Raholan 8.1 kisan poistuttua kalenterista hamaan tulevaisuuteen oli jälleen Porin vuoro. 33 osallistujaa starttasi vuoden ensimmäiseen minigolf-kilpailuun Suomen maalla.

E3-luokassa 12 taistelijaa otti mittaan toisistaan, viiden kierroksen, 90 radan jälkeen jäljelle jäi 3 jotka pelasivat täsmälleen saman tuloksen. MG-Acesin Rami Paavola, Carina Smeds NMG, ja Mansen Kalle Kurikka. Luokan tasaisuudesta kertonee se että sija 8 jäi vaan 7 lyönnin päähän kärkikolmikolle. Nämä kolme leijonaa taistelivat raadollisesti luokkavoitosta mutta vahvin uusinnassa tällä kertaa oli Paavola! Toiseksi tuli lopulta Smeds ja kolmanneksi Kurikka.

E2-luokassa 14 osallistujaa lähti kilpailemaan. Kärkikaksikko lopulta hieman erottui muista. Kolmanneksi itsensä yhden uinahduksen saattelemana itsensä taisteli SMGKn Mirva Juhola. Kärkikaksikon puolestaan muodosti tällä kertaa Mansen Mia Vuorihovi ja Botnian Tom Ahlberg. Alkuun näytti että Vuorihovi menee suvereeniin luokkavoittoon, kunnes alkoi Ahlbergin comeback. Viimeisten kolmen kierroksen 23-19-22 kombolla Ahlberg oli viisi lyöntiä parempi kuin Vuorihovi, mutta se ei silti aivan riittänyt luokkavoittoon. Näin siis Vuorihovi voittoon ja Ahlberg oli toinen.

E1-luokassa oli tällä kertaa vain 7 osallistujaa, mutta sitäkin väkevämpää osallistujaa! Tällä kertaa varhaisen komennon otti Mg-Acesin Vaahtion Tero. Perässään nälkäiset sudet TuRGSin Petri Lönngren ja viime kilpailun kokonaiskilpailun voittaja Timo Kuusela, SMGKn Marko Nuotio ja Mansen Jukka Reunavuori. Ensimmäisenä oman valttinsa löi pöytään Lönngren täräyttämällä 19 kierroksen ja mennen kärkeen. Vaahtio sen jälkeen löi oman ässänsä pöytään, lyöden 19 heti seuraavalla kierroksella. Tässä vaiheessa muut joutuivat luovuttamaan kärkikamppailun. Luokan kolmossijasta käytiin lopulta kamppailu viimeisten Porin kisojen voittajien Nuotio ja Kuusela välillä. Se taistelu päättyi lopulta tasan, ja luokassa kun palkittiin vain kaksi parasta tämä kolmossija jaettiin. Kärkikamppailussa Lönngren ja Vaahtio päätyivät myöskin uusintaan asti. Päästiin näköharhalle asti jossa tällä kertaa voiton vei Lönngren.

Kokonaiskilpailu. E1-luokan kärkikamppailu oli samalla koko kilpailun voiton ratkaiseva tekijä, Lönngren siis voittoon ja Vaahtiolle toinen sija. Tälläkin kertaa E1-luokan valiosoturit eivät valloittaneet koko kärkiviisikkoa vaan E2-luokan Vuorihovi iski kolmanneksi ja Ahlberg neljänneksi. Nuotio oli lopulta viides.

Tulokset

Joukkuekilpailu.

Kärkikolmikko taisteli jälleen rajusti. Tälläkään kertaa MG-Aces ei aivan yltänyt kärkikolmikon tasolle ja tuloksena neljäs sija. TaRGS oli viides ja Manse 2 oli kuudes. SMGK aloitti tällä kertaa vahvasti mutta hiipui hieman terävimmän kärjen tasosta ja jäi kolmanneksi. Manse taisteli tälläkin kertaa koviten TuRGSia vastaan, mutta TuRGS oli kuin Suomen jääkiekkojoukkue olympialaisissa. Täysin pysäyttämätön, paikka vaan Pori. 4 osakilpailun jälkeen TuRGS on vahvasti kiinni liigavoitossa 36 pisteen voimin. Mansella 32pistettä, SMGK:lla 24 pistettä, MG-Acesilla 18pistettä, TaRGilla 6pistettä ja Botnialla 2 pistettä. Kun huonoin tulos otetaan laskuista pois, mikä vain on vielä mahdollista!

Maraton.
Legendaarinen maraton-kilpailu palaa Poriin lähes parin vuosikymmenen tauon jälkeen. Mukana on tälläkin kertaa aivan huikeita pareja. Tuore voittaja Lönngren parinaan seuratoveri, lupaava juniori Oliver Mäntylä. Jukka Reunavuori ja Jussi Heino pelaavat jälleen kimpassa, Vaahtio ja Pasanen lyövät hynttyyt yhteen, sekä unohtamatta paria Siurola-Nuotio. Monia voittajasuosikkeja mutta lopputuloksista ei mitään hajua? Mitä tekevät muut haastajat? Ketkä voittavat?! Kaikki tämä ja tämä kaikki tulevana viikonloppuna Porin Kirjurinluodossa!

-A