Kaiken kaikkiaan 73 urhoollista soturia lähti taistelemaan SM-mitaleista Vaasassa. Junioireita mukaan ilmoittautui tällä kertaa vain yksi, Arttu Suojanen, MG-Aces, voittaen luonnollisesti juniorisarjansa, mutta myös lyöden hienosti toisena päivänä punaiselle kolme kierrosta!

Naisveteraaneja löytyi kolme, joista kirkkaimman mitalin itselleen sai Anki Sandvik, Botnia, ylivoimaisella esityksellään, peräti 34 pistettä oli ero seuraavaan, Sonja Flöjt-Sandbergiin, Botnia, ja hieman enemmän kolmanneksi tulleeseen Monica Suonperään, C-94.

Varttuneissa naisissa ennakkosuosikki Carina Smeds, NMG, piti kuin pitikin paikkansa ottaen kultaa, mutta kenties hieman ylläyshaastajaksi nousi Minna Sola, Manse. Minna jopa johti sarjaa reilu kierros ennen maalia! Kolmanneksi  Ann-Louise Holmblad, C-94.

Miesveteraaneissa jopa 15 taistelijaa oli ilmoittautunut mukaan. Heistä 4 löi värillisen kierroksen, ja nämä 4 olivat myös sarjan neljä parasta. Useimmin SM-kilpailuissa käynyt Juha Lehto, MG-Aces, jäi tällä kertaa neljänneksi. Christer Sund, Botnia, nousi loppukirillään hopeauusintaan Kjell Sandbergin, Botnia, kanssa, mutta Sandberg vei tällä kertaa pidemmän korren. Voittajaksi aivan loistavalla viimeisen kierroksen esityksellä, tulos 30, itsensä taiteili Bengt Nord, C-94.

Varttuneissa miehissä ennakkosuosikki-kolmikko, SMGKn Marko Nuotio, Botnian Tom Ahlberg ja Mansen Jukka Reunavuori olivat alusta asti ylitse muiden. Vaikka Ahlberg olikin toisen päivän paras suorittaja, ensimmäisen päivän hienoiset takeltelut, veivät mitaleista kirkkaimmat ja tuloksena näin ollen hänelle pronssinen mitali. Finaalikierrokselta ei draamaa puuttunut, kun tasoissa kierrokselle lähteneet Nuotio ja Reunavuori saapuivat Möllbergille. Reunavuori johti kahdella tässä vaiheessa ja löi ensin. Tulokseksi  tuli täyttymys, eli 7 pistettä. Nuotion vastaisku ei ottanut tuulta alleen vaan tulokseksi myös 7 pistettä. Tämän jälkeen Reunavuori pelasi demonimaisesti lopun ja otti kultamitalin omakseen, Nuotiolle hopeaa.

Naisissa oli vain yksi. Nimittäin SMGKn Mirva Juhola, vaikka finaalikierros menikin ylävitosia yleisön kanssa heitellen, niin ei ollut epäilystäkään kuka kultaa tulisi ottamaan kisan aikana. Toiseksi seuratoveri Sandra Walker, joka petrasi huomattavasti toisena päivänä. Kolmanneksi Mansen Ida Hiltunen, joka niin ikään petrasi huomattavasti toisena päivänä.

Sitten vielä miehet. Ennakkoon superkolmarina joku olisi saattanut vetää Kosti Salonen-Jussi Heino-Aki Sillman kolmikkoa. Mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen he olivat sijoituksilla 13-6-7. Sören Martinin, Botnia ja Eetu Ikolan, Manse, johtaessa joukkoja. Alun suurimmat vaikeudet omannut Salonen vastasi huutoon ensimmäisenä, 47 avaus kierroksella, 32-29 seuraavilla, ja kärkeen. Sillman hieman paransi ja nousi toiseksi, Martinin ollessa kolmas, Heino neljäs, Ikola viides ja Sahlberg kuudes. Toisena päivänä Sillman spurttasi puolisentoista kierrosta verran ja karkasi noin 10 pisteen johtoon. Salonen ja Heino seuraavina, ja Martin aivan heidän kannassaan. Sillman kuitenkin spurtista hengästyneenä löi 5-1-7 ratatulokset ja ne toivat kumppanit vain pisteiden päähän. Finaalikierroksella alun spurttasi taas Sillman, Heinon ja Salosen taistellessa rinta rinnan ja Martinin vaaniessa takana. Sillmanin kone hyytyikin aivan täysin viimeisillä radoilla ja Heino etupäässä otti piste pisteeltä kiinni. Salonen ei kaukana perässä. Heino otti väliaikaisesti jopa johdonkin, mutta viimeinen rata tarjosi oljenkorren Sillmanille uusintaan yhdellä suorituksella. Jostain hän sen kaivoi ja kultauusintaan mentiin. Salonen niukasti kolmanneksi ja Martin neljänneksi. Uusinnassa Heino oli jo lähellä ensimmäisen radan lyömistä yhdellä, mutta kummankin suorittaessa radan kahdella jatkettiin toiselle jatkoreiälle. Sillman aloitti radan lyömällä kohtalaisella tuurilla läpi ja tulokseksi kaksi. Heinon ensimmäinen lyönti ohitti läpimeniaukon juuri, ja kun toisen lyönnin kevyt satsauskaan ei onnistunut, oli Heinon tyytyminen hopeaan. Sillmanille kultaa.

 

 

 

Matchplay

 

Naisissa nähtiin heti toisella kierroksella mullistus kun koko eilisen päivän kärkikolmikko matkusti ulos. Välierissä olivat alkusarjan 4, 6, 7 ja 9 sijoitetut pelaajat. Eli Outi Parkatti vastaan Lotta Onikki ja Carina Smeds vastaan Minna Sola. Smedsin ja Solan välinen ottelu eteni Smedsin tahdissa Solan roikkuessa perässä, mutta pisteen johto viimeisellä radalla ja yksi suoritus Smedsiltä siihen sinetöi hänelle finaalipaikan. Onikin ja Parkatin taistelu eteni tasaisissa merkeissä aina loppupuoliskolle asti, mutta muutaman radan peräkkäin voittanut Onikki ratkaisikin pelin jo ennen viimeistä rataa.

Pronssipeli oli niin maalirikas ottelu että ensimmäinen tasan mennyt tulos nähtiin vasta radalla 13. Parkatin ottaessa viimeisistä radoista useimmat päättyi ottelu hänen edukseen 9-5, viidentoista pelatun radan jälkeen.

Kultaottelussa Smeds aloitti vahvemmin, Onikin kuitenkin vastaessa aika hyvin Smedsin myllytykseen. Tilanne kuitenkin repesi hieman lopulta Smedsin eduksi ja näin Carina Smeds matchplay kultaan! Lotta Onikille hopeaa.

 

Miehissä ensimmäisillä kierroksilla kärkikolmikosta eniten vaikeuksissa oli Aki Sillman joka toisen kierroksen ottelussa oli jo 4-0 tappiolla 4 radan jälkeen, mutta onnistui kääntämään tämän edukseen lopulta. Sen jälkeen päivän toinen yllättäjä Petri Saukko lähetti miehen ulos kilpailusta. Toinen päivän yllättäjistä oli takavuosien tähti Timo Kuusela. Molemmat edellä mainituista menivät välieriin. Molemmat myös johtivat välieriään, Saukko johti Heinoa ja Kuusela johti Salosta. Mutta eilisen päivän mitalistit nousivat kuitenkin tappioasemasta voittoon ja menivät finaaliin.

Pronssiottelussa Kuusela aloitti jälleen vahvasti ja myös piti Saukon takanaan koko matkan, ja näin ollen Kuuselalle henkilökohtainen SM-mitali sitten viime vuosituhannen!

Kultaottelussa Heinolla ja Salosella oli varmasti paljon näytettävää lyöntipeli-mestaruuden karattua käsistä. Heino ottelun alussa näytti nälkäisemmältä ja menikin johtoon. Salonen kuitenkin kuittasi alussa kaikki virheet mitä Heino teki. Lopussa kuitenkin enemmän onnistui Heino ja hänelle kultamitali hyvin pelatun kauden jatkeeksi, Salonen hopeaa.