Talviliigan avaus pamahti käyn Porin Kirjurinluodossa 39 pelaajan ja 5 joukkueen voimin. Talvesta toki kukaan ei ole vielä kuullut mitään. Vaikka kotiseura MG-Acesilla oli eniten pelaajia, niin oli Manse RG se joukkue, jolta starttasi 2 joukkuetta.

Suoraan asiaan. E3-luokassa kisan alusta loppuun kärkipaikkaa piti kotiseuran tulevaisuuden lupaus, Arttu Suojanen. Vain kerran lipesi värillisten väärälle puolelle ja tuli mustaa, mutta muuten mentiinkin lähes vihreää vauhtia! Toisena luokassa – myöskin aika ylivoimaisesti – oli henkilö, joka avasi pelin ollen toiseksi viimeinen kun avauskierros oli saatu päätökseen! Nimittäin Manse RGn Lotta Onikki pelasi loput 4 kierrosta lähes yhtä hyvin kun voittaja Suojanen ja tämä riitti selkeään kakkospaikkaan. Kolmannesta sijasta olikin pienimuotoinen kamppailu kun kotiseuran nuoret Veli-Pekka Sundell ja Reijo Jokihaara ottivat mittaa toisistaan. Hieman kokeneempi Sundell oli niukasti parempi vieden kolmannen sijan nimiinsä kahden pisteen erolla Jokihaaraan.

E2-luokassa SMGKn Seija Björk vei kotihirmuilta kirkkaimman sijan ollen vakuuttavan tasaisella pelillään luokan voittaja. Lähimmäksi pääsi kotiseuran Juha Lehto, mutta hänkin vain kolmen pisteen päähän. Kolmannesta sijasta uusittiin Mansen Julius Myllymäen ja kotiseura Acesin J-P Kujansuun kanssa. Tässä taistossa Myllymäki oli parempi vieden kolmannen sijan.

E1-luokassa avauskierrosten jälkeen oltiin hyvin tasaisissa tunnelmissa hyvin erilaisten kierrosten jälkeen. Luokan kuusi parasta pelaajaa olivat vain 4 pisteen sisällä 2 kierroksen jälkeen. Joku oli tuplannut kierroksen, toisilla oli peräti 7 lyönnin ero ensimmäisen ja toisen välillä. Luvassa olisi siis jännitysnäytelmä loppuun asti! 4,5,6 sija menivät SMGKn Mirva Juholalle, Mansen Aapo Siurolalle ja Mansen Markku Sillmanille. Kärkikolmikko, Marko Nuotio, SMGK, Jukka Reunavuori, Manse ja Jussi Heino, MG-Aces, olivat vain 3 pisteen sisällä ennen viimeistä kierrosta. Kovin kaikista tällä kertaa oli kotiseuran Jussi Heino, joka lopetti kolme viimeistä kierrosta upeasti 20-21-21. Toiseksi puristi Nuotio lyöden viimeisen kierroksen 20, ja kolmanneksi jäi ensimmäisen talvikauden kilpailun voittanut Reunavuori. E1-luokan top 5 oli myös kokonaiskisan top 5

Joukkuekilpailu.

Tutut kilpakumppanit, SMGK, Manse ja MG-Aces olivat myös joukkuekilpailun tuttu kärkikolmikko. Tasainen kilpailu olisi aliarvioivasti sanottu kilpailusta, joka oli todella tasainen. Aces johti pisteellä Mansea ennen viimeistä kierrosta, ja SMGK oli puolestaan 8 pistettä Mansea perässä. Sitten alkoi tapahtua, SMGK aloitti maagisen kirinsä Nuotion johdolla joka viimeisteli 20-kierroksensa. Kierrokseksi tulos 64, ja kun Aces löi hieman heikommin 75, niin SMGK nousi Acesin ohi. Manselle kuitenkin riitti tuo kahdeksan pistettä, heidän lyödessään 71 pisteen joukkuekierroksen. Vähäisimmällä mahdollisella erolla, pisteellä. Manselle 10 pistettä Talviliihaan, SMGKlle 8 ja Acesille 6pistettä.

Talviliiga osa 2, Raholan ensimmäinen osakilpailu.

E3-luokassa, useimmiten tasaisuus johtaa sijoituksellisesti hyviin tuloisiin. Tämän osoitti Porin lupaus Arttu Suojanen. Kaikki kierrokset 24-26 väliin ja murskavoitto. Peräti 12 pistettä seuraavaan peluriin. Peluriin nimeltä Juuso Sahlberg, LMGK. Sahlberg kellisti kolmanneksi tulleen V-P Sundellin, MG-Aces, pisteellä. Jaetulle neljännelle sijalle yltäneet Kenth Smeds, NMG, ja Juha Vartiainen, Manse, jäivät vain kaksi pistettä kolmannesta sijasta. Voitaneen siis todeta että ylivoimaisen Suojasen takana kisa oli erittäin tiukka!

E2-luokassakin tasaisuus oli muille myrkkyä. Botnian Sören Martin painoi kaikki tulokset vihreällä (20-24) ja otti luokkavoiton peräti kuuden pisteen erolla Porin E2-luokan voittajaan Seija Björkiin, SMGK. Mainittakoon että Björk lopetti hienosti pelaten finaalikierrokset 20-21! Tämä nosti hänet peräti sijalta 6 toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Porin kisan toinen, Juha Lehto, MG-Aces, vain pisteen Björkiä perässä. Neljänneksi sijoittunut Ida Hiltunen jäi Lehdosta vain pisteen, viidenneksi tullut Juha Suomela, TaRGS, jäi vaan pisteen Hiltusesta ja kuudenneksi tullut Jori Pasanen, MG-Aces, jäi vaan pisteen Suomelasta. Voidaan todeta myös tästä sarjasta että ylivoimaisen Martinin takana kisa oli erittäin tiukka!

E1-luokassa maalattiin uusi väri heti kättelyssä taululle. Aapo Siurola, Manse ja Petri Lönngren TuRGS löivät alkajaisiksi sinistä (18-19) kummankin lyödessä 19. Kahden kierroksen jälkeen sama kaksikko oli tukevahkossa johdossa. Sitten alkoi tapahtua. Viime Raholan kisan kuningas jukka Reunavuori painoi tauluun 20, Kungälvs BGKn Aki Sillman nokitti ja tauluun 19. Jussi Heino 20. Samaan aikaan Siurolan ja Lönngrenin koneet hieman yskähtivät ja yhtäkkiä luokan sijat 1-7 olivat vain 4 pisteen sisällä. Lopun vahviten suoritti Sillman 20-20, ja tämä riitti suurehkoon 6 pisteen luokkavoittoon, sekä kokonaiskilpailun voittoon. Siurola taikoi toisen 19 tauluun ja otti kakkospaikan sekä luokassa että kokonaiskilpailussa. Reunavuori oli kolmas 2 pisteen päässä Siurolasta. Neljänneksi Lönngren, joka jäi vain pisteen Reunavuoresta. Luokan viides sija meni Sandra Walkerille, SMGK, ja Heinolle, jotka jäivät puolestaan vain pisteen Lönngrenistä. Loppurimpsun te tiedättekin jo.

Paitsi että kokonaiskilpailun kolmossijasta käytiin uusinta E2-luokan voittaja Martinin ja E1-luokan kolmosen Reunavuoren välillä. Piikkejä sateli molemmin puolin kunnes tuli rata 6, simpukka. Reunavuoren pallo vaipui sisään hiuksen hienosti, kun perässä lyöneen Martinin oliivi, anteeksi pallo lipui puolestaan hiuksen hienosti ohi. Reunavuori näin myös kokonaiskisan kolmas, Martin neljäs. Kokonaiskisan kuudennesta sijasta käytiin myös uusinta Walkerin ja Heinon välillä, joka päättyi jo ensimmäisellä radalla Walkerin voittoon.

Tämä kilpailu olikin sitten ensimmäinen tässä kilpailussa, jossa tasaisuus ei ollut valttia, mutta tasainen oli kilpailu silti. Monimutkaista eikö? SMGKn hajonta oli vain 2 parhaimman ja huonoimman kierroksen välissä ja tuloksena 3 sija. Pisteen paremmalla suorituksella toiseksi sijoittui tällä kertaa kierros kierrokselta petrannut MG-Aces. Voittajaksi kuuden pisteen marginaalilla siis Manse!   2 pelatun kilpailun jälkeen Mansella kasassa 20 pistettä, MG-Acesilla ja SMGK:lla 14 pistettä. Manse 2 on 8 pisteellä neljäs, ja Botnia 2 pisteellä viides.