestaan vahvempi sisartaistossa paremman alun sekä lopun myötä, näin Björkille luokkavoitto!

B1-luokassa nähtiin Mansen Eetu Ikolan voittokulun jatko, viime vuoden voittaja häikäisi vastustajat huimalla 27,25 keskiarvon tuloksellaan ja jätti muut kauas taakseen. Toiseksi sijoittui WAGMiin vauhtia hakenut TaRGSin Tommi Lantta hienosti myös syvähköllä vihreällä tuloksella, ja kolmanneksi sijoittui lopun liekkeihin syttynyt Mirva Juhola.

The Final, Grande Finale.

Totuttuun tyyliin finaalipäivä oli sunnuntai, jolloin kaikki olisi mahdollista. Näin myös oli koska lauantain paras pelaaja Eetu Ikola mm putosi Finaalista, kolmanneksi paras Mirva Juhola niin ikään ulos finaalista. Eilen 40 kierroksen lyöneet Tom Ahlberg ja Greta Wedman, paransivat roimasti ja olivat finaalissa. Ahlbergille myös kisan ainoa sininen kierros 24, mutta tämäkään ei riittänyt aivan voittoon asti, sijoitukseksi kuudes sija. Wedman pinnan paremmin ja vihreälle keskiarvolle, tuloksena viides sija. Sandra Walker finaalin tasaisimmalla pelillä neljäs, vain yhden hajonta ja kolme vihreää kierrosta! Toinen sija meni uusintaan asti! Kotikentän Sören Martin ja SMGKn Ari Ahrenberg ottivat toisista mittaa ja tällä kertaa kotikenttätietämys oli valttia. Ahrenberg siis kolmas ja Martin toinen. Voittajaksi B3, kyllä B3-luokan ykkönen, nuori Aapo Siurola! Tyylitellen kaksi viimeistä kierrosta tuloksiin 27-27 Aapo kruisaili vasenta kaistaa pitkin aina letkan kärkeen asti ja voittoon! Voitto oli samalla myös nuoren uran ensimmäinen, tästä se lähtee!

Pohjanmaan kiertue jatkuu tulevana viikonloppuna Pietarsaaressa klassisen huopamaratonin merkeissä, jossa monet huiput ovat jälleen tavoittelemassa himoittua maratonkilpailun voittoa! Kuulemisiin ja uusiin lukemisiin. Seuraavaan kertaan!