Vuosikatsaukseen kuuluu lähinnä kansainväliset kilpailut, SM:t ja suuremmat joukkuekilpailut.

Aloitetaan talviliigasta, jonka voiton oli SMGK varmistanut ennen viimeistä osakilpailua, Manse huimalla loppukirillä viimeisessä osakilpailussa oli toinen ja MG-Aces oli kolmas.

Maraton pelattiin jo 30. kerran. Maaginen luku toi täysin uudet voittajat sillä Kungälvs BGKn Eirik Seljelid ja Aki Sillman pelasivat itsensä voittoon. Useamman kerran voittaneet Tantogårens BGKn Gustav Björnberg ja Kosti Salonen olivat toisia, Kungälvs BGKn Torgny Kjellström ja Marcus Andersson kolmansia.

Muuta mainittavaa alkuvuoden sisäkilpailuista. Jukka Reunavuori löi ensimmäisenä koskaan Raholan 5 kierroksen kilpailussa 2 kertaa 18.

Joukkue-SMt pelattiin Vöyrissä. Finaalissa kohtasivat Manse ja TuRGS joista jälkimmäinen kruunattiin Suomen mestareiksi finaalin päätyttyä!

Miesten EC-Karsinta käytiin Taivallahden eterniiteillä tällä kertaa. Se oli kahden kauppa, Mansen ja SMGKn. Ensimmäiset kolme kierrosta mentiin enemmän kuin tasaisissa tunnelmissa, mutta sitten Manse meni menojaan ja Eurooppa Cuppiin. Naisissa karsinta käytiin Vaasan betoneilla. SMGK, Manse ja Botnia lähtivät rinta rinnan liikkeelle, mutta lopussa suvereeniin voittoon meni SMGKn naiset, toiseksi Manse ja kolmanneksi Botnia. SMGK siis naisten Eurooppa Cuppiin.

SM-kilpailut pelattiin tällä kertaa huovalla Vaasan Vaskiluodossa. Kokonaiskilpailussa nähtiin harvinainen 3 miehen tasatulos lopussa. Jukka Reunavuori, Jussi Heino ja Aki Sillman pelasivat tasatuloksen. Naisten paras oli Mirva Juhola

Luokittain voittajat lyöntipelissä.

  • Miesjuniorit, Arttu Suojanen.
  • Naisveteraanit, Anki Sandvik
  • Varttuneet naiset, Carina Smeds
  • Varttuneet miehet, Jukka Reunavuori
  • Miesveteraanit, Bengt Nord
  • Naiset, Mirva Juhola
  • Miehet, Aki Sillman (uusinnan jälkeen)

Matchplayn mitalikolmikot olivat seuraavat

Naiset, Kultaa Carina Smeds, Hopeaa Lotta Onikki, Pronssia Outi Parkatti

Miehet, Kultaa Jussi Heino, Hopeaa Kosti Salonen, Pronssia Timo Kuusela.

 

WAGMissa Aapo Siurola otti hienosti MM-hopeaa juniorisarjassa ja Suomen joukkue toisti viimevuotisen MM-pronssin! Kerrassaan mahtavaa!

Junioreiden MM-kilpailussa matchplayhin itsensä pelasivat Julius Myllymäki ja Aapo Siurola, kummatkin hätyyttelivät myös superfinaalipaikkaa. Kummankin peli valitettavasti kaatui alkukierroksilla

Senioreiden EM-kilpailussa Miesten joukkue sijoittui seitsemänneksi ja naisten joukkue viienneksi. Henkilökohtaisella puolella Tuula Mörck pelasi itsensä naisten strokeplayn superfinaaliin ollen lopulta 9. Matchplayhin itsensä pelasi myös Carina Smeds. Miehissä Jori Pasanen, Marko Nuotio ja Jukka Reunavuori etenivät matchplayhin. Valitettavasti matkat katkesivat lyhyeen kaikilla.

Yleisen sarjan EM-kilpailussa oli poikkeuksellisesti vain naisjoukkue Suomelta. Se sijoittui seitsemänneksi, mutta valitettavasti kukaan naispelaajista ei päässyt matchplayhin. Miehistä ainoana matchplayhin pääsi Aki Sillman. Sillman eteni puolivälieriin, ja hiuksen hienosti hävisi paikan mitalipeleistä.

EC-kilpailussa Manse edusti hienosti miehiä, mutta himoittu jatkopaikka jäi tällä kertaa haaveeksi. Naisten puolella SMGKn naiset pelasivat todella upeasti ja jatkopaikka jäi vain muutamien pisteiden päähän. Se oli pojat ja tytöt lähellä se!

Näin pelattiin Suomessa ja suomalaiset muualla vuonna 2018! Ensi vuonna vielä paremmin!