Talviliiga pörähti taas käyntiin Porin Kirjurinluodolla 36 sankarin voimin. Sää oli mitä oli, koska sisällä pelattiin.

E3-luokassa nähtiin ilahduttavat 11 osallistujaa. Kotiseura MG-Acesin Juha Latva ja naapurimaasta vierailulle tullut Akalla Kanaan Petri Saukko ottivat johtopaikan ennen 2 finaalikierrosta. Molemmat pelasivat yhden mustan ja yhden vihreän kierroksen, eri järjestyksessä tosin, ja tämän johdosta kun Saukolla kummatkin kierrokset olivat hieman paremmat kuin Latvan vastakappaleet, meni Saukko luokkavoittoon. Latvalle tyytyminen kolmanteen sijaan kun seuratoveri V-P Sundell tuli tasaisella suorittamisellaan em. kaksikon väliin.

E2-luokassa paikalle ilmestyi peräti 16 osallistujaa. Tasaistakin oli koska sijat 2-7 olivat lopussa 2 pisteen sisällä. Missä luokan voittaja sitten meni? No aivan omilla pisteluvuillaan. Porissa hyvin viihtyvä TuRGSin Timo Kuusela oli aivan pitelemätön tällä kertaa. 12 pisteen voittomarginaali on harvinainen näky luokassa. Varsinkin kun sijalle 2 pelanneesta kotiseuran Juha Lehdosta lasketaan 12 pistettä taaksepäin niin päädytään sijalle 12.

E1-luokassa meillä oli siis vaan 9 pelaajaa. Mutta tasoa sitäkin enemmän! TuRGSin Jori Pasanen löi mm 19-20 kombon alkukierroksilla. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, koska SMGKn Marko Nuotion finaalikombo 21-20 otti eroa lähimpiin uhkaajiin vähintään 6 lyöntiä. Nuotio siis luokkavoittoon. Pasasen huima kahden kierroksen kombinaatio riitti lopulta kakkossijaan luokassa. Kolmanneksi ylsi tasaisen varmalla suorittamisella Mansen Aapo Siurola ja neljänneksi kotiseuran Kimmo lehtiö.

Kokonaiskisassa ensimmäiset seitsemän sijaa olivat vihreällä lopputuloksella. Näistä kuusi kappaletta löytyi E1-luokasta. E1-luokan top4 löytyykin koko kilpailun top5stä, täydennettynä Kuuselalla joka taisteli itseasiassa Nuotio kanssa koko kilpailun voitosta hetken, lopulta taipuen toiselle sijalle. Nuotiolle siis kokonaiskisan voitto. Pasanen kolmas, Siurola neljäs ja Lehtiö viides.

Joukkuekilpailu.
Peräti kuudelta eri seuralta saatiin joukkueet starttiviivalle kilpailuun. Näistä TaRGS ja Botnia pelasivat ilman yliviivattavaa tulosta ja se näkyi sijoituksessa. Botnia oli lopulta viides ja TaRGS kuudes. Viime kaudella lähes pelkästään kirjoitettiin Mansesta ja MG-Acesista ja kovasta keskinäisestä taistelusta, mutta nyt tilanne kääntyi aivan päälaelleen. Kotiseura jätettiin kylmästi neljänneksi ja Manse lähes yhtä kylmästi kolmanneksi. SMGK tasaisuudellaan piti viime kausien dominoijat tällä kertaa takanaan ja otti toisen sijan. Voittoon tällä kertaa jopa hieman yllättäen, tai oikeastaan aika paljonkin yllättäen, TuRGS. Vaikka viimeinen kierros meni jo voitonjuhlien saattelemana hieman heikommin kuin edelliset, niin oli lopun voittomarginaali kuitenkin ihan kohtuullinen.

Kohta pelataankin jo Raholassa toinen osakilpailu. Pitääkö TuRGS pintansa myös Raholassa? Petraako Manse? Entä MG-Aces? Kaikki tämä ja tämä kaikki ratkeaa tulevana viikonloppuna!